darreck Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 mam 508 z tego roku tyle ze 2.0 zero problemow Dodane po 43 sekundach: 1.6 zdecydowanie za slaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Panowie ja jestem emerytem i najczęściej jeżdżę z małym dziatkiem to mi nie potrzeba zbyt wiele mocyyyyyyy. No właśnie niby mało, ale diesel z automatem a benzol w manualu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 mam 208 1,2 82 kuce bez turbo - bez problemu starcza do normalnej jazdy(wlacznie z autostrada) wiec sądze że 1.6 hdi do spokojnej jazdy powinno Cię zadowolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darreck Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 he he tez jestem emerytem jesli chodzi o komfort jazdy to polecam 508 wale czesto trasy Be-Pl i jest Dodane po 5 minutach 25 sekundach: 710893 wiec sądze że 1.6 hdi do spokojnej jazdy powinno Cię zadowolić ale chyba nie w 508 to wazy 1600kg jezeli dobrze pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Mi wyskakuje 1410 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 710894 ale chyba nie w 508 to wazy 1600kg jezeli dobrze pamietam 1425kg w kombi osobiscie brałbym 2,0 hdi (sam taki mam w c5) jesli auto ma byc rodzinne, do spokojnej jazdy i nie będzie sprawiało kłopotu że 20latki w Golfie III będą wyprzedzać, to powinno być ok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 20 latki to są jak wszędzie, ale golfów 3 już nie ma, dawno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darreck Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 710899 1425kg w kombi zgadza sie 1430 ale w sedanie a kombi 1500 przynajmniej tak napisali w mojej ksiazce serwisowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 W rachubę wchodzi tylko sedan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Blade Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Witam, na wstępie uprzedze że pytanie może być śmieszne: Skoro do różnych produktów: QD, dressingi, deironizatory, T&G, APC itd. sprzedawane są osobno atomizery a każda butelka ma swoją zakrętkę to czy powinno się po użyciu oczyścić (wypsikać atomizer) i ponownie zamknąć butelke zakrętką? Chodzi mi o to czy poprzez otwarcie butelki i przykręcenie atomizera na stałe po czasie nie przestanie on działać (zapcha się i zaschnie) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwid92 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Dokładnie tak jak napisałeś, czyli po każdym użyciu powinno się atomizer oczyścić i przepłukać, butelkę zakręcić korkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Dokładnie tak jak napisałeś, czyli po każdym użyciu powinno się atomizer oczyścić i przepłukać, butelkę zakręcić korkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu9191 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Czy mogę myć auto naturalnym włosiem samą pianą aktywną bez szamponu, po wstępnym spłukaniu pierwszej piany? Ph neutralne. Poprostu czy piana aktywna może zastąpić szampon, jeżeli nie to dlaczego? Czy to tylko kwestia kasy że szampon się bardziej oplaca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Szampon mozna zastapic np plynem do mycia naczyn... tez "umyjesz"... Zastanawia mnie po co ludzie skąpiący pieniądza wchodzą na forum detailingowe? To tak jak ktoś nalewki do nowego auta chciał zakładać... no ludzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Szybkie pytanie, poszukuje klucza dynamometrycznego 1/2 czy coś w miarę dobrej jakości dorwę w kwocie max 150 zł ? zastanawiałem się nad Proline lub Bass Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu9191 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Szampon mozna zastapic np plynem do mycia naczyn... tez "umyjesz"... Zastanawia mnie po co ludzie skąpiący pieniądza wchodzą na forum detailingowe? To tak jak ktoś nalewki do nowego auta chciał zakładać... no ludzie... Piana wychodzi drożej więc nic nie skąpie, po prostu pytam jak człowiek i oczekuję normalnej odpowiedzi, a nie wywodów. Ps. Czytaj następnym razem ze zrozumieniem, potem się udzielaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 710952 Czytaj następnym razem ze zrozumieniem, potem się udzielaj. Hahahaha bez komentarza... jakbyś ty cokolwiek na tym forum PRZECZYTAŁ, nie zadawałbyś tak idiotycznych pytań... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Możesz myć na samej pianie nikt nie zabronii, na pianie może być mniejszy poślizg niż po szamponie przez co łatwiej możez porysować samochód nie ma tu z byt duzej filozofii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tafla Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Ktoś zadał pytanie na forum i oczekuje merytorycznej odpowiedzi a nie wyśmiewania. Rozumiem, że jest odpowiedź dlaczego nie można myć pianą tylko szamponem? Ja nie znalazłem. Aż się prosi tu o wklejenie pasty o forum wypieki.net. EDIT: pisałem równocześnie z kimś kto dał merytoryczną odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu9191 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 710952 Czytaj następnym razem ze zrozumieniem, potem się udzielaj. Hahahaha bez komentarza... jakbyś ty cokolwiek na tym forum PRZECZYTAŁ, nie zadawałbyś tak idiotycznych pytań... Na forum brak odpowiedzi na moje pytanie dlatego tu pytam, nie udzielaj się jak nie masz nic do wniesienia bo tylko zaśmiecasz forum i skończ już możesz scrollować dalej. Dzięki Gozdziu23 za odpowiedź tyle chciałem wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jmr83 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Witam, jeżeli nie w tym wątku powinienem pisac to z góry przepraszam. Mam taki problem: moja Honda stała parę miesięcy u rodziny na wsi w garażu czekając aż będę mógł ją sprzedać. Wczoraj postanowiłem ją umyć i znalazłem na zderzaku takie odbarwienia: https://drive.google.com/open?id=0B1UGW ... lJidDM3RjA https://drive.google.com/open?id=0B1UGW ... m1KV2o3ZlE https://drive.google.com/open?id=0B1UGW ... FFhOTlRaW8 Nie mam pojęcia od czego to może byc ,podejrzenie pada na kota i jego mocz... Czy ktoś wie tak to usunąć? Z góry dziękuję za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario88 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Nie sadzę ze kot może być taki toksyczny ze wypali lakier Bardziej wygląda to na to jakby ktoś coś wylał ... Musisz kupić jakąś ścierną pastę i spróbować ręcznie . Bo przypuszczam ze maszyny nie masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jmr83 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Nie mam maszyny i nie wiem jaką pastę wybrać, jestem laikiem w tych sprawach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario88 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Najtańszym sposobem będzie kupienie pasty MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND i do tego pad Tri color . I ręczna praca no chyba ze masz możliwość podjechać do kogoś kto ma maszynę i Ci to zrobi za drobną opłatą To jest chropowate ? nie schodzi pod paznokciem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jmr83 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Dzisiaj się przyjrzę bliżej tym plamom, ale wydaje mi się że nie schodzi pod paznokciem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi