Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a może kolego speed protec z SONAX. bardzo fajny w aplikacji możesz go nakładać na mokro jak i na sucho. Daje swietny efekt jak na rzecz krótko trwałą wytrzymuje około 3 myć. Wyciąga głębie i daje niesamowitą gładkość

Opublikowano

Cześć

Jaki QD Moglibyście mi polecić na czarny lakier ? Auto zabezpieczone woskiem Fusso Coat12 Dark, chciałbym aby docieranie było łatwe i nie sprawiało problemów, świetnie gdyby po użyciu kolor ładnie się przyciemnił i nabrał głębi, jeśli nie jestem zbyt wymagający, to jeśli to możliwe, aby posiadał właściwości antystatyczne, ale to nie jest najważniejsze kryterium, tylko tak przy okazji, najważniejszy jest look i łatwość aplikacji ;)

Nie chcę wyjść na lenia i sam wybrałem:

Soft99 Luxury Gloss

FUNKY WITCH BOTOX

ADBL QD1

Jak oceniacie mój wybór i który środek Waszym zdaniem sprawdzi się najlepiej, może zaoferujecie coś od siebie sprawdzonego ?

Opublikowano
Botox nie przyciemnia. QD1 owszem ,

Jak to możliwe że ja mam zupełnie odwrotne wrażenie,jak dla mnie botox przyciemnia a QD1 wcale :o

Opublikowano

To ja już nic nie rozumiem :dontknow: nakladałem ostatnio na tym samym aucie wpierw botox a po następnym myciu QD1 i jak dla mnie to botox ewidentnie przyciemnil a QD1 niewiele lub wcale,QD1 to dla mnie typowy syntetyk daje jakiś polysk ale nie przyciemnienie które dają naturalne wosk/QD na bazie carnauby

Opublikowano

Dlatego ja się właśnie przekonuję że produkty należy zestawiać obok siebie sprawdzając jak się zachowują na danym lakierze. Wtedy wszystko widać jak na dłoni i odpada kwestia "wrażenia"

Opublikowano

Na mojej żony służbowej Yarisce na lakierze 1E0 Dark Grey:

- FW Botox przyciemnia, ładna śliskość i szklistość;

- DM Quick Magic przyciemnia trochę słabiej, podobnie śliski ale mniej szklisty. Nie wiem czy to tylko złudne wrażenie ale QM wydawało mi się, że bardziej wyciąga ziarno niż Botox.

Edit:

Ale jak już przy QD jesteśmy to testowałem ostatnio Prostaff CC Water Gold.

Jestem pod mega wrażeniem jak on odpycha wodę. Piękne lustro na lakierze. Łatwa aplikacja. Tylko właśnie do ideału brakuje mi trochę śliskości i ładnego zapachu.

Opublikowano
706555 Wtedy wszystko widać jak na dłoni i odpada kwestia "wrażenia"

Jakby nie wrażenia innych , to Twoje niedawne testy QD pokazałyby jak to "fajnie" kropelkują niby takie hiciory jak QD1 ;)

Skupiłbym się na tym ;)

706555 jak się zachowują na danym lakierze.

PS: nie wiem co się ludzie tak uparli na to przyciemnianie :o

Opublikowano

Stosowalem i QD1 i Botox na 2 roznych kolorach,grafitowym w moim Bmw i zielonym na Clio zony,w obydwu przypadkach Botox wywarl na mnie wiele lepsze wrazenie i chetnie do niego wroce do QD1 juz nie,to moje osobiste wrazenie :dontknow:

Opublikowano

Jakby nie wrażenia innych , to Twoje niedawne testy QD pokazałyby jak to "fajnie" kropelkują niby takie hiciory jak QD1 ;)

QD1 akurat mam od dawna i kropelkuje bardzo fajnie. Niestety jak dotąd nie mam pojęcia czym były spowodowane te beznadziejne krople wszystkich 3 produktów

Opublikowano

Myślę, że skuszę się na ADBL QD1, po przeczytaniu Waszych odpowiedzi i pozytywnych opinii żałować nie będę.

Opublikowano

Ja osobiście po doświadczeniach z quick wax adbl-a qd1 nie zaryzykuję. Sam zastanawiam się co wybrać do jasnego lakieru.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja dodam od siebie że przeleciałem już QD m.in. SG Morning Drew, Zymol Detailer czy BSD Sonaxa ..

SG MD - hydrofobowość 8/10, szybkość obsługi/wcieralność 5/10, look/głębia 8/10,

Zymol - hydrofobowość 7/10, szybkość obsługi/wcieralność 9/10, look/głębia 8/10,

BSD - hydrofobowość 10/10, szybkość obsługi/wcieralność 10/10, look/głębia 8/10,

Szybkość obsługi/wcieralność czy jak to sobie inaczej nie nazwiemy jest tutaj kluczowa bo ma to być szybka akcja po myciu Wozidła a nie docieranie produktu przez kolejną godzinę :) BSD na moje wygrywa, jednak w świetle odczucia opuszkami palców po aplikacji na lakierze - nie jest on taki "śliski" jak po SG MD czy Zymolu .. jest bardziej tępy, ale jednak mimo wszystko lepiej odpycha wodę 8-)

Produktu ADBL QD1 nie miałem w swoich rękach .. chętnie przetestuję niebawem :good: słyszałem od znajomych dobre opinie.

Opublikowano
Sa jakies QD ktore tez maskuja niedoskonalosci?

możesz spróbować soft99 luxury gloss,

poszukaj czegoś z wypełniaczami - słowo kluczowe fillers,

i większe właściwości maskowania będą mieć quick wax niż quick detailers, zazwyczaj...

jeżeli nie chcesz korekty, rozważ położenie AIO z fillerami np. AG SRP i przykryć to woskiem,

efekt będzie lepszy i sumarycznie wyjdzie taniej niż ciapać qd po każdym myciu

Opublikowano
706596 Produktu ADBL QD1 nie miałem w swoich rękach .. chętnie przetestuję niebawem słyszałem od znajomych dobre opinie.

Ja jestem zadowolony :) Gdyby zechcialo przestac padac :thumbdown: to zaraz wrzucam oba (qd1 bsd) na maske na testy.

Opublikowano

Nastepnym razem zrobie fotke bo sie spieszyłem ale wku..em sie niesamowicie. Mycie ze sztuka, suszenie i QD1 wyjazd z garazu na stacje po ON , w dwie strony 12 km. Po powrocie kurzu bylo tyle ze masakra a wcale specjalnie nie wialo na dworze. Rowniez skladam sie ku botoxowi po nim tego nie zauwazyłem zeby auto az tak szybko lapalo lotne zabrudzenia. Co do kropelkowania nie moge sie przyczepic bardzo ładnie

• Moderator
Opublikowano
706614 Po powrocie kurzu bylo tyle ze masakra a wcale specjalnie nie wialo na dworze.

http://www.pielegnowacauto.pl/chemical- ... er-xl.html

kup dustera. Szkoda nerwów.

Używaj z głową na lekkim kurzu. To nie jest narzędzie które dociskasz na chama i machasz jak gąbką po lakierze

Duster musi byc puszysty a ściąganie kurzu polega na delikatnym muskaniu końcóweczkami włosia po lakierze. Bardziej jakbyś chciał zdmuchnąć kurz z lakieru. I wierz mi żadnych szkód nie narobisz. Używam od wielu lat i jestem zadowolony. Mogę Ci kiedy na filmiku pokazać jeśli dalej nie jestes przekonany.

Opublikowano
Ja osobiście po doświadczeniach z quick wax adbl-a qd1 nie zaryzykuję. Sam zastanawiam się co wybrać do jasnego lakieru.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Nic nie ryzykujesz, pod tym względem qd1 spisuje się bez zarzutu. Z quick wax-em wiem o czym mówisz bo u mnie po pierwszym użyciu poleciał od razu na giełdę i nigdy więcej

Ja w tym sezonie po przetestowaniu popularnych nowości w postaci botoxa czy quick magic powrociłem do starej sprawdzonej szkoły, czyt. uqd od megsa i jest ok

Opublikowano

Co zamiast beznadziejnego Morning Dew od SG? Tego preparatu nie da się dotrzeć, choćbym polerował auto pół dnia to i tak pozostawia po sobie mazy na całej karoserii. Robiłem do niego trzy podejścia i mam dosć. Ogólnie to już drugi preparat od SG po którym jestem rozczarowany. Lokalny sprzedawca zachwalał QD+ od Poorboy's. Auto czarne więc fajnie jakby produkt podbijał czerń. Jeżeli to ważne to wosk jaki mam na aucie to SOFT99 - Water Block Wax Gloss Type Dark.

Opublikowano

[ref]Snickers[/ref], QD1 lepsza od Mornig Dew, napewno mniej łapie kurzu, lepiej się dociera i nie maże. Posiada przyjemny intensywny zapach Tropicalny, dosyć bardzo przyciemnia lakier i wydobywa głębię lakieru :good:

Opublikowano
Co zamiast beznadziejnego Morning Dew od SG? Tego preparatu nie da się dotrzeć, choćbym polerował auto pół dnia to i tak pozostawia po sobie mazy na całej karoserii. Robiłem do niego trzy podejścia i mam dosć.

Miałem ten sam problem. Na srebrnym lakierze jeszcze dało radę ogarnąć docieranie (nie było widać smug), ale na ciemnej perle była masacra, to samo na ciemnym graficie. Ja ze swojej strony polecam Sonax BSD i zapomnisz co to docieranie.

Opublikowano
Co zamiast beznadziejnego Morning Dew od SG? Tego preparatu nie da się dotrzeć, choćbym polerował auto pół dnia to i tak pozostawia po sobie mazy na całej karoserii.

Szukaj raczej lekkiego QD, a nie kolejnego z toną smalcu. Coś w typie Finale/QED będzie ok.