mbieniek Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Ale to on mówi w odniesieniu do DA tego reksia 8mm skoku, a są też maszyny z lepszym silnikiem, momentem, czy skokiem. Moim zdaniem na rotacji da radę zrobić może i lepszy finisz i łatwiej i szybciej ale to tylko imho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczi Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Witam. Zaczynam dopiero zabawę w "amatorski detailing". Na początek planuje zakup APC i czegoś do mycia felg. Poczytałem już troszkę forum i wytypowałem sobie trzy środki do felg: 1. Excede Ultimate Wheel Cleaner 2. ADBL Vampire 3. Tuga Który z wymienionych nada się najlepiej do trochę zapuszczonych felg? Co do APC to wybór padł już na Excede APC, nie wiem tylko jeszcze czy dopłacić kilka złotych do Bulldozer'a lub Advanced, czy na początek starczy mi podstawowe APC. Szukając APC chciałem, żeby zapach był ładny ale nie zbyt intensywny, no i oczywiście, żeby dobrze spełniał swoje zadanie . Wyczytałem do tej pory że spełnia oba kryteria, ale jestem otwarty na propozycję zarówno co do APC jak i preparatu do felg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Czy ceriglass tak samo będzie działać co tlenek ceru? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Godzinę temu, kita33 napisał: Czy ceriglass tak samo będzie działać co tlenek ceru? Mniej więcej tak, ale tlenkiem możesz sobie zawsze dodatkowo podsypać np. przy cięższych ryskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tafla Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 2 godziny temu, Raczi napisał: Co do APC to wybór padł już na Excede APC, nie wiem tylko jeszcze czy dopłacić kilka złotych do Bulldozer'a lub Advanced, czy na początek starczy mi podstawowe APC. Ja używam tego zwykłego od Excede. Robię 1:30 i jeszcze nie miałem sytuacji w której by czegoś nie domyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 2 godziny temu, Raczi napisał: Witam. Zaczynam dopiero zabawę w "amatorski detailing". Na początek planuje zakup APC i czegoś do mycia felg. Poczytałem już troszkę forum i wytypowałem sobie trzy środki do felg: 1. Excede Ultimate Wheel Cleaner 2. ADBL Vampire 3. Tuga Który z wymienionych nada się najlepiej do trochę zapuszczonych felg? Co do APC to wybór padł już na Excede APC, nie wiem tylko jeszcze czy dopłacić kilka złotych do Bulldozer'a lub Advanced, czy na początek starczy mi podstawowe APC. Szukając APC chciałem, żeby zapach był ładny ale nie zbyt intensywny, no i oczywiście, żeby dobrze spełniał swoje zadanie . Wyczytałem do tej pory że spełnia oba kryteria, ale jestem otwarty na propozycję zarówno co do APC jak i preparatu do felg. ADBL Vampire nada ci się do mega szczurów, Vampire liquid jest troszkę słabszy i świetnie daje sobie radę z bieżącym brudem i koszt 1l to 39,99 zł Apc od Excede to zwykle mam i już zużylem 1 l. Co mogę powiedzieć, świetny produkt, 1:4 usuwa dosyć ciężkie zabrudzenia do wnętrza używałem różnie 1:20, 1:15 zależnie od zabrudzenia i działał bardzo dobrze. Świeży zapach cytrusów umila pracę Ogólnie polecam ale teraz sobie zakupie Buldozera, rozcienczenie zaczyna się od 1:10 przez co butla APC Starczy na długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczi Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 @Tafla, @Gesiu_15 dzięki to mnie tylko utwierdza w przekonaniu. A używał ktoś może tego Excede Ultimate Wheel Cleaner? Moje felgi może jakieś super szczury nie są, ale widać, że już trochę czasu czyszczone nie były. Macie może porównanie Tugi do ADBL VL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 @Raczi używałem Excede Ultimate Wheel Cleaner Zobacz sobie w dział testy jak sobie środek poradził Tuga teraz zdrożdzała działa podobnie do VL Osobiście przypasował mi VL i wpadł 1l Tu taki mały test VL na felgach po sporym przebiegu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Przekonywujący teścik Muszę wypróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juveadamo Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 21 godzin temu, juveadamo napisał: Nigdy nie nakładałem cleanera maszynowo. Pad finischowy i wolne obroty tak to powinno wyglądać ? Ile przejazdów na jednym panelu ? Maszyna DA 8mm Podpowie ktoś lub na prowadzi gdzie mogę o tym poczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 6 godzin temu, juveadamo napisał: Podpowie ktoś lub na prowadzi gdzie mogę o tym poczytać gąbka mieka moze byc nawet płaska obroty wolne miedzy 2 tys a 3 tys na min jesli DA. a wypracowujesz az zostaje lekka mgiełka na lakierze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Koledzy kupiłem odkurzacz Georga - poleciłby ktoś jakiś atomizer do prespray? