Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@analyzator przetarłem ścierami i olałem smugi. Jak poleżało chwilę i odparowało to z grubsza dotarłem. Resztki smug zeszły przy woskowaniu. Nie na moje nerwy. Ale efekt zacny. Jest w temacie Co dziś zrobiłeś 😉

• Lubię to 1
Opublikowano

Odbieram nowe auto. po odbiorze auto przejedzie ok 300km autostradą i następnie chcę położyć ceramikę Admiral. Polerka przed powłoką będzie konieczna?

Opublikowano

Pytanie do użytkowników essensa i essens + szukam osób które działają już konkretnie na tych produktach. 

ostatnio mam auta na korekty które zostają w garażu więc essens jest w mojej ocenie dobrym pomysłem pod powłokę. Średnio po essensie powłoka idzie po 24godzinach. Macie inne pomysły i wnioski? Jakie doświadczenia? Jak z trwałością? 
mnie korzystałem z essens + warto? Ktoś coś? 
mnie chce by ktoś mi pisał co producent pisze na kartach i etykietach tylko o realiach

19 minut temu, sawis90 napisał(a):

Odbieram nowe auto. po odbiorze auto przejedzie ok 300km autostradą i następnie chcę położyć ceramikę Admiral. Polerka przed powłoką będzie konieczna?

Jak kładziesz sam sobie to zależy od Ciebie. Czy po umyciu lakier Ci się podoba jak tak to kładź. Jak nie to szybko finisz przynajmniej. 
auta sa różnie dostarczane do salonów. Są w różnych stanach lakierniczych. Generalnie po finiszu tak czy siak łatwiejszy poślizg przy docieraniu i aplikacji będziesz miał 

Opublikowano
56 minut temu, Putkowski07 napisał(a):

Pytanie do użytkowników essensa i essens + szukam osób które działają już konkretnie na tych produktach. 

ostatnio mam auta na korekty które zostają w garażu więc essens jest w mojej ocenie dobrym pomysłem pod powłokę. Średnio po essensie powłoka idzie po 24godzinach. Macie inne pomysły i wnioski? Jakie doświadczenia? Jak z trwałością? 

Jeśli chcesz używać Essence jako finish i jednocześnie grunt pod powłokę to ok. Śmiało. Ja jeśli już jej używam, to przed powłoką powierzchnię odtłuszczam ale robię to nie wcześniej jak po ok. 24godzinach.

Nie licz na to, że Essence wytnie ci rysy. On tego nie robi ale bardzo dobrze maskuje. 

Powłoki położone na Essence takie jak: UK, Gliss, SiC, Admire, Aqua 9H, Aqua Graphene nie sprawiały większych problemów przy aplikacji. 

Jeśli chcesz jednak jakiegoś One stepa zrobić to bardziej idź w AW Enigma AIO. Krótszy okres zabezpieczenia niż w przypadku Essence ale za to ta pasta jest w stanie wyciąć swirle i jakieś niezbyt głębokie rysy przy odpowiednim padzie. Moje odczucia wskazują na lepsze wykończenie lakieru niż Essence - mam wrażenie że efekt szklistości jest nieco lepszy. Enigmą też nieco trudniej się pracuje gdyż jej usunięcie z lakieru jest nieco bardziej tępe niż Essence ale tragedii naprawdę nie ma.

Generalnie ja preferuję AngelWax Enigma AIO. Dla mnie ta pasta to pozycja obowiązkowa na półce.

Godzinę temu, sawis90 napisał(a):

Zrób inspekcję lakieru, bo różnie to bywa z autami. Oceń i podejmij decyzję. Jeśli auto z placu, wystawki to jestem przekonany, że raczej nie obejdzie się przynajmniej bez finiszu.

• Lubię to 1