blazej Opublikowano Czwartek o 09:51 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 09:51 Black month, week, weekend, day, więc można coś dorwać taniej i jednocześnie potestować coś nowego. Na pierwszy strzał oczywiście coś, czego schodzi najwięcej - qdek. Polećcie aktualne trendy, wymagania to: przyciemienie, antystatyczność i fajny zapach. Na aucie Admire, więc wet coaty typu Sapphire nie są potrzebne. Elixir, Ech20, Sonax, Gyeon Ceramic, Botox, Cleantle, Kiudini, Poorboys, P&S przetestowane. Na tapecie mam w tej chwili Fresso Ceramic Detailer i FX Protect Silky Detailer. Słucham Państwa.
grechut Opublikowano Czwartek o 10:36 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 10:36 A ja może będę niemodny ale mi QD od Gyeona nie podpasował. Przelałem butelkę i chyba więcej nie kupię:) Dużo lepiej pracuje mi się chociażby Deturnerem Ceramic QD bądź Shapphirem ( tutaj zdecydowanie mało produktu. )
menior Opublikowano Czwartek o 14:43 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 14:43 @blazej jak przyciemnienie to Elixir od Carpro choć bywa uciążliwy przy aplikacji,pozatym np.Deturner Ceramic lub Carlab Deep ness
grechut Opublikowano Czwartek o 19:50 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 19:50 Ja bym od siebie jeszcze dodał qd od ultra coat Q detailer. Bardzo fajny QD o jeszcze lepszym zapachu 1
baleno Opublikowano Piątek o 15:41 Zgłoś Opublikowano Piątek o 15:41 Mam takie pytanie okolo 2.5 miesiaca temu nałożyłem wosk syntetyczny taki tani , Moje auto . pPodbijalem go raz/ dwa razy w tygodniu podczas mycia takim QD Kenotek shpwroom shine. Ostatnie mycie bylo chwile przd pierwszym listopada nalożony był QD wlasnie od kenotek. Dziś umylem auto aktywna piana, Clinex Neutral active foam , rozcienczona jak podaje producent minimalnie 1:3 + mycie reczne szmponnem neutralnym bubble fruit, producent zaleca 30-40 ml na 10l wody dalem kapke wiecej . Zdaje sobie sprawe ze po wosku moze nie byc juz śladu po takim czasie mimo ze był nakladany QD , to tani wosk. Ale dzis po zmyciu praktycznie zero kropelkowania , tylko na dachu kropki i na masce w jedym miejcscu taki placek 20x20 cm . Ten QD jest taki slaby ? Chemia nibu naturalna ale moze za mocno rozrobiona ? Z drugiej strony zmylo by tez z dachu. ??? Ma ktos jakis pomysł??
analyzator Opublikowano Piątek o 16:04 Zgłoś Opublikowano Piątek o 16:04 @baleno kolego po co piszesz to w dwóch tematach jednocześnie? Nie wiemy jak używane auto, czy stoi pod chmurką. Wyniki raczej spodziewane. Zamień produkty na coś ukierunkowanego na trwałość i krople będą dłużej. Ot choćby BSD, turtle hydrofobowy, swisswax utopia 1
MMCzysci Opublikowano Piątek o 17:56 Zgłoś Opublikowano Piątek o 17:56 Pierwsza kwestia, czy robiłeś cokolwiek z lakierem przed aplikacją - dekontaminacja, cleaner, polerka. Nie przypominam sobie z Twoich postów. Żaden wosk nie osiągnie swojej pełnej trwałości po prostu położony po myciu. Dwa - jak pisał wyżej kolega, Moje Auto to nie będzie nigdy mocarz w kwestii wytrzymałości. Zainwestuj w coś lepszego, albo chociaż mocniejszy QD typu SSW albo BSD. No i jeszcze raz, stan lakieru.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka 1 1
baleno Opublikowano Piątek o 18:32 Zgłoś Opublikowano Piątek o 18:32 @MMCzysci QD mam fajny daje super efekt , raczej zainwestuje w lepszy wosk. Co bedzie przystępne w cenie i dość trwale z tych wosków w sprayu ? Z lakierem nic nie robiłem , myje aktywna piana neutralna i szmo też neutralny.
