Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano
661447 Jeden z bardziej bezproblemowych qd niezależnie od fibr

Legenda... wylalem go juz okolo 13 litrow na auta.

Opublikowano

a propos qd, ostatnio przypadkowo trafiłem na teścik na youtube

używał ktoś może tego zwycięzcy Bouncer's Done & Dusted ;) ?

z tego co widzę jest dostępny u nas w sklepie scs

Opublikowano

Kupiłem go jakiś czas temu, gdybym miał opisać efekt po nim, to rezultat jest podobny do FK425, Spray'n'gloss czy showtime od Mothersa-czyli brak zauważalnego przyciemnienia, za to dość widoczny połysk. Lakier nabiera naprawdę konkretnej śliskości, zapach owocowy słodki, krople średnie. Jest b.wydajny, ja generalnie nie żałuje qd, ale ten wyjątkowo nie chce się zużyć :)

Ogólnie jest przyzwoity,ale mnie nie zachwycił.

• Moderator
Opublikowano
Wiadomo coś o szerszej dystrybucji Funky Witch Botox? Na razie tylko w dwóch sklepach, w 4Shine wysyłka 16 zł, w UrbanDetailing bez konta nie widzę. Niezbyt mi się widzi dopłacanie 50%, kiedy mogę wybrać inne produkty w miejscowym sklepie :P

Z tego co wiem to pracują nad poprawieniem dystrybucji. W każdym razie QD zdecydowanie godny polecenia.

Opublikowano

Czy używał ktoś Soft99 Fukupika Spray Strong Quick Detailer?

Prześledziłem kilka postów, i wiele osób pisze, że jest to bardziej QW niż QD, a chciałbym kupić stu % QD...

Opublikowano
Kupiłem go jakiś czas temu, gdybym miał opisać efekt po nim, to rezultat jest podobny do FK425, Spray'n'gloss czy showtime od Mothersa-czyli brak zauważalnego przyciemnienia, za to dość widoczny połysk. Lakier nabiera naprawdę konkretnej śliskości, zapach owocowy słodki, krople średnie. Jest b.wydajny, ja generalnie nie żałuje qd, ale ten wyjątkowo nie chce się zużyć :)

Ogólnie jest przyzwoity,ale mnie nie zachwycił.

dzięki za info :good:

Opublikowano

K2 spectrum za tą kase nie jest zle :o raz psikałem na aucie znajomego bo sobie kupił i biorąc cene pod uwage to nie było najgorzej jeśli chodzi o podkręcenie połysku czy polerowanie.

Opublikowano
661447 Pierwsze słyszę,zeby FK zostawiał mazy

Jeden z bardziej bezproblemowych qd niezależnie od fibr

No to ja nie wiem czemu tak jest.Mazy na całym aucie mam. Jeszcze BSD troszke mniejsze zostawia. Może być wina pogody? Nakładam zawsze takim pozniejszym wieczorem zaraz po osuszeniu auta

Opublikowano

wilgotność powietrza może za duża, ja kiedyś kładłem po deszczu, było mokro, umylem auto osuszyłem to mi sie tak wszystko mazało po lakierze że szok, i to każdy jeden produkt który miałem

Opublikowano
K2 spectrum za tą kase nie jest zle :o raz psikałem na aucie znajomego bo sobie kupił i biorąc cene pod uwage to nie było najgorzej jeśli chodzi o podkręcenie połysku czy polerowanie.

:good: i do tego śmieszna cena bo około 20zł, ogólnie rzecz biorąc sera K2 Gold jest całkiem spoko.

Opublikowano

Mnie jednak też sie udało doprowadzić FK do mazania. Tego qd używam na syntetyki w zimie. W ramach wyjątku użyłem go dziś na zymola, fajnie podbił połysk,nie zauważyłem niczego złego. Po południu wsiadam do auta a na masce piękne smugi. Jednak wyjaśnienie jest chyba banalne, maska w chwili mycia była tak rozgrzana, że w momencie aplikacji qd parowało z niej

Opublikowano

ogłądałem ten ich filmik i wszystko było super do momentu gdy ujrzałem maske 50/50 po użyciu produktu :D także ogólnie Mango telezakupy troche :) aczkolwiek produktu nie używałem, z tym że sceptycznie podchodze do ich produktów

Opublikowano
ogłądałem ten ich filmik i wszystko było super do momentu gdy ujrzałem maske 50/50 po użyciu produktu :D także ogólnie Mango telezakupy troche :) aczkolwiek produktu nie używałem, z tym że sceptycznie podchodze do ich produktów

Dlatego pytam czy ktoś miał styczność bo też jakoś w reklamy nie chce wierzyć bo tam można wszystko :D:D:D

Opublikowano

Witam.

Czy QD+ od PB będzie dobrym wyborem do lakieru carbon schwarz ,czy może polecicie coś lepszego ?

Jak się ma nakładanie tego QD na samochód, który ma położony wosk ? lepiej wtedy kupić QD ,który nie posiada dodatku wosku ??

Opublikowano
Dzięki za odp :) potrzebuje odpowiedzi jeszcze jak się ma QD z dodatkiem wosku do samochodu ,który wosk już posiada ?

Moge sie mylic ale chyba wszystkie QD maja jakies dodatki mniejsze lub wieksze wosku ;)

Opublikowano

Dodatek wosku temu położonemu na aucie na pewno nie zaszkodzi, a raczej go wzmocni. Takie miedzy innymi jest jedno z zadań qd...przedłużanie żywotności położonego na aucie wosku.

Jeśli bedziesz trzymał się zasady naturale na naturale sztuczniaki na sztuczniaki, bedzie ok.