zamo111 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 [ Dodano: 7 Listopad 2011, 11:38 ] Nagrane
Moderator Domel Opublikowano 9 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Znacie moze taka firma STJARNA GLOSS ? Wlasnie zakupilem troche w ciemno ich Silke Detailer. Mozecie sie cos wiecej wypowiedziec na temat tego produktu ? Kupilem w mrCleanerze Pachnie jak guma balonowa
SJake Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 STJARNA GLOSS Tak Silke Detailer Dobry QD - ale unikaj rozgrzanych elementów.
cubstone Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Domel, Ja też zakupiłem ten produkt. Jeśli chodzi o efekty, to pierwsza klasa. Jednak nie mam porównania z innymi, bo to mój pierwszy QD. Używam do niego Eurowa i ostatnio dosyć ciężko mi się z nim pracowało. Po spsikaniu elementu ręcznik napotykał jakiś niewidzialny opór i pierwsze przetarcie nie należało do najłatwiejszych. Jednak po kilku sekundach powierzchnia zrobiła się super gładka i śliska. Nie wiem, QD wciera się mocno w lakier polerując kolistymi ruchami, czy tylko ledwo dotykając lakieru i wykonując ruchy przód-tył? Tego jeszcze nie obczaiłem
Moderator Domel Opublikowano 9 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Silke Detailer Dobry QD - ale unikaj rozgrzanych elementów. Dlaczego ? Cos może pójść nie tak ? Domel,Nie wiem, QD wciera się mocno w lakier polerując kolistymi ruchami, czy tylko ledwo dotykając lakieru i wykonując ruchy przód-tył? Tego jeszcze nie obczaiłem Ja rozprowadzam delikatnie po całym elemencie i w tedy mikrofibrą np. na masce od góry do dołu przecieram Jak tylko przetestuje dam znac
Borek Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Używam do niego Eurowa i ostatnio dosyć ciężko mi się z nim pracowało. Po spsikaniu elementu ręcznik napotykał jakiś niewidzialny opór i pierwsze przetarcie nie należało do najłatwiejszych. typowy objaw z fibrami Eurow shag, ktore "przywierają" do lakieru i zostawiaja mikro kłaczki. Zostaw sobie je do polerowania wosku bo tu sprawdzają sie idealnie. Do QD dobrze sprawdza się stary poczciwy Janek stroną bardziej puszystą. Co do samej Stjarny, świetny qd, niczym nie ustepuje dużo droższemu UQD megsa który miałem wczesniej i lepiej pachnie (o cenie nie wspomnę biorąc pod uwage galonowe opakowanie)
Xkem Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 A ja tam nie miałem problemów z kłaczkami eurowa, za to eurow zostawiał mazy, nie chciał rozprowadzać QD (FK 425) dlatego z niego zrezygnowałem do tego celu.
Bio Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Też mam stjarnę i poleruję ją właśnie jankiem Mimo prania ręcznika, dalej mam problem z klaczkami. Poza tym występuje także problem z początkową szorstkością, także reguly nie ma
maya Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 ja chyba dostałem jakieś inne eurowy, miękkie nic nie pylą i po myciu takie same, może pierwszy wypust był lepszy
kedar Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Autobrite Berry Blast jako nierozcieńczony służy jako wosk, jako QD trzeba go rozcieńczyć 3:1 - 5:1. Czy każdy wosk w płynie można rozcieńczać, aby posłużył jako QD? Akurat posiadam Quick Wax i zastanawiam się nad powyższym. Jest jakaś reguła?
ultratouch Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Oczywiście - zależy czy dany produkt posiada właściwości czyszczące (podstawa w qd).
prezes.gd Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 Ja mam CG P40 Detailer, co do tego klejenia się Eurow'a do może problem polega na tym, że używasz go z jednej strony do nakładania a z drugiej do polerowania to mogą być takie efekty.
cz@rek Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam mam pytanko odnośnie Chemical Guys Hybrid V7 znalazłem kilka opinii ale były to wyrwane z kontekstu wypowiedzi które nie dawały mi satysfakcjonujących odpowiedzi tak więc co sądzicie o tym produkcie faktycznie tak świetnie współpracuje z selantami które już są na aucie, dodatkowo u mnie w mieście jest strasznie twarda woda gdzie bym nie umył i nie wytarł dokłądnie zostają zaschnięte krople jak z tym sobie radzi ten QD. Dodatkowo zainteresował mnie przez wybór go na QD roku przez DW
SJake Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 cz@rek, brać nie marudzić.... daje sobie radę! Przynajmniej u mnie...
Prezes Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Chemical Guys Hybrid V7 Jestem z niego bardzo zadowolony. Sporadycznie "psikam" na lakier, a po każdym prawie myciu przecieram nim felgi - efekt baaaardzo przyzwoity
snap Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 uzywal ktos Car Pro Reload bez Cquartza ?
Administrator Evo Opublikowano 27 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Bez Cquartza, ale na wosku naturalnym - tak
Administrator Evo Opublikowano 27 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 IMO tak, żaden inny QD tak nie podbija kropelkowania ale napewno są łatwiejsze QD w użyciu.
snap Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 reload sprawdza sie tylko na naturalnym wosku czy tylko na naturalnym testowales? napewno są łatwiejsze QD w użyciu co przez to rozumiesz?
Administrator Evo Opublikowano 27 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Testowałem na Cquartzie i na naturalnym, nie widzę powodów dla których miałby nie działać na syntetyku, oczywiście po upłynięciu odpowiednio długiego czasu od nałożenia wosku. co przez to rozumiesz? Mi się mazał i cieżko było dotrzeć, ale to raczej na skutek mojego błędu i bardzo dużej temperatury. Niemniej producent sam zaleca rozcieńczenie 1:1 na czarnych kolorach, w celu uniknięcia problemów.
snap Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Niemniej producent sam zaleca rozcieńczenie 1:1 na czarnych kolorach, w celu uniknięcia problemów to akurat dobre info bo mam czarny lakier a cena ReLoad raczej nie nalezy do najnizszych produkt must have
Administrator Evo Opublikowano 27 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Jeżeli rozważasz Reloada, i kropelkowanie nie jest AŻ tak ważne , to w podobnych pieniądzach masz Zaino Z8...
snap Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 chodzi mi glownie o odpychanie wody
ma_ko Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja myślę że producent przede wszystkim zaleca rozcieńczenie Reload bo dość mocno przyciemnia czarny lakier (jak ktoś woli to pogłębia kolora :-)) I sądzę że wolą sią zabezpieczyć przed ewentualnymi zarzutami klientów o zmianę koloru, choć w sumie problem jest na ciemnym według mnie tylko jak niedokładnie wypracujesz mokry Reload na aucie (na czarnym mogą powstać przyciemnienie które faktycznie wyglądają jak smugi). Reload kropelkuje genialnie, akurat to przyciemnienie lakieru jest dla mnie A tak na marginesie H7 też jest super..., ten zapach
Rekomendowane odpowiedzi