Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam warsztatu który usunie zarysowanie na zderzaku w okolicach Katowic/Sosnowca? niestety nie może to być osoba prywatna tylko firma, możne ktoś da jakiś namiar?

Opublikowano
Teraz, kamykmm napisał:

testował ktoś z was produkty do RRC Cosmetics jest coś warte polecenia? 

Na youtube masz filmiki na kanale swag_tv. Testy całej linii produktów.

Opublikowano
22 minuty temu, Mateusz65 napisał:

Czy mogę w dziale testy dodać nowy temat gdzie testuję produkty akurat nie forumowych dystrybutorów ? chodzi mi o np. produkty Moje Auto itp. ?

Oczywiście że tak, ale zamieść test w odpowiednim dziale ;)

Opublikowano

@Gardor Dzięki, dopiero będę coś wykonywał z produktów nisko budżetowych

@Michał126 Nikt nie mówi o chwaleniu się, Jeden produkt kiedyśmnie zaskoczył a konkretnie Tapicerka 3in1, miałem takie jakby kremowe fotele w audi gdzie była wtarta sadza spodniami itd. I ładnie zeszło ;) 

Opublikowano

Koledzy mam pytanie. Czyszczę volvo v50 i może tez ktoś z takim działał ? Chodzi mi głównie o stężenie i działanie apc ( mam od adbl). Po przejechaniu gornego fragmentu boczku w drzwiach nie wiem czy  nie ścieram przypadkiem fakturu tego tworzywa. Jest coś takiego możliwe ? Czy tylko tak mi się wydaje bo wyciąga bród i przez to staje się ta faktura mniej widoczna ?

Opublikowano

Bmw przyjechało na pielegnacje. Rozumiem ze tu na boczkach to skóra, wiec APC odpada? b4f2ddb92fe134123725407c9186844f.jpg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Podpowiedzcie proszę w doborze past do polerki i jakie pady dla początkującego .... Maszyna DA

Chciałbym kupić coś w opakowaniach 250ml i już sam nie wiem co mam myśleć.

Korekta byłaby dwuetapowa i nie wiem już na jakiego producenta się zdecydować...

3M, Menzerna, PB, MEGS..... co byście mi polecili wraz z padami do tego. Lakier nie jest bardzo poniszczony, 2 głębsze rysy a reszta to swirle i "pierdoły"....

Po korekcie nałożę już wypatrzoną powłokę, na jaką ilość aut starczy +/- 100ml powłoki ??

Opublikowano
11 godzin temu, david2888 napisał:

Bmw przyjechało na pielegnacje. Rozumiem ze tu na boczkach to skóra, wiec APC odpada?

Oczywiście że odpada. Używa się dedykowanych produktów do skóry

Opublikowano

@Gold_Car No chodzi o to ze na 200 ml wlalem 10 albo 20 ml apc :D wiec dalej w tym samym punkcie. Ale nawet zakładając ze 1:10 jest możliwe ścieranie faktury tych boczków ?

Opublikowano
[mention=20444]Gold_Car[/mention] No chodzi o to ze na 200 ml wlalem 10 albo 20 ml apc  wiec dalej w tym samym punkcie. Ale nawet zakładając ze 1:10 jest możliwe ścieranie faktury tych boczków ?

Watpie, chyba ze tarles jakas bardzo twarda szczotka
Moze bylo to juz wytarte, tylke zabrudzenie maskowalo defekt

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
18 godzin temu, Michał126 napisał:

@Mateusz65, ja bym się Moimautem nie chwalił :lol:

Chwileczkę, a dlaczego nie? Jeżeli test będzie rzetelny, zawrze porównanie do produktów detailingowych i pokaże że kosmetykz  MA nie jest stratą czasu a ma szansę konkurować ceną bądź jakością, to w czym problem?

Opublikowano

@KHOT - w moich prywatnych - i nie tylko moich - wrażeniach i doświadczeniach z używania produktów tej firmy. O ile w "masówce" K2 i Autolandu są prawdziwe perełki, to Mojeauto to wręcz definicja chłamu.

Opublikowano

@eryk13 myślę że przy tym stężeniu apc nie powinno narobić szkód i raczej po prostu bród zszedł, ale podeślij jeszcze fotkę elementu przed i po zastosowaniu apc

• Moderator
Opublikowano
14 minut temu, CoolBreeze napisał:

Koledzy, czy przepłukujecie atomizery po pracy z szeroko pojętą chemią?

A co za problem przepłukać woda zmieniajac chemie na inna 

Opublikowano
A co za problem przepłukać woda zmieniajac chemie na inna 
Może malo precyzyjnie napisałem.
Nie chodziło mi o zmianę na inny środek, ale o przechowywanie do następnego razu.
Czy zostawienie atomizerów w butlach im nie zaszkodzi?

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@kamykmm no raczej trochę brudu zeszło. Bo potem patrzyłem i to faktycznie tak mogło wyglądać bo łokciem wytarte trochę a brak czarnego koloru we wgłębieniach z brudu potęgowało coś takiego. Potem miałem problem, że nie szło nic wyczyścić i brud zostawał :D Ze skrajności w skrajność. Nie wydaje mi się że plastiki są na tyle czyste, że ruszając je nie widać różnicy między miejscem czyszczonym a nieczyszczonym. APC fakt faktem szkód na plastikach nie robiło raz tylko przetarłem bo typowej białej naklejce i trochę kolorytu straciła :D

PS. Potem może wrzucę zdjęcie z kolejnym problemem :D Chyba, że zrozumiecie o co mi chodzi. Bo nijak mi nie chcą zejść z plastików takie czarne przetarcia szczególnie dużo ich na progach, plastikach na drzwiach oraz na plastikach w bagażniku.

• Moderator
Opublikowano
2 minuty temu, CoolBreeze napisał:

Może malo precyzyjnie napisałem.
Nie chodziło mi o zmianę na inny środek, ale o przechowywanie do następnego razu.
Czy zostawienie atomizerów w butlach im nie zaszkodzi?

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Ja zostawiam zawsze tak jak skonczylem prace . Fibry tylko piore a chemia zostaje. Płukam tylko jak zmieniam chemie na inna chodz bardzo bardzo rzadko to robie bo zazwyczaj mam duzo pustych opakowań