KapselK Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 54 minuty temu, zdanek napisał: Chcę szybko odświeżyć tapicerkę materiałową w BMW E36. Nie mam odkurzacza piorącego, chciałbym to zrobić ręcznie, nada się do tego Excede Encapsulator, czy polecacie coś lepszego? Nada się, robiłem w swoim E36 i ładnie odświeżyło. Nie wiem jak u Ceebie wygląda tapicerka, moja brudna nie była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zamówię na próbę, robiłeś bonetowanie, czy oprysk i szczotka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit23 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Cześć, Jakiś czas temu kupiłem sobie pierwszy zestaw do mycia auta - nowy Qashqai. Dzisiaj chciałem pierwszy raz użyć wosku SOFT99 Fusso Coat 12 Months Dark Colour Wax. Nie mam glinki, więc planuję mycie wstępne i zasadnicze. Mam również QD: Shiny Garage Morning Dew Detailer. Do tej pory po myciu stosowałem QD. Teraz chciałbym dodać woskowanie - auto nie było wcześniej woskowane ani zabezpieczone inną powłoką. Mam bardzo amatorskie pytanie o kolejność, bo nie mogę odnaleźć odpwoiedzi nigdzie... Czy mogę użyć QD, a po tym woskowanie? Czy QD używać wyłącznie do odświeżenie efektu? Wosk będzie dobrze "trzymał" po użyciu QD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grz3chu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Czy do APC można użyć butelki z aplikatorem piany, takie jak Colourlock dodaje do swoich produktów? Nie osłabi działania APC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 4 minuty temu, Grz3chu napisał: Czy do APC można użyć butelki z aplikatorem piany, takie jak Colourlock dodaje do swoich produktów? Nie osłabi działania APC? Ja sam używam takiej pianowniczki z APC do wnętrza czemu miało by osłabić Apc? Pianowniczka tworzy pianę tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grz3chu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 W sumie to nie wiem dlaczego miałoby osłabiać, ale nie znaczy, że jakoś by nie mogło, dlatego wolę się upewnić. Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patys Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 1 godzinę temu, rabbit23 napisał: Cześć, Jakiś czas temu kupiłem sobie pierwszy zestaw do mycia auta - nowy Qashqai. Dzisiaj chciałem pierwszy raz użyć wosku SOFT99 Fusso Coat 12 Months Dark Colour Wax. Nie mam glinki, więc planuję mycie wstępne i zasadnicze. Mam również QD: Shiny Garage Morning Dew Detailer. Do tej pory po myciu stosowałem QD. Teraz chciałbym dodać woskowanie - auto nie było wcześniej woskowane ani zabezpieczone inną powłoką. Mam bardzo amatorskie pytanie o kolejność, bo nie mogę odnaleźć odpwoiedzi nigdzie... Czy mogę użyć QD, a po tym woskowanie? Czy QD używać wyłącznie do odświeżenie efektu? Wosk będzie dobrze "trzymał" po użyciu QD? Oczywiście qd używasz wyłącznie do odświeżenia efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 18 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 @rabbit23 przejrzyj którąś z relacji: https://kosmetykaaut.pl/forum/240-wash-wax/ a wszystkiego się dowiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grz3chu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Czym bezpiecznie i dobrze można wyczyścić pasy bezpieczeństwa? Jedni mówią, że nie wolno w ogóle, inni, że wolno, ale delikatnymi środkami. Więc może ktoś podrzuciłby konkretny pomysł czym potraktować beżowe pasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tafla Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 7 godzin temu, zdanek napisał: Chcę szybko odświeżyć tapicerkę materiałową w BMW E36. Nie mam odkurzacza piorącego, chciałbym to zrobić ręcznie, nada się do tego Excede Encapsulator, czy polecacie coś lepszego? Ja właśnie dzisiaj robiłem Excede Encapsulator w aucie w którym tapicerka nie była prana 11 lat. Welur + alcantara. Widać sporą różnicę, także Excede daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkom Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 2 godziny temu, Grz3chu napisał: Czym bezpiecznie i dobrze można wyczyścić pasy bezpieczeństwa? Jedni mówią, że nie wolno w ogóle, inni, że wolno, ale delikatnymi środkami. Więc może ktoś podrzuciłby konkretny pomysł czym potraktować beżowe pasy? Można myć APC. Ja używam ADBL APC PRO w stężeniu 1:50. Próbuj od małych do większych stężeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Mam kobyłki Yato w kształcie litery V/U - jeżeli chodzi o podpory. Ostatnio przy zmianie kola widziałem, że ten kształt właśnie nieco wgryza się w blachę i mi ją zniekształca, położyć jakiś klocek drewna na kobyłkę i dopiero oprzeć o próg? To samo tyczy się podnośnika nisko profilowego - guma jest na równo z metalowymi obręczami łapy i też lubi odkształcić (tutaj chyba dodatkowa guma na "łapę" podnośnika rozwiąże sprawę). Przy okazji jakiś atomizer sprawdzony macie z serii "pianujacych"? Używam ten niebieski nakręcany na butle kwazara - pianuje jak chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Witam. Dziś zjeżdżałem z tak jakby