Grzechu23 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Wczoraj udało mi się po miesiącu dotknąć autko na dwa wiaderka i ponownie naleciało mnie na szampon @Good Stuff Potwierdzam to co napisałem wyżej i załączam fotki mega fajnej, gęstej, zbitej piany która siedzi na aucie jak zła Dawka 30 ml na 8l wody 1 2 2
kusiu Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 Muszę go sobie zapodać na wiosnę oraz Good Stuff White Bear Snow Foam! @Grzechu23 Co to masz za rękawicę, nie zamarzła Ci ręka wczoraj? Szału chyba nie było z temperaturą!
Grzechu23 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 @kusiu rękawica to niezniszczalny wełniak z alliexpress za całe 7 zł. Wziąłem takie 2 sztuki w tamtym roku ,sceptycznie nastawiony ze pewnie rozleci się po kilku miesiącach. Do tej pory męczę to pierwszą i jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony ze nie widać po niej najmniejszych śladów zużycia. Bardzo fajnie mi się z nią pracuje. Super delikatne włosie. Druga nówka lezy w garażu https://pl.aliexpress.com/item/Wool-Car-Wash-Glove-Car-Cleaning-Brush-Car-Motorcycle-Washer-Car-Care-Cleaning-Brushes/32600189151.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6mxDAf A temperatura u mnie w weekend była +5 więc na mycie wiaderkowe jeszcze spoko
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Szampon bardzo fajny i zapach na mega plus a co do rekawicy z alli to git tez kupilem uzywalem ze 2 razy i daje rade jak za taka kase ale jednak wole rekawice MF 1
Gozdziu23 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Miało okazje jakiś czas temu testować ten szampon, jest niezły. Pieni się, długo piana siedzi na lakierze, śliskość na dobrym poziomie, ale szkoda ze zapach słabo wyczuwalny podczas pracy. A co do rekawicy jak ktoś chce dorzucić pare pesos, dolarów, franków, funtów czy euro to ja od jakiegoś czasu mam podróbe gyeona https://pl.aliexpress.com/item/Maksymalna-Lucullan-Absorbuj-ce-R-kawiczki-Wysokiej-g-sto-ci-Premium-Car-Wash-Mitt-Mikrofibry-Detailing/32850350743.html?spm=a2g17.10010108.100008.1.418e21edIYWxdQ&traffic_analysisId=recommend_2056_null_null_null&scm=1007.13438.91317.0&pvid=46d5604d-55cc-4b16-850f-348057c31bd7&tpp=1 I nie jest mi z tym źle
xMarcin95x Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2018 Dziś wleciała zarówno rękawica z polecenia kolegi @Grzechu23 jak i 1L szamponu Narobiliście smaka testami Zobaczymy co to warte. Jak na razie mój faworyt to Shampoo od ADBL . Jak tylko dojdzie Bumblebee wrzucę mały test
gregorii12 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2018 W dniu 11.03.2018 o 00:05, xMarcin95x napisał: Dziś wleciała zarówno rękawica z polecenia kolegi @Grzechu23 jak i 1L szamponu Narobiliście smaka testami Zobaczymy co to warte. Jak na razie mój faworyt to Shampoo od ADBL . Jak tylko dojdzie Bumblebee wrzucę mały test Czekam na porównanie szamponu z ADBL Shampoo!
Karbo Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zakupiłem sobie 5l baniaczek po Waszych opiniach i promo w AnB i nie mam czego żałować... Ahhh ten zapach Wszystko co mogłem napisać zostało wcześniej powiedziane. Good Job !
xMarcin95x Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Też jestem zadowolony - zarówno z tego szamponu jak i rękawicy Polecam !
Moderator Domel Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2018 Bardzo podoba mi się w tym szamponie ten efekt kożuszka. Coś jakby pianka. Fajnie oblepia lakier. Siedzi to długo na lakierze
Tommy Lee Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 12 godzin temu, Domel napisał: Siedzi to długo na lakierze Problemu z przysychaniem nie ma?
Moderator Domel Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 4 minuty temu, Tommy Lee napisał: Problemu z przysychaniem nie ma? musiałbym sprawdzic bezpośrednio w słońcu - ale "bez słońca" - totalnie nie, łądnie siedzi.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 49 minut temu, Tommy Lee napisał: Problemu z przysychaniem nie ma? Rowniez nie zauwazylem zeby zasychalo to jakos szybko. Spokojnie mozna umyc auto bez pospiechu .
tazman Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 W pełnym słońcu trochę zasycha, przetestowane w sobotę
kamykmm Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 u mnie przy tem ok 25-27*, przy myciu w cieniu lekko przysychał zanim obleciałem całe auto
zdanek Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 Kupiłem ten szampon z ciekawości, bo skończyłem butlę Unique Poseidon i Shiny Garage Sleek&Bubbly. Szczerze mówiąc to zawiodłem się, domywanie średnie, zapach w miarę fajny, ale słabo wyczuwalny w trakcie mycia, piany mało w porównaniu do wyżej wymienionych. To już mój trzeci produkt od Good Stuff, chciałem się przekonać, ale niczym się niestety nie wyróżniają. Czasami mam wrażenie, że testuję tylko po to żeby wracać do sprawdzonej klasyki, której używam dłuższy czas
Bielutomek Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 @zdanek na tym ten detailing polega daj dziadkowi lub tacie spróbować np innej pianki do golenia niż tej co używa do tej pory (dla przykładu jak dziadek/tata używa jeszcze kremu do golenia i pędzla do rozprowadzenia) to mino ze będzie to coś nowego, to wróci do starych nawyków i sprawdzonych produktów jak to mówią, starych drzew się nie przesadza ja np używam starego AutoBrite Velvet i dla mnie mimo tylu innych, ciekawych nowości. Zawsze wracam do niego. To chyba już taka natura. QDkow tez już przetestowałem kilkanaście, a wracam ciagle do mojej ulubionej Presty Spray’n Shine.