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 29 minut temu, krzygaj napisał: Koledzy kupiłem odkurzacz Georga - poleciłby ktoś jakiś atomizer do prespray? Opryskiwacze Kazwara Może być taki ciśnieniowy : Lub ręczny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camus Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Witajcie. znajomy oferuje mi w dobrej cenie FX PROTECT B7 BASE + F5 FINISH. Podpowiedzcie mi jaki lszampon uzywac po zastosowanieu tejże powłoki oraz jaki polecacie quickdetailer aby co jakis czas podbić look. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matt55 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Czym najlepiej usunąć resztki wosku z uszczelek na samochodzie ?? Cleaner, zmywacz silikonowy czy macie jeszcze jakiś inny patent ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 6 minut temu, matt55 napisał: Czym najlepiej usunąć resztki wosku z uszczelek na samochodzie ?? Cleaner, zmywacz silikonowy czy macie jeszcze jakiś inny patent ? Magiczna gąbka i APC 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 to może teraz ja zadam pytanko pytanie w temacie o ręczniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Nie mogę odpalić tematu, ale jezeli chcesz godne polecenia ręczniki - przerabialem tanie i droższe to tylko gyeon silk dryer i mammoth, dla mnie szkoda kasy na te tańsze, są o wiele mniej chlonne (mammothem zrobisz z 3 auta). Teraz pytanie z mojej strony, kumpel ma astrę h czarna perla, generalnie rys jako takich nie ma tylko pelno swirli, tylko lakier byl kiedys polerowany przez debila i ma 40 mikronow Maks,nie chce juz nawet jechac tego one stepem czy finiszem tylko szukam taka kombinacje co by to wszystko zamaskować i trwale zabezpieczyć. Myślałem nad sealantem duragloss 111 + bonding agent i pod to prima amigo, chyba, ze znajdę lepszy zestaw (powłoki nie ma sensu ze względu na koszta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Praobyvatel Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Czy jeśli wykonam korektę lakieru kończąc pastą finiszową to przed położeniem wosku muszę użyć cleanera/IPA? Jeśli tak to jaki polecacie do czarnego lakieru i Collinite 476? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 35 minut temu, Arkeolowy napisał: Nie mogę odpalić tematu, ale jezeli chcesz godne polecenia ręczniki - przerabialem tanie i droższe to tylko gyeon silk dryer i mammoth, dla mnie szkoda kasy na te tańsze, są o wiele mniej chlonne (mammothem zrobisz z 3 auta). mammothersa mam właśnie i ręcznik mega dobry potrzebuje cos drugiego do innego auta mozna powiedzieć ze w podziękowaniu za cos chce go komuś dac dlatego szukam cos tańszego wstawię foto tutaj jak tam nie możesz wejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 1 godzinę temu, Arkeolowy napisał: Teraz pytanie z mojej strony, kumpel ma astrę h czarna perla, generalnie rys jako takich nie ma tylko pelno swirli, tylko lakier byl kiedys polerowany przez debila i ma 40 mikronow Maks,nie chce juz nawet jechac tego one stepem czy finiszem tylko szukam taka kombinacje co by to wszystko zamaskować i trwale zabezpieczyć. Myślałem nad sealantem duragloss 111 + bonding agent i pod to prima amigo, chyba, ze znajdę lepszy zestaw (powłoki nie ma sensu ze względu na koszta) A Essence+? Nie ma właściwości ściernych, za to wypełnia i zabezpiecza na dość długo. Godzinę temu, Praobyvatel napisał: Czy jeśli wykonam korektę lakieru kończąc pastą finiszową to przed położeniem wosku muszę użyć cleanera/IPA? Jeśli tak to jaki polecacie do czarnego lakieru i Collinite 476? Po paście odtłuścić przed woskiem, o który pytasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Praobyvatel Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 4 minuty temu, Bruuuum napisał: Po paście odtłuścić przed woskiem, o który pytasz Czyli IPA w zupełności wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 4 minuty temu, Praobyvatel napisał: Czyli IPA w zupełności wystarczy? Mhmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 A BH można dać na kolor zloty ? Czy lepiej wersję white? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kivek87 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Szybko zanim mnie 3 raz zona do domu zgoni Wypiescilem wlasnie moto i nie wiem czym potraktowac kolektor wydechowy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi