Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Megsowy Last Touch też daje radę i fajnie się sprawdza.

+1

Tym bardziej, że można go jeszcze rozcieńczyć do tego celu w stosunku 1:1.

Mam, używam i sobie chwalę :)

Opublikowano

Zgadzam się z Pimpsem, V7 Hybrid prawie nie ciągnie kurzu, można by rzec że wręcz go odpycha.

Do wszystkich trzech używam tych samych fibr i tak:

Pro detailer - kurzojad wyśmienity

Speed Wipe - korzojad umiarkowany

V7 - wzdrygający się na samą myśl o kurzu

fibry te same:

LE Le Mad Max

Gyeon Boa

ChG Ultra Plush

ChG Max

Opublikowano

Nic nowego nie napisałeś. Przy tym samym przesuwaniu tą samą fibrą kilku różnych QD możesz stwierdzić do którego z nich kurz przylega najmniej i to tyle. Dodatkowo po nałożeniu QD w celu odelektryzowania lakieru możesz po nim przejechać jakąś szczotką do kurzu dusterem.

Opublikowano
Zgadzam się z Pimpsem, V7 Hybrid prawie nie ciągnie kurzu, można by rzec że wręcz go odpycha.

Do wszystkich trzech używam tych samych fibr i tak:

Pro detailer - kurzojad wyśmienity

Speed Wipe - korzojad umiarkowany

V7 - wzdrygający się na samą myśl o kurzu

fibry te same:

LE Le Mad Max

Gyeon Boa

ChG Ultra Plush

ChG Max

+1

Opublikowano

A powie mi ktoś i porówna kropelki po tym V7 np z BSD lub Morning Dew? Bo ostatnio użyłem SG MD i nie ma po nim za bardzo efektu kropelek tylko takie jakby płaty wody się pojawiały, które szybko spływały z auta, ale nie w postaci kropel tylko takich płatów/tafli wody..

Opublikowano
Dzięki Panowie za sugestię z tym V7 Hybrid, postanowiłem dać mu szansę i mam nadzieję że się polubimy

Ponoć turbo kozak, a zwłaszcza na srebrnym! Ale to czytałem, bo sam jeszcze nie używałem. Daj znać jak dojdzie jak u Ciebie się sprawuje. Thanks!

Opublikowano
Bo ostatnio użyłem SG MD i nie ma po nim za bardzo efektu kropelek tylko takie jakby płaty wody się pojawiały, które szybko spływały z auta, ale nie w postaci kropel tylko takich płatów/tafli wody..

Ktoś miał jeszcze z Was taki przypadek? Bo już było bardzo blisko do kupna SD MD, a tu znowu jakaś dziwna przypadłość, wcześniej pisano o problemach z dotarciem, teraz używam Finale i Furupiki...

Opublikowano

Pierwsze słysze, żeby tak MD się zachowywał. U mnie efekt kropelek jest bdb. Tylko dotarcie - kwestia czystej fibry obok :P

Opublikowano
Bo ostatnio użyłem SG MD i nie ma po nim za bardzo efektu kropelek tylko takie jakby płaty wody się pojawiały, które szybko spływały z auta, ale nie w postaci kropel tylko takich płatów/tafli wody..

Ktoś miał jeszcze z Was taki przypadek? Bo już było bardzo blisko do kupna SD MD, a tu znowu jakaś dziwna przypadłość, wcześniej pisano o problemach z dotarciem, teraz używam Finale i Furupiki...

pierwsze nasze użycie Morninga było na lakier przygotowany samym cleanerem DJ Lime Prime i na prawdę jak na sam quick detailer połysk jak i kropelkowanie było na dobrym poziomie ;) Morning ma dużo w sobie polimerów jak i wosku, które lubią osiadać na dnie bądź na bokach butelek dlatego warto dobrze wstrząsnąć butelką przed użyciem. Z docieraniem nie mieliśmy nigdy żadnych problemów, przy mikrofibrach 400gsm dziwiliśmy się postami osób, które miały bądź mają problem z docieraniem :o

f3b51c682fde.png

Finale bardziej bazuje na wodzie, stąd jeśli nie używałeś MD to śmiało :good: na giełdzie często odlewają swoje resztki ;)

Opublikowano
Jest jakiś QD którego można na mokry lakier psiknąć? Na aucie leży Meguiars #16.

Ja jak do tej pory na mokry lakier używałem:

Duragloss Aquawax

Duragloss Fast Clean & Shine

Surf City Garage Speed Demon Wax Detailer

Opublikowano
jakby zmieszać QD+ i BSD? testował ktoś?

dobre pytanie :o za pewne produkty o podobnych właściwościach i składnikach, gorzej jak któryś z nich będzie się gryzł z innym

Opublikowano
jakby zmieszać QD+ i BSD? testował ktoś?

Chyba sporo osób już bawiło się w takie mixy. Ja łączyłem 30:70 i 50:50 V7 z BSD, 30:70 FK 425 z BSD. W obu przypadkach aplikacja/docieranie stawało się łatwiejsze, nie było praktycznie smużenia, kropling pozostawał typowo BSD-owski. Najlepiej ogólnie wypadał miks V7 z BSD, zwłaszcza w proporcjach 50:50.

Opublikowano

zmieszałem 50:50 QD+ z BSD zaraz jade myć auto do rodziców, chce dać drugą warstwę Fusso Coat i na to ten mix, zobaczymy co wyjdzie ;)

Opublikowano
Moja ulubiona mikstura aktualnie to 70% AF Finale i 30% BSD. Jest świetnie!

Czemu wcześniej na to nie wpadłem :o Trzeba będzie po działać w tym temacie :song: Ktoś mieszał SG MD z czymś?