Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Duraglos trochę droższy ciekawe czy lepszy, chyba mało kto stosuje go na forum. Muszę znaleźć qd skonscentrowane właśnie i tu chyba pierwsze miejsce ma autosmart albo coś w galonie/5l :) Przy kilku samochodach w domu nie opłaca się już kupować qd w 500ml opakowaniach.

Opublikowano

Ja kupiłem Duraglossa 921 bo szukałem taniej alternatywy dla QD przy pierwszym zestawie. Za 650ml dałem 39.90. Zapach aplikacja jak najbardziej ok. Mam czarny lakier i nie ma kłopotów z dopolerowaniem. Może ktoś ma porównanie do innych QD to się wypowie.

Opublikowano

Czy ktoś z Was używa Silke Detailera i go rozcieńcza? Bo ja do tej pory miałem przyjemnoś tylko kilka razy z niego korzystać, ale robiłem to bez rozcieńczenia.

W sezonie będę traktował nim trochę więcej autek niż jedno i zastanawia mnie, czy rozcieńczenie 1:1 nie zmieni jego właściwości? Jak to się ma w praktyce?

Opublikowano

ha, pinknie, reglaze mi się spodobał cenowo

za 500zł mam 50litrów zamiast 19l megsa a to mi się podoba ;) jakiś 1000autek przyjmie

Opublikowano

cubstone, gdzie czytales ze mozna go rozcienczyc??mam uzywam nierozcienczonego przyjemny w pracy ogolnie

Opublikowano
Nie zauważyłem, więc używam cały czas "pół na pół"

to ja rozrzutnik jestem :D resztke juz i tak mam wiec w okresie wiosennym zrobie 50/50, chociaz juz czeka rapid detalier

Opublikowano

Powoli zabieram się za zakup QD do Carbona- zastanawiam się między: CG Pro Detailer i AF Finale.

A może Gtechniq C3? Niby to coś pomiędzy QD, a woskiem, czyli taki Aquawax. Próbował ktoś? Nie zmieni za bardzo właściwości Carbona? :o

Czy jednak nie szukać dziury w całym i brać Field Glaze'a?

• Administrator
Opublikowano

Jeżeli nie chcesz śrubować wytrzymałości wosku na maxa, to bierze Finale...a jak chcesz to FG.

Opublikowano
Field Glaze'a

Ja bym wziął to... Dlaczego? bo jest git (chociaż to zależne od butelki). :o i kręcił carbona ile się da. Po 6 tygodniach OFF i od nowa... :good:

Zaznaczę, że nie próbowałem Finale na Zymolach.

Evo masz z tym jakieś experience-experimentum?

• Administrator
Opublikowano
Evo masz z tym jakieś experience-experimentum?

Mam , miesięczny Glasur z cotygodniowym myciem i aplikacją Finale miał się bardzo dobrze. Finale napewno nie zaburzyło zachowania się wody, nie moge powiedzieć czy polepszyło bo po miesiącu to Glasur i bez QD będzie się dobrze zachowywał.

Opublikowano

SJake, mam glasura na touranie od ponad 2miesięcy,myty raz na tydzien/dwa i poźniej Finale i do tej pory dobrze odprowadza wodę(nawet na masce i dolnych partiach drzwi)...wiadomo,że nie jak nowy,ale nie ma jeszcze potrzeby aplikowania czegoś nowego,także jak dla mnie Finale jest OK do glasura ;)

Opublikowano

ENERGY_NET, jako, że Field Glaze to "woskowy oszust" to... hmmm... Na cokolwiek nie położysz to wnet każdy wosk będzie zachowywał się "podobnie".

Co do dedykowanych QD to bez przesady - można używać każdego, który nie będzie się gryzł z nałożoną warstwą i jest łatwy w użyciu.

• 4 tygodnie później...
  • Moderator
Opublikowano

Chcę wypróbować na aucie: Dodo Juice Supernatural Hybrid Paste Sealant

Jaki QD do niego polecacie? Coś z carnaubą czy raczej "sztuczniaka"?

Opublikowano

Ja swojego Hybrid'a po myciach smarowałem AG Rapid Detailerem, Last Touch'em i SmartDetail'em.

Na żadnego nie narzekał :good:

Opublikowano

Panowie wiosną u mnie położony zostanie SV Blau-Weiss. Jaki QD do niego polecacie?

Do tej pory używałem UQD od Megsa na nałożonego NXT 2.0 i byłem zadowolony, ale może teraz pod SV przyda się coś lepszego? np SV Quick Finish?

• Moderator
Opublikowano

Ja swojego Hybrid'a po myciach smarowałem AG Rapid Detailerem, Last Touch'em i SmartDetail'em.

VuDoo, czyli jednym słowem polecasz "sztuczniaki". Ok - mam ostatnio "zadanie" wypróbować coś od AG więc chyba padnie na ich QD. Dzięki.

(a napiszesz może jak z trwałością tej hybrydy - wiem że to nie ten dział :-] )

Opublikowano

VuDoo, czyli jednym słowem polecasz "sztuczniaki". Ok - mam ostatnio "zadanie" wypróbować coś od AG więc chyba padnie na ich QD. Dzięki.

(a napiszesz może jak z trwałością tej hybrydy - wiem że to nie ten dział :-] )

nie do końca, SmartDetail o ile się nie mylę ma w sobie Carnaubę

jeśli chodzi o Rapid Detailer'a to szczerze go polecam :good: świetnie pachnie, nie smuży zbytnio i nadaje fajnej śliskości, a jego cena jest po prostu genialna

Jeśli chodzi o trwałość SNH to u mnie jedna warstwa wytrzymała trochę ponad 3 miesiące, ale łatwo nie miał - raz potraktowałem go tak ostrą pianą, że zjadła mi AF Revive'a z lusterek, a w czasie największego zasolenia dróg nie myłem auta przez ponad miesiąc.

• Moderator
Opublikowano

VuDoo

napisał:

łatwo nie miał - raz potraktowałem go tak ostrą pianą, że zjadła mi AF Revive'a z lusterek, a w czasie największego zasolenia dróg nie myłem auta przez ponad miesiąc

dokładnie do takich warunków go kupiłem :D

Biorę do niego AG!