Rafal9304 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Cleaner zastąp glinką i ten krok wykonaj po vampirze i przed myciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Po to glinkujesz i robisz dekontaminację chemiczną. Owszem, niektórzy dają cleaner PO polerce dla lepszego wow (np woski Zymöla + HDC), ale przed? Nie spotkałem się. Pamiętaj o tym, że iron jak i Tar nie powinny być aplikowane na samym początku, jeśli auto jest mocno brudne.Wyryte w skale z S20 FE 5GWyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 W dniu 15.06.2023 o 10:57, przemas.p napisał(a): To late . Już wiem czemu była za 50% ceny . Leciałeś według instrukcji? Tak, szyba dziewicza, umyta mocną zasadą, potem płynem do szyb (najpierw myłem na bez dotyku, potem nakładałem w garażu) i kiro bin gold ręcznie. Wymyłem go znowu płynem do szyb i potem odtłuściłem FX protect surface agent. Nakładałem zgodnie z instrukcją, trzeba szybko docierać, można psiknąć dw razy i od razu docierać. Teraz mam problem, bo u siebie nie mam maszyny (i prądu w garażu podziemnym) i już próbowałem ręcznie kiro bin i autoglym Glass polish i za bardzo nie chce zejść, a wycziraczki skaczą. Same wycieraczki już przecierałem i zwykłym płynem, surface agentem i NW - nadal skaczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cathos Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Godzinę temu, MMCzysci napisał(a): Po to glinkujesz i robisz dekontaminację chemiczną. Owszem, niektórzy dają cleaner PO polerce dla lepszego wow (np woski Zymöla + HDC), ale przed? Nie spotkałem się. Pamiętaj o tym, że iron jak i Tar nie powinny być aplikowane na samym początku, jeśli auto jest mocno brudne. Wyryte w skale z S20 FE 5G Wyryte w skale z S20 FE 5G Dzięki ! Furkę myłem w zeszłym tygodniu tak totalnie (6h mi zajęło) także jest w dobrym stanie bo stoi w garażu od tego czasu. Czyli finalnie robię Tar + iron dla pewności potem glinka Valetpro yellow z lubrykantem w postaci wody z szamponem/pianą aktywną sonax (niestety nie mam nic innego chyba że ssw od adbl się nadaje ) po glinkowaniu robie polerkę i tu mam kolejne szybkie pytanie: Czym usuwać pozostałości pasty na elemencie po skończonym etapie? IPA na mikrofibre i delikatny przejazd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 5 minut temu, cathos napisał(a): Czym usuwać pozostałości pasty na elemencie po skończonym etapie? IPA na mikrofibre i delikatny przejazd? ... a wystarczyło przejrzeć przy kawie kilka relacji z Pokaż Swój Blask na forum i na 90% pytań, tych z kategorii "podstawy podstaw", znajdziesz odpowiedź. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfun Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 W dniu 19.06.2023 o 21:07, blackfun napisał(a): Pytanie o skórzaną tapicerkę w Astrze K. Jest to pewnie jakaś słabej jakości ekoskóra. Czy jakoś specjalnie o nią dbać (oprócz przecierania interior cleanerem)? Jeśli tak, to jak? Pozwolę sobie podbić pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Do solidnego czyszczenia używam również Colourlocka, oczywiście protectora nie kładę, bo plastik nie odzyska miękkości Do odświeżenia leather qd, do bardzo szybkiego odświeżenia interior qd. Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfun Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 A co z Colourlock PU Protector? Warto stosować na taką skórę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Nie używałem do tej pory. Pewnie tak.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfun Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 To ja chyba spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Panowie używał ktoś do osuszania car pro hydro 2 lite. Nie zaburza on hydro powłoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 @grechut odpuść przy powłoce jako pomoc w osuszaniu. To jest spray & rinse sealant. Sam z siebie nadaje bardzo mocną hydrofobowość nawet na jałowych powierzchniach. Można go za to potraktować jako szybki booster jakby LSP zdychało, a czasu brak na mizianie lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek_M Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 Czy szampony takie jak Carpro Descale lub żółty Fx ściągną CP Reload czy raczej poprawią jego właściwości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Zenek_M napisał(a): Czy szampony takie jak Carpro Descale lub żółty Fx ściągną CP Reload czy raczej poprawią jego właściwości? Ogólnie to, raczej żadny detailingowy szampon, czy to kwasowy, czy mocno zasadowy, nie usunie tych mocniejszych lsp, a szczególnie produktów z SiO2. Mocna zasada zdecydowanie może podczas mycia ograniczać zdolności hydrofobowe, ale kilka godzin po wyschnięciu, powinno wrócić do normy. Kwasowy szampon poprawi hydrofobowość, o ile mówimy o zapchanej powłoce, przy 2 miesiącach od dekontaminacji nie będzie żadnej różnicy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 Powiedzcie mi jak rozróżnić polerkę Rupes 15 Mark1 od Mark 2? Mam możliwość zakupu ale sprzedający sam nie wie co ma.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek_M Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Jaka pompka pasuje do tej butelki i gdzie taką dostanę? Nie chcę pomylić gwintu. Niestety sprzedawca mi nie dosłał i mówi, że nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Jaka pompka pasuje do tej butelki i gdzie taką dostanę? Nie chcę pomylić gwintu. Niestety sprzedawca mi nie dosłał i mówi, że nie ma.Powinna być w zestawie . Gwint jest raczej standardowy .Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Wózek warsztatowy. Potrzebne coś do odkładania polerki, mikrofibr, butelek podczas prac przy aucie. Wiem, że niektórzy mają wózek z IKEI, ale wydaje sie mały. Sprawdza się w praktyce? Mieści na spokojnie polerke i reszte gratów czy lepiej szukać klasycznego wózka warsztatowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 W dniu 12.06.2023 o 09:08, Bapko napisał(a): Aqua sour 1:20 na rękawice, na mokry lakier wypracować, spłukać i gotowe, możesz tez dodawać niewielka ilość do szamponu neutralnego przy myciu co do ilości testować i uważać powyżej 30ml na wiadro bo będzie podjadać Faktycznie użyłem pierw szampon @Cleantle sour mega.. zeszło 90%, reszta apc od Aqua dala rade. Kamienia mial tyle, ze byl szary 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 @marcineke Mark 1 w większości miała pomarańczowy spust i przycisk blokady. W Mark 2 na spuście jest biała guma. Każda maszyna ma tabliczkę z opisem i rokiem produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 @Dante05 dzięki, byłem na kupnie, gość ściemniał, kręcił twierdził że chyba MarkII , a okazało się że ES.....w sumie nie dogadaliśmy się z ceną.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 @zeea Ikea 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Panowie Alfa Romeo Gulietta. Co z tymi słupkami zrobić? Są strasznie matowe, wypolerować? Powierzchnia taka chropowata. Czy folię czarną przykleić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzat06 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Ja to traktowałem u siebie ADBL BlackWater a teraz ArtDeShine TyreSeal. Też chętnie się dowiem co z tym więcej można zrobić 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yookeekaze Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Panowie, w warunkach domowych mam twardą wodę co wiadomo po myciu skutkuje większymi lub mniejszymi spotami. Mam taki pomysł, żeby spróbować kupić i zamontować na wężu do myjki ciśnieniowej tego typu domowy filtr wody: Co myślicie? Są jakieś inne (domowe, nie przemysłowe) patenty na twardą wodę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi