Arek_ Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Duraglos trochę droższy ciekawe czy lepszy, chyba mało kto stosuje go na forum. Muszę znaleźć qd skonscentrowane właśnie i tu chyba pierwsze miejsce ma autosmart albo coś w galonie/5l Przy kilku samochodach w domu nie opłaca się już kupować qd w 500ml opakowaniach.
Ari Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Ja kupiłem Duraglossa 921 bo szukałem taniej alternatywy dla QD przy pierwszym zestawie. Za 650ml dałem 39.90. Zapach aplikacja jak najbardziej ok. Mam czarny lakier i nie ma kłopotów z dopolerowaniem. Może ktoś ma porównanie do innych QD to się wypowie.
cubstone Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Czy ktoś z Was używa Silke Detailera i go rozcieńcza? Bo ja do tej pory miałem przyjemnoś tylko kilka razy z niego korzystać, ale robiłem to bez rozcieńczenia. W sezonie będę traktował nim trochę więcej autek niż jedno i zastanawia mnie, czy rozcieńczenie 1:1 nie zmieni jego właściwości? Jak to się ma w praktyce?
falon Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 ha, pinknie, reglaze mi się spodobał cenowo za 500zł mam 50litrów zamiast 19l megsa a to mi się podoba jakiś 1000autek przyjmie
art'ek Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 cubstone, gdzie czytales ze mozna go rozcienczyc??mam uzywam nierozcienczonego przyjemny w pracy ogolnie
aro_77 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Ja używam od zawsze rozcieńczonego 1:1, bardzo fajny w pracy i ładnie pachnie.
art'ek Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 aro_77, i nie ma roznicy miedzy rozcieczonym a nie??
aro_77 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Nie zauważyłem, więc używam cały czas "pół na pół"
falon Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 a swoją drogą używa ktoś megsa LT w rozcieńczeniu? Nie do glinkowania. Działa?
art'ek Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Nie zauważyłem, więc używam cały czas "pół na pół" to ja rozrzutnik jestem resztke juz i tak mam wiec w okresie wiosennym zrobie 50/50, chociaz juz czeka rapid detalier
JM63 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Powoli zabieram się za zakup QD do Carbona- zastanawiam się między: CG Pro Detailer i AF Finale. A może Gtechniq C3? Niby to coś pomiędzy QD, a woskiem, czyli taki Aquawax. Próbował ktoś? Nie zmieni za bardzo właściwości Carbona? Czy jednak nie szukać dziury w całym i brać Field Glaze'a?
Administrator Evo Opublikowano 2 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Jeżeli nie chcesz śrubować wytrzymałości wosku na maxa, to bierze Finale...a jak chcesz to FG.
JM63 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Śrubowanie odpada. Ot, żeby powiedzmy przez miesiąc, półtora było ładnie. Zatem Finale. Dziękuję
SJake Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Field Glaze'a Ja bym wziął to... Dlaczego? bo jest git (chociaż to zależne od butelki). i kręcił carbona ile się da. Po 6 tygodniach OFF i od nowa... Zaznaczę, że nie próbowałem Finale na Zymolach. Evo masz z tym jakieś experience-experimentum?
ENERGY_NET Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Jako że korci mnie zakup wosku ze stajni PA to QD Field Glaze będzie pasował do nich czy trzeba kupić dedykowany z PA?
Administrator Evo Opublikowano 3 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Evo masz z tym jakieś experience-experimentum? Mam , miesięczny Glasur z cotygodniowym myciem i aplikacją Finale miał się bardzo dobrze. Finale napewno nie zaburzyło zachowania się wody, nie moge powiedzieć czy polepszyło bo po miesiącu to Glasur i bez QD będzie się dobrze zachowywał.
Muti Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 SJake, mam glasura na touranie od ponad 2miesięcy,myty raz na tydzien/dwa i poźniej Finale i do tej pory dobrze odprowadza wodę(nawet na masce i dolnych partiach drzwi)...wiadomo,że nie jak nowy,ale nie ma jeszcze potrzeby aplikowania czegoś nowego,także jak dla mnie Finale jest OK do glasura
SJake Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 ENERGY_NET, jako, że Field Glaze to "woskowy oszust" to... hmmm... Na cokolwiek nie położysz to wnet każdy wosk będzie zachowywał się "podobnie". Co do dedykowanych QD to bez przesady - można używać każdego, który nie będzie się gryzł z nałożoną warstwą i jest łatwy w użyciu.
rickson Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 A jak się ma Reload do wosków naturalnych?
Moderator Eryczek Opublikowano 27 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Chcę wypróbować na aucie: Dodo Juice Supernatural Hybrid Paste Sealant Jaki QD do niego polecacie? Coś z carnaubą czy raczej "sztuczniaka"?
VuDoo Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Chcę wypróbować na aucie: Dodo Juice Supernatural Hybrid Paste SealantJaki QD do niego polecacie? Coś z carnaubą czy raczej "sztuczniaka"? Ja swojego Hybrid'a po myciach smarowałem AG Rapid Detailerem, Last Touch'em i SmartDetail'em. Na żadnego nie narzekał
skovroon Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Panowie wiosną u mnie położony zostanie SV Blau-Weiss. Jaki QD do niego polecacie? Do tej pory używałem UQD od Megsa na nałożonego NXT 2.0 i byłem zadowolony, ale może teraz pod SV przyda się coś lepszego? np SV Quick Finish?
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Chcę wypróbować na aucie: Dodo Juice Supernatural Hybrid Paste SealantJaki QD do niego polecacie? Coś z carnaubą czy raczej "sztuczniaka"? Ja swojego Hybrid'a po myciach smarowałem AG Rapid Detailerem, Last Touch'em i SmartDetail'em. Na żadnego nie narzekał VuDoo, czyli jednym słowem polecasz "sztuczniaki". Ok - mam ostatnio "zadanie" wypróbować coś od AG więc chyba padnie na ich QD. Dzięki. (a napiszesz może jak z trwałością tej hybrydy - wiem że to nie ten dział )
VuDoo Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Chcę wypróbować na aucie: Dodo Juice Supernatural Hybrid Paste SealantJaki QD do niego polecacie? Coś z carnaubą czy raczej "sztuczniaka"? Ja swojego Hybrid'a po myciach smarowałem AG Rapid Detailerem, Last Touch'em i SmartDetail'em. Na żadnego nie narzekał VuDoo, czyli jednym słowem polecasz "sztuczniaki". Ok - mam ostatnio "zadanie" wypróbować coś od AG więc chyba padnie na ich QD. Dzięki. (a napiszesz może jak z trwałością tej hybrydy - wiem że to nie ten dział ) nie do końca, SmartDetail o ile się nie mylę ma w sobie Carnaubę jeśli chodzi o Rapid Detailer'a to szczerze go polecam świetnie pachnie, nie smuży zbytnio i nadaje fajnej śliskości, a jego cena jest po prostu genialna Jeśli chodzi o trwałość SNH to u mnie jedna warstwa wytrzymała trochę ponad 3 miesiące, ale łatwo nie miał - raz potraktowałem go tak ostrą pianą, że zjadła mi AF Revive'a z lusterek, a w czasie największego zasolenia dróg nie myłem auta przez ponad miesiąc.
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 VuDoo napisał: łatwo nie miał - raz potraktowałem go tak ostrą pianą, że zjadła mi AF Revive'a z lusterek, a w czasie największego zasolenia dróg nie myłem auta przez ponad miesiąc dokładnie do takich warunków go kupiłem Biorę do niego AG!
Rekomendowane odpowiedzi