kamykmm Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 8 godzin temu, dalu napisał: chce kupić 5 litrowy specyfik do szyb, myślałem o Detailer's Magic Glass Magic w cenie około 100zł, warto? a może coś tańszego zrobi tą samą robotę, albo warto jeszcze "parę zł" dołożyć na coś lepszego? (min. 5 l) osobiście uważam ze jak nie myje się aut "hurtowo" a dodatkowo nie stosowałeś wielu środków, to nie warto pchać się w duże opakowania (5l) środków tylko kupować mniejsze 250/500ml i testować różne produkty od różnych producentów aby wyrabiać swoje opinie i łapać doświadczenie z jak największą różnorodnością środków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dalu Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 2 minuty temu, kamykmm napisał: osobiście uważam ze jak nie myje się aut "hurtowo" a dodatkowo nie stosowałeś wielu środków, to nie warto pchać się w duże opakowania (5l) środków tylko kupować mniejsze 250/500ml i testować różne produkty od różnych producentów aby wyrabiać swoje opinie i łapać doświadczenie z jak największą różnorodnością środków w pełni się z Tobą zgadzam, tylko z reguły zakupy robimy w kilka osób i kupujemy "opakowania zbiorcze" - koszt wówczas jest dużo niższy niż zakup pojedynczego opakowania mniejszego 250/500 ml np. za tego Glass Magica po zamówieniu wyszło ok. 20 zł/osoba za 1000 ml , myślę że to dobra cena. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 9 minut temu, dalu napisał: w pełni się z Tobą zgadzam, tylko z reguły zakupy robimy w kilka osób i kupujemy "opakowania zbiorcze" - koszt wówczas jest dużo niższy niż zakup pojedynczego opakowania mniejszego 250/500 ml np. za tego Glass Magica po zamówieniu wyszło ok. 20 zł/osoba za 1000 ml , myślę że to dobra cena. pzdr. Super sprzęt do mycia jeżeli chodzi o zapach nie znam nic lepszego, ale cena moim zdaniem wysoka. Cartec do szyb (MX Nowicki go posiada) domywa tak samo albo i lepiej, bo jest w koncentracie 1:4, co prawda nie pachnie tak bajecznie, ale cena jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Miałem wcześniej płyn od sg teraz mam od good stuffa i oprócz zapachu, butelki i atomizera nie odczulem różnicy w domywaniu. Zacieki od deszczu i ślady po paluchach jeden i drugi domywal. Zauważyłem jedynie ze od sg szyby mniej w srodu parowaly przy wilgotnej pogodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Pytanie nie na temat detailingu, ale garażu. Otóż chcę zbić czymś ten beton i młotek 5kg i lekki młot udarowy (dodam że z przedziału cenowego 300zł) nie dał rady. Macie jakiś pomysł, czym i jak to zbić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 @Alfa47 jak masz dobre wiertło i wiertarkę to nawierć i powinno być łatwiej to pokruszyć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykmm Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 polecam udać się do wypożyczalni sprzętu budowlanego i wypożyczyć jakiś duży porządny młot, bo zamęczysz się z tymi "zabawkami" których obecnie używasz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 @up dokładnie tak sam kiedyś zrobiłem . Wypożyczyłem największy młot jaki robi Bosch elektryczny i robota szła w oczach. Młot rano odebrałem i popołudniu oddałem. Ps dobrze mieć specjalne rękawice antywibracyjne bo pomimo bardzo dobrej amortyzacji to daje po rękach jeśli nie mamy wprawy. Miałem ten młot http://www.bosch-professional.com/pl/pl/breaker-gsh-27-vc-131452-061130a000.html piękna maszyna... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Pytania zadawanie na forum o detailingu nigdy nie przestaną mnie zadziwiać Zobacz sobie ten filmik, to będziesz wiedział czego potrzebujesz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camus Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Witajcie. Pracuje na SKP i duzo ludzi mnie pyta czy nie znam kogoś, kto zajmuje sie małymi wgniotkami m.in po gradobiciu. Po głwebszej analizie stwierdziłem, że oprocz detailingu warto się zastanowić nad szkoleniem PDR. znacie kogoś kto prowadzi takowe szkolenia dobrze a nie na odwal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Z dostępnej chemii, co mam pod ręką, co najlepsze będzie do zakonserwowania: I. plastików zewnętrznych II. uszczelek w drzwiach 1) ADBL Tire Dressing 2) ADBL QD1 bądź inny QD lub QW 3) Dressing do plastików wewnętrznych czyli Funky Witch Mademoiselle lub ADBL Interior WOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Do uszczelek to chyba dedykowany preparat a plastiki zewnętrzne możesz spokojnie ADBL TD smarować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Właśnie posmarowałem ADBL TD, auto wuja (ten brzydki Nissan Juke ) i teraz po 2 tygodniach go widzę, a tam na lakierze zacieki pod klamkami, listerkami. Może powinienem ten Dressing dotrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Mam pytanko. Bede pierwszy raz bawił się polerką. Ale chodzi mi o podana kwestie, co wybrać? Kupić bp flexipads i pady na rzep czy pady nat gabkowe z plastikowym gwintem od razu na polerkę? Chodzi mi o to czy BP plus pad na rzep jest lepszy, czy nie warto? Sorry, że fachowo tego nie potrafię nazwać ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 2 minuty temu, damiano2007 napisał: Bede pierwszy raz bawił się polerką. Jaka masz polerke rotacje czy DA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Rotacja. zakres obrotów od 600 do 3000 Zabawy w detalingu nie są mi jakoś obce. Krekta lakieru to ostatnie do czego chciałbym nabrać fachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Jak usunac unc'a z szyby? ( przypadkowe kapniecia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky Witch Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 11 godzin temu, david2888 napisał: Z dostępnej chemii, co mam pod ręką, co najlepsze będzie do zakonserwowania: I. plastików zewnętrznych II. uszczelek w drzwiach 1) ADBL Tire Dressing 2) ADBL QD1 bądź inny QD lub QW 3) Dressing do plastików wewnętrznych czyli Funky Witch Mademoiselle lub ADBL Interior WOW Mademoiselle również jest do zabezpieczenia uszczelek Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dalu Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 szukam czegoś dobrego do wewnętrznych plastików, aby od wody nie robiły się takie białe "odciski", do tej pory używałem matu, ale chętnie mogę wypróbować coś "świecącego". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Od siebie moge jedynie polecić to co używam od pół roku. Lekko świecący i nie robiący białych plam -> ADBL Interior Wow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zika Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam. Pierwszy raz zabrałem sie za woskowanie swojego samochodu Fusso i zrobiłem to na szybko bo pogoda przeszkodziła. Trochę stal pod chmurka i nazbierało sie trochę nieczystości. Moje pytanie czy mogę jeszcze raz nałożyć wosk ? Wiadomo musi zostać umyty a czy jeszcze mogę go bardziej przygotować? Czy muszę ściągać wosk i na nowo nakładać? Jeżeli tak to jakiego cleanera użyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 2 godziny temu, zika napisał: Witam. Pierwszy raz zabrałem sie za woskowanie swojego samochodu Fusso i zrobiłem to na szybko bo pogoda przeszkodziła. Trochę stal pod chmurka i nazbierało sie trochę nieczystości. Moje pytanie czy mogę jeszcze raz nałożyć wosk ? Wiadomo musi zostać umyty a czy jeszcze mogę go bardziej przygotować? Czy muszę ściągać wosk i na nowo nakładać? Jeżeli tak to jakiego cleanera użyć? Musisz dokladnie wymyc auto, tak jak przed wsokowaniem. Możesz położyć tak jakby druga warstwe wosku. Mógłby ktos mi doradzić na moje pytania z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk13 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Pewnie głupie pytanie ale APC rozcieńczacie z wodą demineralizowaną ? Tak dla pewności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristo23 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 @eryk13 tak z demineralizowaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk13 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 @Kristo23 dzięki wielkie :D. Błaha sprawa, ale lepiej się upewnić ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi