Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam maly problem;

Po myciu na 2 wiadra ( myje po 2-3 elementy i wycieram do sucha ) jednym recznikiem zbieram wstepnie wode a drugim wycieram do sucha. Ani jednym ani drugim nie tre mocno o karoserie.

A zawsze jak popatrze pod swiatlo widac okropne mazie - swirly... Dopiero po przejechaniu qd robi sie "ladnie".

Co to moze byc? Wyglada fatalnie - jakby tlusta scierka tarl samochod. Podobne mazy mam zawsze przy kladzeniu cleanera, zawsze musze 2-3 razy poprawiac element zanim znikna...

Shiny Garage Slee&Bubbly Premium Car Bath

Niewiem wlasnie co to moze byc bo jak wspomnialem przy nakladaniu cleanera ( dod juice lime prime ) tez ciezko mi wyprowadzic takie brzydkie mazy.

Moze glinka tak spartolilem kiedys sprawe? Kiedy 1 raz glinkowalem bylem zielony bardzo w temacie...

Akurat to że jak nie wytrzesz samochodu zawoskowanego, zostają ci waterspoty to normalne ;) a co ma zrobić ta woda magicznie odparować w atmosfere :D Też miałem takie tłuste mazy po psutym szamponie, ADBL shampoo cola jakoś magicznie nei wiem czy sie przeterminował czy co ale 400 ml myło bardzo fajnie, a teraz jak by tego nei umyć i spłukac zostają wielkie mazy takie same jak byscie zostawili lakier po myciu bez spłukania na słońcu :thumbdown: mówi się trudno szampon kosz

Masz tak zawsze, czy wyjątkowo na tym samochodzie ?

Wlasciwie to myje jedynie swoj samochod wiec niemam odniesienia.

W takim razie w ramach testu trzeba bedzie kogos uszczesliwic umyciem auta :-] no a mazy jak beda dalej to poprostu qd bedzie pod reka.

Ale faktycznie szampon zakupilem 5L ponad rok temu i tak sobie mysle teraz ze w roznych warunkach go przechowywalem...

A dawkowanie ( przedawkowanie ) szamponu moze dawac taki efekt? Bo zawsze z tej banki leje i na oko i na bogato...

Cześć,

miał ktoś małe holo po nakładaniu Zymol hd cleanse dual action ? lakier miękki.

nowy pad, nowy puffy do docierania, wcześniej przeleciane menzerna 3500 na da i ipa - było znośnie.

Jest to mój pierwszy kontakt z tym produktem, nie przekraczałem 2giego biegu.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odp.

Czy przed każdym woskowaniem trzeba robić deironizacje lakieru? Bo trochę szkoda co półtora miesiąca pół butelki vampira liquid zużywać na samochód.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Pół butelki raz na 1,5 miesiąca to chyba niedużo a odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz woskować lakier czy opiłki które na nim leżą

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Tersus PR101 totalnie nie dał sobie rady z plama na siedzeniu BMW , uzylem tez odplamiacza SR 105 nic nie pomaga. plama jak jest tak była.

Jakim tropem pójść inny preparat pomoże? jakiego rodzaju moze to byc plama jezeli powyzsze prep. nie dzialają?

Witam od kiedy pamiętam mycie samochodu polegało na udanie się na myjnie i karszerem "umycie" auta. Postanowiłem w końcu trochę dopiescic samochód i pojawia się pytanie bo od pamiętam na przedniej szybie tam gdzie nie chodzą wycieraczki oraz przy wylocie dysz spryskując uchwyt na masce jest taki jakis brud i nie idzie domy tego zwykłym płynem do szyb. Pytanie moje czym doczyscic ta szybę i maskę od razu mówię że nie mam dostępu do sprzętu maszynowego IMG_20170503_164745.jpg

Z tego co widać to słabej jakości płyn do spryskiwaczy zostawił takie ślady. Najlepiej maszynowo byś tego się pozbył :) ale możesz spróbować ręcznie tricolorem i clenerem do oczyszczenia szyby:) ale będziesz musiał się trochę namachac :ad:

Płyn z biedronki... Dopiero po czasie poszedłem po rozum do głowy że tanie nie oznacza dobre. Jestem w tym zielony najlepiej jakiś bezpośredni link do konkretnego produktu bym prosił jeśli jest taka możliwość. Natomiast co maska, chodzi o miejsce przy wylocie dysz że spryskiwaczy?

http://showcarshine.pl/home/218-autogly ... sults=491- tu masz cleaner do szyby

http://showcarshine.pl/aplikatory/394-m ... shing.html - pad do aplikacji ręcznej

Na masce też masz taki ciemniejszy ślad ? Tylko naprawdę bedziesz się musiał namachać sporo ... Co innego maszynowo była by chwila i po kłopocie :) nie masz od kogo pożyczyć ?