ująć chodnika tyłem, i zaczepiłem o zderzak (BMW czyli nisko) i w taki sposób go połamałem troszkę czy jak to ująć nie wiem. Na zdjęciu widać. Czym można to wszystko naprostować, podnieść w górę bo opadł, i tą kratkę zastanawiam się czy dać nową bo wogóle już troszkę masakiera, i tam też plastiki jakieś wpadły ale pewnie muszę wyciągnąć zderzak i naprawić, Ale jak wyciągnę to zamierzam już wszystko zrobić, więc czy te plastiki zrobić jakąś szpachlówką do plastiku ? bo na spawanie nie bardzo mi się chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowWarrior Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 22 godziny temu, rkom napisał: Można myć APC. Ja używam ADBL APC PRO w stężeniu 1:50. Próbuj od małych do większych stężeń. pasy wyczyszczone w ten sposob i jest super ? czy ktos by mogl jeszcze podpowiedziec czy nalozyc na nie jakis dressing na koncu albo cos? czy zostawic po prostu umyte ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanatyk Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 @ShadowWarrior Zostaw takie jakie są 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_Cuma Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 2 godziny temu, ShadowWarrior napisał: czy ktos by mogl jeszcze podpowiedziec czy nalozyc na nie jakis dressing na koncu albo cos? Nie ma czegoś takiego jak dressing do pasów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowWarrior Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 3 godziny temu, Jarek_Cuma napisał: Nie ma czegoś takiego jak dressing do pasów pasy są z tworzywa...na tworzywo nakłada się dressing ;-) janusz "nałoży" plaka a ja dałem poor boya niebieskiego - lepszy poślizg teraz mają :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario88 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Testował ktoś chemical guys slick finish cleaner wax ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm883 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 czy adbl vampire liquidem jest niebieski? Po spryskaniu białych alu ukazał mi sie niebieski widok a później czerwony jak to zwykle ma miejsce. We wczesniejszych vampirach nic takiego sie nie działo? Może z moja butlą cos było nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
397 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 2 minuty temu, adamm883 napisał: czy adbl vampire liquidem jest niebieski? Po spryskaniu białych alu ukazał mi sie niebieski widok a później czerwony jak to zwykle ma miejsce. We wczesniejszych vampirach nic takiego sie nie działo? Może z moja butlą cos było nie tak? Mój tez jest niebieski wiec wszystko Ok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm883 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 brałem od innego sprzedawcy i tak się zastanawiałem czy ktoś mnie w bambuko nie zrobił ale jeżeli jest ok to super! dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donik Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Dnia 19.06.2017 o 15:08, Alfa47 napisał: Witam. Dziś zjeżdżałem z tak jakby ująć chodnika tyłem, i zaczepiłem o zderzak (BMW czyli nisko) i w taki sposób go połamałem troszkę czy jak to ująć nie wiem. Na zdjęciu widać. Czym można to wszystko naprostować, podnieść w górę bo opadł, i tą kratkę zastanawiam się czy dać nową bo wogóle już troszkę masakiera, i tam też plastiki jakieś wpadły ale pewnie muszę wyciągnąć zderzak i naprawić, Ale jak wyciągnę to zamierzam już wszystko zrobić, więc czy te plastiki zrobić jakąś szpachlówką do plastiku ? bo na spawanie nie bardzo mi się chce Można wszystko, zderzak i osłony do zdjęcia, połamane plastiki do wymiany - kosztują grosze. Uzupełnić brakujące śruby i spinki. Zderzak spróbuj przywrócić do pierwotnego kształtu opalarką - tylko ostrożnie z tym W spawania i szpachlówki do plastiku bym się osobiście nie bawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grz3chu Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Czy ktoś z Was korzysta może z namiotu garażowego? Chciałbym się dowiedzieć, czy warto kupić. Wygląda to mniej więcej tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guenther Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Dnia 18.06.2017 o 19:18, Tafla napisał: Ja właśnie dzisiaj robiłem Excede Encapsulator w aucie w którym tapicerka nie była prana 11 lat. Welur + alcantara. Widać sporą różnicę, także Excede daje radę. Mógłbyś napisać jak wygląda aplikacja Excede Encapsulator? Spryskuję tapicerkę, szczotkuję, odkurzam i gotowe? I jakiego stężenia użyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Na ten sezon machnąłem felgi plastidip i wszystko fajnie gdyby nie to że nie da domyc pyłu hamulcowego deironizery krwawią ale pył się nie poddaje tylko go rozmywa, bilberry 1:10 i szampon kompletnie nie daje rady ma ktoś jakieś skuteczne sposoby? Bo jeśli nie da tego domyc to będę zmuszony to zerwać...Wiadomo że powłoka jest porowata ale to nie powinno mieć nic do rzeczy używając irona i pędzlaWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi