MMCzysci Opublikowano Niedziela o 16:51 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:51 Kup Colourlocka Soft. Sprawdzona chemia. Nie używaj stronga na pierwszy ogień.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka 2
Iggo007 Opublikowano Niedziela o 18:03 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:03 Która polerkę wybrać? Flex xfe 7-15, zentool 15, shine mate 15 ? Celować w używki czy bardziej nowe ?
keza Opublikowano Poniedziałek o 06:04 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 06:04 @Iggo007 11 godzin temu, Iggo007 napisał(a): zentool 15, shine mate 15 Którą nie wybierzesz to będziesz zadowolony. 12 godzin temu, Iggo007 napisał(a): Flex xfe 7-15 Tutaj polecam spróbować pracy na tej maszynie bo nie każdemu podchodzi praca Flexem. 1
lukasz_byd Opublikowano Poniedziałek o 08:23 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 08:23 Cześć po długiej przerwie. Pytanie dotyczy Koch Protector Wax. Mam opryskiwacz, w którym zmieszałem 2l wody zmiękczonej z 24ml bodajże Pw. Opryskałem auto (zeszło około 1l gotowego płynu) i praktycznie od razu spłukałem. I na lakierze widać 'ślady' po kroplach Pw. Trzeba je jakby dotrzeć. Mam też wolną pianownice 1l. Pytanie jakie stężenie przygotować do pianownicy, skoro później myjka i tak zużywa wode/dodaje wody do pianownicy aby wytworzyć 'piane'?
Iggo007 Opublikowano Poniedziałek o 13:58 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 13:58 @keza coś więcej możesz powiedzieć o flexie pod kątem pracy ? Niestety nikt w okolicy ze znajomych nie ma flexa . Mam możliwość w fajnym stanie kupić i zastanawiam się właśnie nad nią najbardziej
keza Opublikowano Poniedziałek o 14:58 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 14:58 @Iggo007 nie wiele mogę powiedzieć ponieważ mało na niej pracowałem. Nie podszedł mi chwyt maszyny. Jest inny niż w 90% pozostałych maszyn do których podchodzisz intuicyjnie. Flex wymaga na początku dłuższego przyzwyczajenia. Dlatego miedzy innymi korzystam z Ewoxy i Shine Mate. 1
Iggo007 Opublikowano Poniedziałek o 15:23 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 15:23 @keza dzięki za cenną radę w takim razie jeszcze się zastanowię Shine mate w porównaniu do evoxy jak wypada ?
analyzator Opublikowano Poniedziałek o 19:22 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:22 @lukasz_byd nie za dużo roztworu? Z pamięci to spokojnie na auto szło 100-200ml.Stężenie chyba ok bo sugerowane 1-100 podnosiłem do na oko ze cztery razy tyle i dalej było okej Auto myte ręcznie czy tylko bezdotyk i Koch?
baleno Opublikowano Wtorek o 08:51 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 08:51 Wosk syntetyczny firmy (Moje Auto ) Czy ktoś używał , mogę nakładać na , felgi , plastiki , szyby ???
lukasz_byd Opublikowano Wtorek o 10:19 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 10:19 14 godzin temu, analyzator napisał(a): @lukasz_byd nie za dużo roztworu? Z pamięci to spokojnie na auto szło 100-200ml.Stężenie chyba ok bo sugerowane 1-100 podnosiłem do na oko ze cztery razy tyle i dalej było okej Auto myte ręcznie czy tylko bezdotyk i Koch? Auto myte ręcznie. Czyli za gęsto daje - albo opryskiwacz daje za duże krople. Tak czy inaczej - wracając do tematu. Chce dać PW do Pianownicy. 1L pianownica. Jakie dać stężenie skoro i tak później ten roztwór jest mieszany z wodą (po uruchomieniu myjki - w pianownicy)?
analyzator Opublikowano Wtorek o 13:01 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 13:01 @lukasz_byd wchodzisz w tematy PIR, panel impact ratio instrukcja do pianybilthamber Ci powie jak zmierzyć wydatek wody. Ale ja bym to olał i działał z pompki. To się da szybk rozłożyć nawet ręcznym
bienek Opublikowano Wtorek o 18:11 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 18:11 Skończyłem butelke gyeon can coat evo i nie wiem czy kupić ponownie czy spróbować ads repel.. Ma ktoś bezpośrednie porównanie i może coś doradzić?
analyzator Opublikowano Wtorek o 18:41 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 18:41 Dobra mam takie krótkie temacik. Żona wyjeżdża służbowo na parę dni a ja będę miał popołudnia wolne plus weekend. Chyba zrobię z tego jakieś wash na wax czy coś. Pytanko takie mam. Neoxal primer plus Swiss Utopia. Utopię powtórzę pod koniec listopada i pewnie spokojnie przejeździ do marca kwietnia. Jakiś pomysł na coś co będzie jeszcze bardziej wypalać oczy i przejeździ sezon zimny? Szary lex bo przecież fotki nie dodam Trzeba decydować jak coś ma dojechać
pablo15005 Opublikowano Wtorek o 18:46 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 18:46 @bienek repel chyba łatwiejszy, byle nie pominąć dotarcia co by kropelki nie zaschly… dla mnie fajna szybka powłoka, lecę chyba 3cia butle
Gardor Opublikowano Wtorek o 20:07 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 20:07 Godzinę temu, analyzator napisał(a): Jakiś pomysł na coś co będzie jeszcze bardziej wypalać oczy i przejeździ sezon zimny? Może warto coś potestować czyli cleaner na całym aucie ten sam ale różne woski na elementy. Myślę że to sporo Ci da i również innym forumowiczom jeśli chodzi o trwałość i samooczyszczanie btw. Ten neoxal primer serio taki kozak? Łatwo się dociera i czy pyli?
keza Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu @bienek polecam spróbować Repel, ja jestem pod wrażeniem aplikacji i poślizgu po nakładaniu na lakierze. Hydro też bardzo fajne. 13 godzin temu, Gardor napisał(a): Łatwo się dociera i czy pyli? Ja nakładałem maszynowo i lekko się dotarł, pylenia nie zaobserwowałem. Ponad dwie godziny odczekałem i leciało LSP
analyzator Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu @Gardor no wiem ale już się tyle na testowałem długoterminowo że mi się znudziło wolę mazać A primer. Wiesz co to jest spoko produkt. Fajna praca fajna śliskość. Dodaje do wyglądu. Męczyłem go w dłuższym terminie kilka razy i ani nie wydłuża ani nie zmniejsza trwałości wosku a to też coś. 1
Gardor Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu 3 godziny temu, analyzator napisał(a): A primer. Wiesz co to jest spoko produkt. Fajna praca fajna śliskość. Dodaje do wyglądu. Męczyłem go w dłuższym terminie kilka razy i ani nie wydłuża ani nie zmniejsza trwałości wosku a to też coś. Znowu trzeba coś nowego zamówić w takim razie… Czyli coś jak essence działa?
analyzator Opublikowano 39 minut temu Zgłoś Opublikowano 39 minut temu @Gardor coś jak essence. Właśnie mnie zainspirowałeś. Bo. Lexusa mam już przygotowanego na maskę wpadnie więc pół na pół jeden obok drugiego. Jak masz essence, tak zupełnie wstępnie to bym nie dokupował
Rekomendowane odpowiedzi