Kristo23 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 cagmyjnia, popraw zdjęcia bo są niedostępne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cagmyjnia Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 cagmyjnia, popraw zdjęcia bo są niedostępne Wklejałem je w każdy możliwy sposób na kompie i na Tel. Nie wiem dlaczego nie są dostepne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yKawa Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Takie pytanko odnośnie . Szukam kogoś kto pokaże mi co i jak z okolic lubuskiego, ewentualnie dalej oczywiście odpłatnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Panowie potrzebuję pomocy na połowie auta i prawie całym dachu mam takie kropki: http://imgur.com/a/VLwdu Wygląda to naprawdę kiepsko. Dzisiaj zaryzykowałem myjnie ze szczotkami niestety licząc że zejdzie ale prawie w ogóle. Auto stało pod firmą i malowali budynek... Auto i tak stało dość daleko ale najwyraźniej wiatr i wysokość na której malowali zrobiła swoje. Czym można to usunąć żeby nie zniszczyć lakieru który i tak jest w nie najlepszym stanie? Benzyna ekstrakcyjna czy może myć ręcznie i wlać 0,5l benzyny do szamponu i tak próbować?? Ktoś doradzi coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cagmyjnia Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 takie hymmmm chyba odbarwienia... Apc pro 1:20 i funky wich mms... Wyszło tak tylko w tych miejscach.funky tego nie kryje Ps. Foto raz się wyświetla raz nie Teraz powinno działać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebdzon Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Szukam szkolenia auto detailingu zachpom ,wlkp lub pomorskie ewentualnie Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ciej Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 1. zapaliła mi sie kontrolka silnika... podpiety pod kompa wyskoczył błąd ---- >obwód obciążenia przekaźnika zasilania modułu sterującego silnika - wyłączenie działania za wczesne - nieprawidłowa adaptacja w ustawieniu podstawowym lub jej brak" spotkał się ktoś z taką usterką, jak ją naprawić?? 2. zapaliła mi sie kontrolka od świec żarowych ... komp wykrył ---->czujnik położenia przepustnicy - zbyt niski poziom sygnału - przerwa w obwodzie lub zwarcie z biegunem dodatnim akumulatora.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Robiłem one step. Maszyna DA, pasta sonaxa 04 06, żółty nat. Zostawia hologramy/delikatne ryski. Lakier czarny metalik forda. Ktoś coś? Za wysokie obroty, brudny pad? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid2006 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Kolego Patryk14,spróbuje z glinką i APC ewentualnie jakiś ścieramy cleaner. Zajrzyj tez tu może to pomoże. Wybij sobie z głowy lanie benzyny do wiadra z szamponem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cagmyjnia Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 [ref=#ff3366]Kristo23[/ref], cagmyjnia, popraw zdjęcia bo są niedostępne Powinno teraz być ok kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Kolego Patryk14,spróbuje z glinką i APC ewentualnie jakiś ścieramy cleaner.Zajrzyj tez tu może to pomoże. Wybij sobie z głowy lanie benzyny do wiadra z szamponem Filmiki widziałem ale nie wiem który środek będzie najlepszy. A co do samej benzyny można na mikrofibrę i próbować zmyć to? Podobno benzyna nie jest mocno szkodliwa dla lakieru. I nie powinna wyrządzić krzywdy wielkiej. Z tą benzyną do wiadra myślałem właśnie że można tak zrobić bo dodatkowo się rozcieńczy i jeszcze mniejsze prawdopodobieństwo wyrządzenia krzywdy lakierowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Panowie potrzebuję pomocy na połowie auta i prawie całym dachu mam takie kropki:http://imgur.com/a/VLwdu Wygląda to naprawdę kiepsko. Dzisiaj zaryzykowałem myjnie ze szczotkami niestety licząc że zejdzie ale prawie w ogóle. Auto stało pod firmą i malowali budynek... Auto i tak stało dość daleko ale najwyraźniej wiatr i wysokość na której malowali zrobiła swoje. Czym można to usunąć żeby nie zniszczyć lakieru który i tak jest w nie najlepszym stanie? Benzyna ekstrakcyjna czy może myć ręcznie i wlać 0,5l benzyny do szamponu i tak próbować?? Ktoś doradzi coś. Stawiam, że to jakiś grunt penetrujący do elewacji. Nie miałem z czymś takim doczynienia ale wiadomo maszyna pasta polersk, lub papier 2500-3000-4000 i pasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy_pol Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 710697 Maszyna DA, pasta sonaxa 04 06, żółty nat jak często czyściłeś/wymieniałeś pad? Na pewno nie było tych rysek na początku, może to są pozostałości po tym co EX nie mógł wyciąć? Czym wymywałeś pastę i czy na pewno była wypracowana do końca? Ja osobiście uwielbiam EX i nie zdarzyło mi się żeby jakieś holsy czy swirle pozostawiał. Ewentualnie zrób jeszcze przejazd na miększym padzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty86 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Panowie potrzebuję pomocy na połowie auta i prawie całym dachu mam takie kropki:http://imgur.com/a/VLwdu Wygląda to naprawdę kiepsko. Dzisiaj zaryzykowałem myjnie ze szczotkami niestety licząc że zejdzie ale prawie w ogóle. Auto stało pod firmą i malowali budynek... Auto i tak stało dość daleko ale najwyraźniej wiatr i wysokość na której malowali zrobiła swoje. Czym można to usunąć żeby nie zniszczyć lakieru który i tak jest w nie najlepszym stanie? Benzyna ekstrakcyjna czy może myć ręcznie i wlać 0,5l benzyny do szamponu i tak próbować?? Ktoś doradzi coś. Benzyna dosyć szybko odparowuje, więc do wiadra z szamponem bym jej nie dolewał, ale na lakier czy fibre spokojnie możesz zastosować i zobaczyć jaki będzie efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzer64 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Od roku mam oklejone drzwi samochodu, reklama warsztatu. Naklejki mają rozmiar około 30x60cm. Chcę je usunąć jak do tego podejść mając do dyspozycji tylko ręce, bo nie mam polerki. Jakich specyfików użyć? Megs UC czy coś innego, mocniej ściernego? Mile widziane jakieś konkretne preparaty Podstawowe rzeczy typu deironizer czy mac prickbort 124 mam, ale pewnie potrzeba będzie spolerować te drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cagmyjnia Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Od roku mam oklejone drzwi samochodu, reklama warsztatu. Naklejki mają rozmiar około 30x60cm. Chcę je usunąć jak do tego podejść mając do dyspozycji tylko ręce, bo nie mam polerki. Jakich specyfików użyć? Megs UC czy coś innego, mocniej ściernego? Mile widziane jakieś konkretne preparaty Podstawowe rzeczy typu deironizer czy mac prickbort 124 mam, ale pewnie potrzeba będzie spolerować te drzwi. Ja używam opalarki którą nagrzewam naklejkę, zdzieram i coś do zmycia kleju. Polerka i tak musi być bo zostają ślady, widoczne szczególnie w deszczowe dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tester007 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Czy ktoś miał może kontakt z czyszczeniem plastików Toyoty Prius gen3? Są marnej jakości i boję się stężenia APC rzędu 1:20. Ktoś już sprawdzał czy będę pierwszy? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris990 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 glinka, adbl vampire lub pricbort nie wiem czy to smoła , czy jakieś cząstki metaliczne z klocków Dodane po 1 minucie 17 sekundach: Dużo do stracenia nie masz bo lakier jest prawie matowy Skoro klasyk to pewnie jedno składnikowy akryl czerwony normalne że mat nic straconego da sie naprawić , wolałbym akryl zmatowiały niż przetarty do podkłądu Dokładnie tak, lakier ma ponad 30 lat i jak na ten wiek i tak jest w świetnej kondycji - a to że zmatowiał, no cóż wiek i kolor czerwony to chyba standard.. Będę próbował w takim razie papierami delikatnie, ewentualnie spróbuje jakiś inny środek do kleju. W MX Nowicki kiedyś oglądałem stosują taki w sprayu-piance i ładnie rozpuszcza wszelkie kleje po ciężarkach czy znaczkach itp, może i tu by pomógl..tylko jak on się nazywał ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 710798 W MX Nowicki kiedyś oglądałem stosują taki w sprayu-piance i ładnie rozpuszcza wszelkie kleje po ciężarkach czy znaczkach itp, może i tu by pomógl..tylko jak on się nazywał ... Concept Chu-Sol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredniaq Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Testował ktoś płyn Wurth do mycia felg? Sprawdza się to, czy nie bardzo? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Obejrzyj sobie jeszcze porady od tego ziomka, jest kilak czesi jak walczy z czerwonym z oksydowanym porsze dasz rade tyko za papierem na spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Witam. FX Protect Glass Shield GS3 już jakiś czas jest na rynku, ale wciąż bardzo mało informacji. Ktoś może smarował? Jak z aplikacją i trwałością? Dobra, mogę się już wypowiedzieć. Aplikacja bezproblemowa i przyjemna. Szyba objechana na czysto cleanerem na maszynie, całkowicie jałowa. Pojedyncza aplikacja jest dość słaba, taki pijany rainx. Druga warstwa na górę po tygodniu i jest moc, powiedziałbym że lekko pokaże glaco jego miejsce w szeregu: piękny i błyskawiczny zrzut wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy_pol Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 [ref]KHOT[/ref], Dzięki bardzo za info (już buteleczka leży u mnie ale nie było czasu przetestować ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 P308 2014 1.6tb czy P508 2011 1.6hdi Obydwa wypas. Który wybrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Osobiscie bralbym 308 chyba ze znajdziesz 508 w benzynie bo ten 1.6 w dieslu bedzie za slaby do tego auta Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi