Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam tego Parkside'a i przyznam, że jest dość mocny. Ja go kupiłem chyba za 500 o ile mnie pamięć nie myli, więc tutaj cena fajna. Ogólnie sprzęt nie należy do najlżejszych, ale sprawia wrażenie solidnego. Używam go też sporadycznie i minimalny akumulator to 4ah, na mniejszym nie ma co próbować. Do zmiany kół w osobówce jest aż nadto. Mam go ok 1.5 roku i do tej pory mnie nie zawiódł. W zestawie były 3 nasadki udarowe, ale dokupiłem te z osłonkami, żeby felg nie kaleczyć, też z lidla
Pozdr

• Lubię to 1
Opublikowano

@Iggo007 Ja posiadam i jestem zadowolony, radzi sobie z większością śrub. Ważna jest bateria, im wieksza pojemność tym lepiej sobie radzi. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Zapytam się was, może ktoś umie doradzić. Kilka lat temu kupiłem odkurzacz Parkside z Lidla za jakieś 200ziko, ten taki warsztatowy, stricte nim odkurzam auto. Gdzieś tam po roku, nie wiem być może worek nie był założony czy coś, nagle ten odkurzacz zaczął strasznie głośno pracować, no myślałem że silnik pada... Problem w tym że ten odkurzacz do dzisiaj działa, głośno to fakt ale działa, przerabiał ktoś podobny temat, i wie jak temu zaradzić? Bo nie ukrywam że bez słuchawek jest ciężko 🫤

Opublikowano

@Alfa47 a ciągnie? Sprawdź czy nie masz przypchanego węża. Nie wiem czy mamy ten sam model.  Mój ma pewną wadę. W drodze powietrza szczotak rura wąż są 'schodki' i już nie raz przypychał się jak wcągałem nim liście lub patyki.

Opublikowano
6 godzin temu, bar-trek napisał(a):

fibra typu Suede

Używasz  do aplikacji Admire

6 godzin temu, bar-trek napisał(a):

wystarczy np. Work Stuff Gentleman

Używasz do docierania powłoki. Polecam docierać na dwie fibry, jedną zbierasz powłokę a drugą polerujesz na gotowo.

@Administrator co się stało z wątkami ShiningCar?

Opublikowano

Jest coś do gumowych dywaników po czym nie będzie się po nich ślizgać jak na lodowisku?

Opublikowano
3 minuty temu, MMCzysci napisał(a):

Wygląda jak uszkodzony dekor.

Wyryte w skale z S20 FE 5G

To nie jest uszkodzenie mechaniczne, albo jakiś kamień na metalu albo się utlenił.

Opublikowano
23 minuty temu, majkel207kj napisał(a):

Panowie czym to ruszyć, to jest boczek drzwi w Mercedesie W205, szyba nie domknięta i zmokło

Pastą do metalu/aluminium najlepiej. 

Czasem nie używaj na tym aluminium kwaśnej chemii.

• Moderator
Opublikowano
2 godziny temu, majkel207kj napisał(a):

To nie jest uszkodzenie mechaniczne, albo jakiś kamień na metalu albo się utlenił.

Jesteś pewny? mi to wyglada jakby woda weszła pod okleina przezroczysta i zamokło.

Zacznij od QD na mikrofibrę na palec.

Opublikowano
41 minut temu, Domel napisał(a):

Jesteś pewny? mi to wyglada jakby woda weszła pod okleina przezroczysta i zamokło.

O ile dobrze pamiętam to nie jest to okleina.

A nawet jeśli jest i to jest pod nią to QD-kiem pod przecież nic nie zdziała.

• Moderator
Opublikowano
8 minut temu, xadamx napisał(a):

Zrozumiałem, że kolega twierdzi, że to jakis kamień, osad - na - nie pod - wiec niech sproboje.

• Lubię to 1
Opublikowano
3 godziny temu, xadamx napisał(a):

Pastą do metalu/aluminium najlepiej. 

Czasem nie używaj na tym aluminium kwaśnej chemii.

Ale w jaki sposób atakować to taką pastą, bo jak zacznę polerować to ze szczotkowanego aluminium zrobi się połysk o czy masz na myśli coś w stylu autosola?

51 minut temu, xadamx napisał(a):

O ile dobrze pamiętam to nie jest to okleina.

Szczerze to nie wiem czy to pod spód nie weszło, ciężko to określić, czy to się od wilgoci jakoś nie utleniło i nie porobiły się bąble, narazie tylko APC i oczywiście zero efektu

Zdjęcie WhatsApp 2024-12-09 o 14.12.06_d21259d6.jpg

Zdjęcie WhatsApp 2024-12-09 o 14.12.16_4bd6fb45.jpg

Opublikowano

@majkel207kj, widać po elementach, że pojawiły się bąble. Nie wiem jak to wygląda w Mercedesie, ale pewnie tworzywa są metalizowane. Pozostaje wymiana na nowe albo oszlifowanie miejsc "odparzonych" i oklejenie folią w podobnym odcieniu. 

Wystarczyło chwilę poszukać i jest to powszechny problem tych aut ➡️ https://mbworld.org/forums/c-class-w205/782329-wtf-s-trim-bubbling.html

• Lubię to 1
Opublikowano

Teraz po tych zdjęciach widać dokładnie, że jest to jyz utlenione i na pewno jest to dłuższy proces niż po jednorazowym niedomknieciu szyby. Nic nie zrobisz tylko to co radzi @Slovak

Opublikowano

Planuję coś zakupić do oprysku do pianownicy/opryskiwacza co polecacie jakość/wydajność/działanie/bezpieczeństwo(wosk,lakier itd) TFT od ADBL czy inny produkt?

Opublikowano
9 minut temu, karacz napisał(a):

Planuję coś zakupić do oprysku do pianownicy/opryskiwacza co polecacie jakość/wydajność/działanie/bezpieczeństwo(wosk,lakier itd) TFT od ADBL czy inny produkt?

Bilt Hamber Touch Less albo Auto Foam

• Lubię to 4
Opublikowano

@karacz BH Auto Foam z oprysku z ciepłą wodą i nic więcej nie potrzebujesz. 1:20 do bieżącej pielęgnacji i 1:10 na zasyfione auto wymiata pięknie i jest w pełni bezpieczny.

• Lubię to 2
Opublikowano

Do 5L wody dodaje 20-30 ml APC, a potem tą wodą i mikrofibrą myję sztuczną skrórę, deskę i boczki drzwiowe, w zasadzie całe wnętrze. Czy po takim myciu trzeba jeszcze przecierać czyszczone powierzchnie czystą mikrofibrą zmoczoną czystą wodą aby wymyć APC? czy przy tak niskim stężeniu nie trzeba już tego robić ?

Drugie pytanie, czy znacie jakieś zmiotki do śniegu z karoserii które będa miękkie i nie rysują lakieru, a przy tym nie kosztują majątku? Ewentualnie macie jakieś inne sposoby na to ?

W dniu 9.12.2024 o 21:19, belzebiasz napisał(a):

Bilt Hamber Touch Less albo Auto Foam

Czy Bilt Hamber touch Less można stosować na auto z ceramiką? Mam Gyeon CanCoat na aucie. Zwykłe ADBL ph. 7 to brudu nie rusza