Michał126 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 W dniu 18.06.2018 o 09:59, Tommy Lee napisał: Problemu z przysychaniem nie ma? Jasne, że schnie, ale mniej niż inne (choćby Sonaxy, FX Protect Nano) i lepiej się wypłukuje po przyschnięciu.
Speedo Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 2 godziny temu, zdanek napisał: Kupiłem ten szampon z ciekawości, bo skończyłem butlę Unique Poseidon i Shiny Garage Sleek&Bubbly. Szczerze mówiąc to zawiodłem się, domywanie średnie, zapach w miarę fajny, ale słabo wyczuwalny w trakcie mycia, piany mało w porównaniu do wyżej wymienionych. To już mój trzeci produkt od Good Stuff, chciałem się przekonać, ale niczym się niestety nie wyróżniają. Czasami mam wrażenie, że testuję tylko po to żeby wracać do sprawdzonej klasyki, której używam dłuższy czas To zupełnie jak u mnie, na forum takie zachwyty to wziąłem buteleczkę, wcześniej miałem jakiegoś budżetowego Nigrina, se myślę "ale mu teraz zapodam mycie, TAKIM szamponem" i hm... Podczas mycia nie pachniał wcale (aż się na forum dopytywałem i napisali, że to trzeba wąchać z butelki) domywał gorzej od Nigrina, piany tyle co nic... Trzeba będzie wymyślić coś innego, BTW testami jednostkowymi na forum to chyba nie ma co się kierować, no bo jak ci dadzą za darmo to co napiszesz, że jest po wuju? Napiszesz że myje (samą wodą też umyjesz) że pachnie (spod korka) i że się pieni (w pianownicy) i tyle. Ja teraz bardziej się skupiam na testach kilku produktów różnych firm na raz albo na zdjęciach 50/50 o tu np kolega fajny teścik dał: Niby test TENZI a ja już wiem, że sobie kupię Shiny Garage Apple Dressing I na tym to powinno polegać, bo mógł też zrobić foto deski, napisać "popsikałem tenzi i jest fajnie" 1
Moderator Domel Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 23 minuty temu, Speedo napisał: domywał gorzej od Nigrina Z całym szacunkiem ale zdefiniuj proszę domywanie. Zostawiał Ci filtr brudu ? Czego i jak Ci nie domył ? Jak myłeś, że nie domył ? W gruncie rzeczy to TYLKO szampon a nie magiczna gąbka Jak mocno brudne auto myłeś ? To jest szampon neutralny do regularnego mycia a nie zasada czy kwas do szczurów 23 minuty temu, Speedo napisał: piany tyle co nic... dziwne,że wszyscy mają obfitą pianę a ty nie Chyba coś źle robisz
zdanek Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 @Domel Chyba jednak dobrze, bo próbowałem różnych ilości na 10l wody, woda ciepła i zimna. Z innymi nie mam tego problemu. Po prostu średni produkt, nie ma się czym podniecać, jak ostatnio większością polskich nowości
tazman Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 Z zapachem potwierdzam, tylko z samej butelki. Podczas mycia niewyczuwalny, szkoda.
Kozaa Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 Dokładnie jak pisze Domel. Fajny szampon do regularnego mycia autka. Od szczurów jak Audi ojca to mam mocniejsze szampony. A ten myje dobrze, pieni się i nie wymaga nie wiadomo jakich proporcji z wodą.
devilsky Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 A próbował ktoś może mycia tym szamponem po japońsku? Nie mogę znaleźć takiego szamponu, który by nie podżerał wosku w takim użytkowaniu.
Adaszek96 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 A próbował ktoś może mycia tym szamponem po japońsku? Nie mogę znaleźć takiego szamponu, który by nie podżerał wosku w takim użytkowaniu.A to nie jest tak że większość szamponów, które deklarują neutralność są neutralne już w koncentracie ? Oczywiście mam na myśli tylko szampony.Miałem okazję myć po japońsku gąbką z Soft99 i ich neutral shampoo creamy. Super poślizg, dużo piany na lakierze no i oczywiście ma być neutralnie więc szampon też musi być neutralny już prosto z butli. Minusem jest napewno ekonomia bo jednak tego szamponu idzie więcej niż przy standardowym myciu i jeszcze jeden - mycie gąbką, która jednak mnie nie do końca przekonała. Choć jest bardzo miękką to jednak jest większe ryzyko zarysowania niż przy wełniakach czy mikrofibrach. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi