menior Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 16 minut temu, Kepacz napisał: Rozumiem to, też mi się zdarzało myć po kilka razy, ale przy bieżącej pielęgnacji (a nawet z woskowaniem) wolałbym tego uniknąć - i bez tego schodzi właściwie cały dzień Mnie sie wydaje ze taka solidna dekontaminacja jest niezbedna po zakupie auta zwlaszcza uzywanego,wtedy faktycznie jest kupa roboty i produkty maja co zbierac,bo potem przy biezacej pielegnacji jak wiekszosc z nas tu robi,to nie widze by bylo juz zbyt wiele do dekontaminacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Czym usunąć pozostałości po słupku ? Chciałem całe auto przelecieć ADBL AIO a na wiosne polerowanie. Ale Czy zmywacz silikonowy sobie z tym poradzi + AiO ? Czy raczej tylko polerowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Czym usunąć pozostałości po słupku ? Chciałem całe auto przelecieć ADBL AIO a na wiosne polerowanie. Ale Czy zmywacz silikonowy sobie z tym poradzi + AiO ? Czy raczej tylko polerowanie?Prickbort powinien dać radę.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Ok. Dzięki, za jakies dwa tygodnie zobacze i dam znać tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 4 godziny temu, Alfa47 napisał: Czym usunąć pozostałości po słupku ? Chciałem całe auto przelecieć ADBL AIO a na wiosne polerowanie. Ale Czy zmywacz silikonowy sobie z tym poradzi + AiO ? Czy raczej tylko polerowanie? Ja miałem podobnie. Maszyna i pasta polerska załatwiła sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 2 godziny temu, wobbjack napisał: Prickbort powinien dać radę. Szczerze wątpię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Bez maszyny tego nie ogarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Szczerze wątpię Ojciec miał przygodę z gumowym słupkiem, wyglądało to podobnie i prickbort wystarczyłWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Pytanko - Czym doszorować przednią szybę? Widać miejsca w których chodzą wycieraczki i pozostałe obszary. Używałem K2 nuta (wiem, że lipa ) później odtłuszczałem IPA i dalej są takie pola, a chciałbym domyć szybę do stanu jałowego na całej powierzchni, przed położeniem NW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Autoglym CGP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 32 minuty temu, damiano2007 napisał: Pytanko - Czym doszorować przednią szybę? Widać miejsca w których chodzą wycieraczki i pozostałe obszary. Używałem K2 nuta (wiem, że lipa ) później odtłuszczałem IPA i dalej są takie pola, a chciałbym domyć szybę do stanu jałowego na całej powierzchni, przed położeniem NW. Glinka lub tlenek ceru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Glinka cisnąłem już - średbi efekt, bo jest jakby taka powłoka. Spróbuje czymś innym. Po tym autoglymie odtłuścic jeszcze ipa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Po Autoglym koniecznie ipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackoo Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 1 godzinę temu, damiano2007 napisał: Pytanko - Czym doszorować przednią szybę? Widać miejsca w których chodzą wycieraczki i pozostałe obszary. Używałem K2 nuta (wiem, że lipa ) później odtłuszczałem IPA i dalej są takie pola, a chciałbym domyć szybę do stanu jałowego na całej powierzchni, przed położeniem NW. Sprawdź powyższy temat, zmagałem się ostatnio z takim samym osadem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 @damiano2007 tylko tlenek ceru lub ceriglass. AG CGP będzie niewystarczający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 U mnie dał radę Poorboy's pro Polish 2 +ipaWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 W weekend bede miał troche czasu to będę meczyl ten temat. w podobnym temacie polecają dixi spróbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackoo Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 50 minut temu, damiano2007 napisał: W weekend bede miał troche czasu to będę meczyl ten temat. w podobnym temacie polecają dixi spróbuje To właśnie w tym temacie polecali dix professional. Ja go nie mogłem dostać i użyłem Tytana do szyb kominkowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Apropo ceriglass. Jak go używacie? W necie można podejrzeć filmiki jak różnie stosują. A wy jak to robicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Jak jest z dostępnością paliwa e85 w Polsce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 5 godzin temu, Zdroja0 napisał: Apropo ceriglass. Jak go używacie? W necie można podejrzeć filmiki jak różnie stosują. A wy jak to robicie? Szyba spryskana lekko wodą, zwilżony filc i ceri na niego i pojedyncze krople ceri na szybę w takich odstępach żeby dobrze się rozprowadzało. Rozprowadzanie okrężnymi ruchami, jak zrobi się sucho to prostymi i wtedy większość się ściera do czystego szkła (wszystko z porządnym dociskiem), dalej zmywanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Dziękować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaio Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Witam mam pytanie czy rozcienczone apc może dłużej poleżeć w butelce czy traci swoje właściwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 @vaio może i nie traci właściwości. Większość z nas tak robi. Przygotowuje się dla wygody kilka stężeń do różnych elementów auta w podpisanych butelkach z atomizerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 3 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 36 minut temu, vaio napisał: Witam mam pytanie czy rozcienczone apc może dłużej poleżeć w butelce czy traci swoje właściwości. moze leżeć dłużej nie musisz za każdym razem rozrabiać i tak jak pisze @paperson wiele z nas tu na forum ma rozrobione pare stężeń i trzyma z opisem w butelkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi