D@ViD Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 Zakupiłem i postanowiłem podzielić się z Wami, moim spostrzeżeniami i wnioskami. Na początek opis producenta i przedstawienie produktu. Work Stuff Typhoon Wash Pad –profesjonalny , najwyższej jakości pad do mycia auta. Rozmiar – 22/18 cm Waga: 120 g Główne cechy: wysoka chłonność gęsta i delikatna mikrofibra (made in Korea) duża powierzchnia myjąca ergonomiczny kształt wykończona z dbałością o detale Typhoon Wash Pad to jeden z najlepszych padów dostępnych na rynku! Rekomendujmy wyprać produkt przed pierwszym użyciem. Teraz mój test Więc dwa wiadra nowe z Casto 15l + Regulowane GG no i zawodnik Work Stuff Wash Pad. Jako szampon posłużył mi GOOD STUFF Bumblebee. Pad bardzo przyjemny, idealny do ręki. Długie i gęste "włosie". Dość gruby i sztywny w porównaniu do rękawicy od ADBL którą do tej pory używałem, Wash Pad bardzo ładnie pił wodę z szamponem ale po przetarciu, dość dziwny efekt.... Tak jakbym mył samą wodą.... zero piany na lakierze... (Takiego efektu nie miałem myjąc rękawicą od ADBL). Pad nie przenosił piany z wiadra na samochód. Dziwnie to wygląda Zobaczcie sami jak wyglądał lakier po przejechaniu Wash Padem. Jestem zwolennikiem "dużej piany" i mycia pianą, więc ten efekt mnie trochę zmartwił. Zacząłem się zastanawiać czy może za mało szamponu dałem ale dałem 30ml na 10l ciepłej wody.... Opisując teraz ten test, zauważyłem w opisie producenta, że zalecają przed pierwszym myciem wyprać produkt.... No to ciekawostka. Może to jest rozwiązanie problemu hmm Wypiorę Wash Pada i ponowie test w niedalekiej przyszłość. Podsumowując, mimo wszystko myję się nim bardzo przyjemnie i bardzo ładnie domywa lakier. Będę testował dalej 1
CoolBreeze Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 @david2888 nie takiego wyniku się spodziewałem, ale i tak dzięki za wrzutę. 52 minuty temu, david2888 napisał: Opisując teraz ten test, zauważyłem w opisie producenta, że zalecają przed pierwszym myciem wyprać produkt.... No to ciekawostka. Może to jest rozwiązanie problemu hmm Wypiorę Wash Pada i ponowie test w niedalekiej przyszłość. Czekam na drugie podejście. Ciągle mi ten Pad nie daje spokoju 😉
alexander.p Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 jeżeli w środku jest gąbka... to wszystko jasne Godzinę temu, david2888 napisał: wysoka chłonność
kursien Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 Godzinę temu, david2888 napisał: zauważyłem w opisie producenta, że zalecają przed pierwszym myciem wyprać produkt W temacie MF Good Stuff wyjaśnił że tu chodzi o pozostałości produkcyjne, małe "włoski" itp. Czyli to pranie nie powinno mieć wpływu na działanie Wash Pada. A nie próbowałeś wziąć zwykłej rękawicy i zobaczyć czy ten efekt także występuje? U mnie podobnie mycie wygląda szamponem VP AP, ew taki efekt jest chyba w większości szamponów z woskiem może Ci kapnęło jakieś QD, QW czy coś to wiadra?? Ciekawe, ciekawe czemu taki Ci wyszedł efekt jeśli wcześniej tak nie miałeś
Tomas-sg Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 @paperson Działasz coś w tym temacie ?
Moderator Domel Posted February 17, 2018 Moderator Report Posted February 17, 2018 2 godziny temu, david2888 napisał: Tak jakbym mył samą wodą.... zero piany na lakierze.. zrób proszę zdjęcie - mocny zoom - włosia. Taki efekt miewałem przy mocno syntetycznym włosiu. Jakie jest tu ?
Fredi88 Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 A nie masz czasem świeżego wosku na aucie? Mi przy nawoskowanym aucie dobrze odprowadzającym wodę taki efekt występował.
