Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zostawiam zawsze tak jak skonczylem prace . Fibry tylko piore a chemia zostaje. Płukam tylko jak zmieniam chemie na inna chodz bardzo bardzo rzadko to robie bo zazwyczaj mam duzo pustych opakowań
Dzięki za odpowiedź.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Panowie ma ktoś może gyeon leather coat lub fx leather cleaner? Mam dwie niepodpisane butelki kupione z forum i zapomniałem który to który. Jeden to Biała ciecz, drugi żółta/kremowa. Jakiejś podpowiedzi?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

40 minut temu, kskej napisał:

Panowie ma ktoś może gyeon leather coat lub fx leather cleaner? Mam dwie niepodpisane butelki kupione z forum i zapomniałem który to który. Jeden to Biała ciecz, drugi żółta/kremowa. Jakiejś podpowiedzi?

Leather coat jest biały, pachnie lekko słodkawo jak dla mnie mydlinami ;)

Po kolorze stwierdziłem bo po dzisiejszej pracy z szlifierka, spawarka i późniejszym malowaniu mam tak spaczony węch że później, przy pierwszym użyciu interior qd limited Edition nic nie czułem :D dzięki!

Jesteś pewny? Kupiłem od starego forumowicza rozlewanego gyeona i fx protect - jeden biały i jeden żółty/kremowy.. i w sumie jak teraz powachalem to by się zgadzało - biały gyeon jakiś tam zapach tych mydlin może ma, żółty fx jako cleaner śmierdzi

W sumie, napiszę do tego co od niego kupiłem, tak będzie najpewniej :D

Czy Koch Antihologram poradzi sobie z wykończeniem po Koch Chemie HEAVY CUT 8.02?? Czy musiałbym zakupić jeszcze jakąś pośrednią pastę ?? Heavy Cuta użyłbym na średniej gąbce a antiholograma na czarnym NAT'ie.

Który z cleanerów pozostawia najbardziej jałową powierzchnię ? Kupiłem już powłokę Duragloss ceramic coating a dedykowanego cleanera nigdzie nie mogę kupić. ( Dedykowany to Duragloss Squeaky Clean)

Poszukuję osoby która jest mi w stanie rozszyforwać po numerze vin czy w moim pojeździe jest jednomas czy dwumas, niewiem co za mądry człowiek wymyślił stosowanie dwóch typów sprzęgła w silniku o oznaczeniu AGR ( tj. najlepszy silnik świata 1.9 Tdi 90 kucyków). Z własnych doświadczeń skłaniam się ku opcji z jednomasą, natomiast w niektórych warsztatach mówią że dwumas. I weź tu bądź mądry i pisz wiersze...

17 godzin temu, matkow napisał:

Używał już ktoś ADBL Beatle Juice Squeezer, jak się ma do np SG ?

Polecam. Naprawdę robi robotę. Po aplikacji i odczekaniu kilku-kilkunastu minut i opłukaniu delikatnym strumieniem z węża usunął większość resztek a po przetarciu ręcznie praktycznie wszystko. SG nie testowałem ale widzę skuteczność ADBL.

• Moderator
17 godzin temu, matkow napisał:

Używał już ktoś ADBL Beatle Juice Squeezer, jak się ma do np SG ?

używałem od ADBL po aplikacji dosłownie czekałem ok 40 sekund i wymyłem woda z myjki robale zeszły  :)

13 godzin temu, Ojciec Dyrektor napisał:

W jakiej proporcji najlepiej IPA do wymywania pasty (Menzerna) po korekcie?

0% IPA zmieszane z 0% wody. :D

Jak chcesz wymyć resztki pasty po korekcie to tylko zmywacz silikonowy.