tryhp3 Opublikowano Piątek o 19:41 Zgłoś Opublikowano Piątek o 19:41 W dniu 5.10.2025 o 16:04, Arni napisał(a): Klasyczny QD pomagający przy zaciekach, osuszaniu, łatwo odparowujący i banalny w aplikacji dla osoby poczatkującej i starszej, fajnie jeśli z ładnym zapachem. Próbuję przekonać ojczulka do dokładniejszego osuszania auta po myciu, wiec chcę mu to uprzyjemnić. [...] Do przedłużania życia One'a mam Cure i Cancoat, więc nie potrzebuję czegoś co jest pawie QW, jak to teraz często bywa... W dniu 5.10.2025 o 17:03, analyzator napisał(a): @Arni takiego co nic nie zostawia trudno szukać. Chyba nie ma QD który by spełnił wszystkie wymagania. Żeby QD nadawał się dobrze do osuszania to musi zawierać woski/poliemery. Dwa, że teraz do osuszania są dedykowane preparaty które poradzą sobie z tym lepiej niż QD. W dniu 5.10.2025 o 18:45, Eidos71 napisał(a): @Arni - 3D Final Touch. Wg mnie nie zostawia nic - typowy QD "starego typu". Bardzo zbliżony jest Tenzi SZYBKI POŁYSK (coś tam producent pisze o nabłyszczaniu, ale kiedyś chyba na tym forum producent twierdził, że nie zostawia nic, to nabłyszczanie to na zasadzie doczyszczania). W instrukcji obydwu produktów jest żeby stosować na osuszony lakier. Nie miałem ale być może podobnie działa też Koch Chemie Finish Spray Exterior. Do osuszania samochodu kup mu Work Stuff King. 1
Arni Opublikowano wczoraj o 10:25 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:25 14 godzin temu, tryhp3 napisał(a): Chyba nie ma QD który by spełnił wszystkie wymagania. Żeby QD nadawał się dobrze do osuszania to musi zawierać woski/poliemery. Dwa, że teraz do osuszania są dedykowane preparaty które poradzą sobie z tym lepiej niż QD. Bardzo zbliżony jest Tenzi SZYBKI POŁYSK (coś tam producent pisze o nabłyszczaniu, ale kiedyś chyba na tym forum producent twierdził, że nie zostawia nic, to nabłyszczanie to na zasadzie doczyszczania). W instrukcji obydwu produktów jest żeby stosować na osuszony lakier. Nie miałem ale być może podobnie działa też Koch Chemie Finish Spray Exterior. Do osuszania samochodu kup mu Work Stuff King. Na razie sprezentuję mu Gyeon Quick Detailer, bo i na lakeirze leży powłoka tego producenta (dla siebie przy okazji wziąłem wersję Ceramic) i zobaczymy, ale to pewnie dopiero wiosną albo przy oknie pogodowym. W kolejce mam jeszcze parę siuwaxów do testów, z ciekawości wziąłem nawet osuszacz od Kiurlab, poeksperymentuję, może coś zostanie na dłużej u mnie lub u rodziców. Propozycje powyżej zapisane, kupię przy okazji, może na Black Friday. Oczywiście wyposażę rodziców także w dobre ręczniki.
DaV Opublikowano wczoraj o 15:05 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 15:05 Poszukuję QD z maksymalnym wet lookiem ale też żeby nie trzeba było spędzać za dużo czasu z jego docieraniem. Czym powinienem się zainteresować?
Adrian89 Opublikowano wczoraj o 15:36 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 15:36 Poszukuję QD z maksymalnym wet lookiem ale też żeby nie trzeba było spędzać za dużo czasu z jego docieraniem. Czym powinienem się zainteresować? Nie wiem czy maksymalny ale całem fajny wet look daje FW Hypnotic Icon QDWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
menior Opublikowano wczoraj o 15:43 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 15:43 @DaV PolishAngel Presto detail tylko nie wiem czy gdzieś jeszcze dostępny, ewentualnie Quick wax od Meguair's ten w bordowej butli 1
Qlimaxss Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu 5 godzin temu, Adrian89 napisał(a): Nie wiem czy maksymalny ale całem fajny wet look daje FW Hypnotic Icon QD Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ok zdecydowanie na moim Stilo zrobił mega robotę jak znajdę to wrzucę tu zdjęcia. Miałem mała butle ale jak widziałem co na Bordowym zrobił to kupiłem duża 1
DaV Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu @QlimaxssW takim razie chyba mam już mojego faworyta bo i cena mi pasuje
analyzator Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu A jak wasze doświadczenie z bilt hamber?
Rekomendowane odpowiedzi