Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 28 Listopada 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 uzywal ktos Car Pro Reload bez Cquartza ? Używałem na: - CQuartz - Wolf Body Wrap - na czysty lakier W każdym przypadku jest mocno widoczne wzmocnienie odpychania wody. Co do pracy to fakt na czarnym potrafi zostawić smugi jak jest nie do końca wypolerowany. Przyciemnienie koloru także mocno widoczne szczególnie przy opcji 50/50
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 28 Listopada 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Jeżeli nie będziecie mieli czasu na woskowanie felg, a chcecie na szybko czymś przetrzeć to również polecam Reload-a. Po czterech tygodniach odprowadzał mi wodę jak zły, a przetarłem nim felgi tak od niechcenia ponieważ nie nie miałem czasu na wosk. Nie wiem co byłoby dalej ponieważ felgi zostały wymyte i dostały colliego. Jeden z moich ulubionych produktów
Wujek Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Jeżeli nie będziecie mieli czasu na woskowanie felg, a chcecie na szybko czymś przetrzeć to również polecam Reload-a. Po czterech tygodniach odprowadzał mi wodę jak zły, a przetarłem nim felgi tak od niechcenia ponieważ nie nie miałem czasu na wosk. Nie wiem co byłoby dalej ponieważ felgi zostały wymyte i dostały colliego. Jeden z moich ulubionych produktów Potwierdzam ! Za Twoją radą nałożyłem na lakierowane felgi i jestem w szoku. 5 myć i ani razu nie używałem nic do mycia felg, cały pył z klocków schodził idealnie - a moj samochód produkuje go w duuużych ilościach. Po piątym myciu używałem Reload'a na całym samochodzie, więc i felgi machnąłem - produkt ułatwia życie. Reload w ogóle jest super - to zdecydowanie więcej niż Quick Detailer. Aha - używam go rozcieńczonego 1:1 z wodą demineralizowaną - producent podpowiada takie rozwiązanie do ciemnych lakierów.
snap Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Przyciemnienie koloru także mocno widoczne szczególnie przy opcji 50/50 jakies foto moze ktos ma?
ma_ko Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Przejrzyj sobie relacje partnerów z forum, chyba na relacji z położenia Cquartz na Opelu Tigrze było takie porównanie.
snap Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 rozcienczony nie daje gorszych efektow [ Dodano: 28 Listopad 2011, 21:19 ] ma_ko, mowa o tym ?
Wujek Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 rozcienczony nie daje gorszych efektow O dziwo nie ! Sam w to nie wierzyłem, rozcieńczyłem najpierw całe 25ml na testy Teraz już zaszalałem, całe 50ml Reszta stoi "w oryginale" - porównywałem wczoraj i faktycznie rozcieńczony się łatwiej poleruje, mniej smug.
npiotr Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Rise and Shine robił samochód, chyba Opel Tigra ak jak pisze ma_ko i widać znaczną różnicę po Reload w sensie przyciemnienia. Ja jeszcze nie używałem Reload, ale muszę go zakupić skoro go tak chwalicie. W jednym sklepie jest sampler
ma_ko Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Znaczy rocieńczony też przyciemnia???
Wujek Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Znaczy rocieńczony też przyciemnia??? Ja bym raczej powiedział że nadaje głębi
snap Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 mhh to moze by zrobic proporcje 2:1
Wujek Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 mhh to moze by zrobic proporcje 2:1 Car Pro na stronie podaje ze można rozcieńczać 1:0,75 - 1:1 Na moim lakierze 1:1 działa tak samo jak czysty Reload, poza tym że łatwiej się poleruje.
snap Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 chodzi mi o kompromis pomiedzy "przyciemnianiem lakieru" a praca z nim czyli 2 porcje Reload na 1 wody
ma_ko Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Wujek na czarnym pracujesz???
Wujek Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Wujek na czarnym pracujesz??? Z nazwy czarny, faktycznie wpada w fiolet/granat/niebieski
ma_ko Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Ok. ale powiedzmy pracując rozcieńczonym efekt "pogłębienia" koloru nadal występuję tak samo jak przed rozcieńczeniem na ciemnym lakierze?
Wujek Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Ok. ale powiedzmy pracując rozcieńczonym efekt "pogłębienia" koloru nadal występuję tak samo jak przed rozcieńczeniem na ciemnym lakierze? Tak, tak jak napisałem wcześniej, nie widzę różnicy
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 29 Listopada 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 jakieś foto może ktoś ma?
ma_ko Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Tak na marginesie widzę że "woskujecie" autka z Cquartz? Jak z trwałością czy to porównanie to tylko w celach demo??
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 29 Listopada 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 ma_ko, Jakiś czas temu woskowałem element po CQuartz kilkoma woskami w celu poprawy głębii ale nie było widać różnicy jedynie niektóre QD jak widać poprawiały głębie, Reload w tej sprawie póki co to nr 1.
ma_ko Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Dzięki włąśnie o takie Info Praktyka mi chodziło. Reload jest genialny to fakt. Pozdrawiam. M
whateverek Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 puki co puk + puk = 2 puki póki co
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 1 Grudnia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 whateverek,
iceman Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 to i ja dorzucę coś od siebie dziś pierwszy raz użyłem Optimum Instant Detailer & Gloss Enhancer jak dla mnie łatwość aplikacji, poślizg, to jaki lakier jest po nim gładki i śliski jak na razie są nie do przebicia miałem już qd megsa (poza ultimate, ale to bardzie spray wax) i właściwie wszystkie z poorboy's-a teraz wiem, dlaczego jest tak popularny w uk
Marco Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 miałem już qd megsa (poza ultimateNo właśnie. Spróbuj ultimate,a
Rekomendowane odpowiedzi