paperson Posted February 17, 2018 Report Posted February 17, 2018 @Tomas22 jutro postaram się umyć auto pierwszy raz wash padem. Dziś padał śnieg i robiłem porządki w domu. @david2888 obstawiam, że po praniu będzie znacznie lepiej
D@ViD Posted February 18, 2018 Author Report Posted February 18, 2018 @Fredi88 dwa tygodnie temu położyłem SSW, a od tego czasu moze zrobiłem z 200km, więc maly przebieg i auto w garażu stoi. Może coś w tym być co piszesz @Domel zdjęcie tylko telefonem, ale jakieś tam makro wyłapało
Ari Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 [mention=1278]Fredi88[/mention] dwa tygodnie temu położyłem SSW, a od tego czasu moze zrobiłem z 200km, więc maly przebieg i auto w garażu stoi. Może coś w tym być co piszesz [mention=2113]Domel[/mention] zdjęcie tylko telefonem, ale jakieś tam makro wyłapało Wszystko jasne, dlaczego tak się działo SSW działa jak dobra powłoka.Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
D@ViD Posted February 18, 2018 Author Report Posted February 18, 2018 Czyli to nie wina wash pada/szamponu/techniki itp, tylko świeżego, mutanta SSW Ale i tak wypiorę Pada i postaram sie dorwać auto bez LSP
Ari Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 Czyli to nie wina wash pada/szamponu/techniki itp, tylko świeżego, mutanta SSW Ale i tak wypiorę Pada i postaram sie dorwać auto bez LSPZapewne tak jest. Pamiętam swoje zdziwienie jak myłem pierwszy raz swoje po SSW, myślałem, że to UNCr. Wypada powtórzyć test, jestem spokojny o wynik.Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
CoolBreeze Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 @david2888 nie pozostaje ci nic innego, jak szybko uwalić pięknego Puga, albo znaleźć innego pacjenta
Ari Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 [mention=20610]david2888[/mention] nie pozostaje ci nic innego, jak szybko uwalić pięknego Puga, albo znaleźć innego pacjenta SSW nie podda się tak szybko, łatwiej będzie o nowego pacjenta Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
D@ViD Posted February 18, 2018 Author Report Posted February 18, 2018 Jeśli efekt jest "typowy" do tych wszystkich zdarzeń, które u mnie miały miejsce, to i tak twierdzę, że fajnie się myje WASH PADEM 1
Ari Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 Jeśli efekt jest "typowy" do tych wszystkich zdarzeń, które u mnie miały miejsce, to i tak twierdzę, że fajnie się myje WASH PADEM Testuj, testuj, bo ja używam rękawicy jako washpada. Czas na zmiany Jak zachowuje się po zamoczeniu i wyciśnięciu nad lakierem? Czy chłonie jak gąbka, a myje jak rękawica? Czy z wyciśnięcia da radę pokryć szamponem np. maskę? Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
D@ViD Posted February 18, 2018 Author Report Posted February 18, 2018 Dorzucę jeszcze dwa zdjęcia z porównania do rękawicy ADBl CareMitt. Wash Pad zdecydowanie grubszy. Delikatnie sztywniejszy. Bardzo dużo chłonie wody z szamponem w porównaniu do rękawicy, więc chłonie jak gąbka, a myje jak rękawica. Jak ją namoczysz, to też nie gubi tego co wchłonie, w drodze od wiadra do panelu. Spokojnie po wyciśnięciu pokryjesz maskę. Włosie jest zdecydowanie dłuższe w Wash Padzie niż w Rękawicy CareMitt. 1 1
Gardor Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 3 godziny temu, Ari napisał: Pamiętam swoje zdziwienie jak myłem pierwszy raz swoje po SSW, myślałem, że to UNCr. Wypada powtórzyć test, jestem spokojny o wynik. Rozumiem że można lubić ten produkt i sam go bardzo szanuje. No ale bez przesady z tym porównaniem do powłoki UNC-r 2 4
Ari Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 Rozumiem że można lubić ten produkt i sam go bardzo szanuje. No ale bez przesady z tym porównaniem do powłoki UNC-r Akurat mam auto we flocie z UNCr i SSW, więc pozwól proszę, że będę używał takiego porównania, szczególnie jak myje ręcznie jedno auto po drugim. Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
audicoupe Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 3 godziny temu, david2888 napisał: Czyli to nie wina wash pada/szamponu/techniki itp, tylko świeżego, mutanta SSW Ale i tak wypiorę Pada i postaram sie dorwać auto bez LSP Potwierdzam dziś myłem rękawica megsa i brak piany przez tygodniowego mutanta @ADBL SSW
Administrator AreK Posted February 18, 2018 Administrator Report Posted February 18, 2018 Porównanie SSW i UNC-r ? Jeśli chodzi o zrzut wody to spoko ale przypominam, że to nie temat poświęcony tym produktom i ich cechom.
Ari Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 Porównanie SSW i UNC-r ? Jeśli chodzi o zrzut wody to spoko ale przypominam, że to nie temat poświęcony tym produktom i ich cechom. Przypominam, że to porównanie cechy podczas mycia ręcznego jakie wystąpiło u kolegi podczas testu washpada. Czytamy jako całość postu, bo wyniknie niedługo, że SSW potrafi zastąpić ww powłokę Im więcej drążymy, tym bardziej temat schodzi na bok.Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
powalla Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 Mi w padzie podoba sie to ze po pol panelu obracam pada i jade znow jego czysta strona . Niby myjac rekawica tez mozna ja obkrecic na rece ale nie dosc ze dluzej to trwa , to jeszcze musimy angazowac w to druga reke.
paperson Posted March 10, 2018 Report Posted March 10, 2018 Dzisiaj udało mi się umyć auto i zarazem przeprowadzić test pada do mycia Work Stuff Typhoon Wash Pad. Skonfrontowałem go z rękawicą Meguiar's Microfiber Wash Mitt, której używam od przeszło roku. W zamieszczonym filmiku zapoznacie się bliżej z tymi produktami oraz dowiecie się jakie są mocne i słabe strony obydwu zawodników. Zapraszam Kolejny produkt od @Good Stuff, który przypadł mi do gustu 2 1 3 2
D@ViD Posted March 10, 2018 Author Report Posted March 10, 2018 Mała aktualizacja mojego testu. Dzis drugi kontakt z Wash Padem. Jako pole testowe, Mercedes Klasy S, bez zabezpieczenia. Wash Pad pianował, mył, ślizgał się idealnie, więc zwracam honor. Mój problem rozwiązany. Zbyt świeże LSP było problemem, a dokładnie ADBL SSW 1
Recommended Posts