V1RU$ Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Czy można dodawać go do podrasowania piany aktywnej. Bo dodany do szamponu robi robotę, piana większa, bąble jakieś większe i spieniony szampon w wiadrze utrzymywał mi pianę w zostawionym wiadrze ponad godzinę. Co oni tam dodali żelatynę Co do rdzy nalotu itp, nie mam pojęcia czy to działa czy nie. Muszę dobrze zaobserwować. Po myciu.
Strus Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 16 godzin temu, V1RU$ napisał: Czy można dodawać go do podrasowania piany aktywnej. Przeszkód raczej nie ma więc dodaj i podziel się wrażeniami.
Qlimaxss Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 @V1RU$ Parę razy użyłem z piana mam wrażenie ze była taka bardziej sucha i trzeba było szybciej spłukiwać aby nie zaschła.
V1RU$ Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 5 godzin temu, Qlimaxss napisał: @V1RU$ Parę razy użyłem z piana mam wrażenie ze była taka bardziej sucha i trzeba było szybciej spłukiwać aby nie zaschła. Myłem przy 15st na dworze i nic takiego się nie działo. Może to zależne od temperatury. Sory - nie doczytałem piszesz o pianie. A ja o szamponie. Ale zrobię próbę i tak
Qlimaxss Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 @V1RU$ Szampon jak najbardziej okej;) . Ja pianowałem jak było z 30 stopni i miałem takie wrażenie ze zasycha a nie spływa przy bubble. Ale jasne próbuj
Gardor Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 Panowie już minęło sporo czasu od premiery Bubble maker. Czy może ktoś powiedzieć czy szampon z tym dodatkiem łatwo się spłukuje z lakieru i czy nie "zapycha" lsp. Bo jak wiemy niektóre mocno dokoksowane szampony mogą się ciężko wypłukiwać albo zaburzać samo kropelkowanie na jakiś czas po myciu. Myśle jako zimowy set używać właśnie SG citrus + Bubble maker w opryskiwaczu na szybkie akcje na bezdotyku. Jak wiemy citrus fajnie odtyka ale jak będzie z dodatkiem Bubble maker? Mam nadzieje że za dwa tygodnie uda mi się przetestować ten mix.
KapselK Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 Ja nie zauważyłem, nic złego, a dolewam Bubble od momentu premiery do każdego mycia.
Moderator Domel Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 38 minut temu, Gardor napisał: SG citrus + Bubble maker Nie wiem czy ma sens taka kombinacja. Czy dodatki BM nie "zepsują" Citrus'a.
Gardor Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 2 godziny temu, Domel napisał: Czy dodatki BM nie "zepsują" Citrus'a. Dlaczego tak myślisz?
devilsky Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 @Gardor Ponieważ Citrus oil ma swoją formułę chemiczną a BM ma swoją formułę a w chemii to różnie bywa. BM został stworzony do użycia z rozcieńczonym szamponem i w sumie nie wiadomo czy @ADBLtestował go z pianami innych producentów. Ale przy najbliższej okazji sprawdzę Citrusa z i bez BM.
Qlimaxss Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 @Gardor Jak tak samo jak koledzy niżej nie zauważyłem żadnych problemów. Jedynie dziwnie piana siedzi tak przyklejone w gorący dzień nie ma co bubble dolewać bo może przyschnąć. Ale przy szamponach jest takie fajne uczucie . Czuć dokładnie ze zmiękcza wodę. Mega się tym efektem jaram. BM testowałem z różnymi szamponami DG 901, GoodStuff ciasteczkowy. I jeszcze innymi.
D@ViD Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 Odkop Ktoś jeszcze używam BM ?? Jakieś nowe wnioski? Doświadczenia mam jeszcze z połowę butelki 250ml i nie wiem, czy sprzedać czy używać
Moderator Domel Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 8 minut temu, david2888 napisał: Odkop Ktoś jeszcze używam BM ?? Jakieś nowe wnioski? Doświadczenia mam jeszcze z połowę butelki 250ml i nie wiem, czy sprzedać czy używać Ja używam głównie w tym okresie zimowym :) Dolewam do pianownicy ręcznej :)
D@ViD Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 @Domel Czyli nie do mycia ręcznego z szamponem tylko do prewashu do pianownicy
Moderator Domel Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 2 minuty temu, david2888 napisał: @Domel Czyli nie do mycia ręcznego z szamponem tylko do prewashu do pianownicy I tu i tu lej Ja głównie do pianownicy Nawet nie odmierzam - na oko jedno ściśniecie butelki
KapselK Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 Cały czas dolewam do wiadra z szamponem przy każdym myciu.
Moderator Domel Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 31 minut temu, david2888 napisał: Jakieś nowe wnioski? Doświadczenia Uważam, na podstawie moich testów - że produkt działa i wolę mieć w moich szczelinach Fordowskich resztki wody z BM niż samą wodę, która rozpocznie proces korozji. Także BM dla mnie - Fordziarza - to produkt numero uno na sezon jesien, zima, wczesna zimna wiosna. 2
D@ViD Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 Muszę go poszukać na półce gdzieś tam się zapodział czas odkurzyć
V1RU$ Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 3 godziny temu, david2888 napisał: Muszę go poszukać na półce gdzieś tam się zapodział czas odkurzyć Też używam jak nie zapominam. Robi robotę - bo przykładem Domela moczyłem brzeszczot w tym specyfiku. Też leję na przysłowiowe oKo.
kursien Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 @david2888 używam za każdym razem z szamponem i niekiedy do piany dolewam. zauważyłem mniejsze rdzewienie tarcz hamulcowych. leje już drugą pół litrową butelkę. 1
lukeu Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2019 No i namówili. W sumie czemu nie polepszać właściwości szamponu czy piany, potestujemy - zobaczymy Jak @Domel powiedział lepiej żeby woda w szczelinach miała inhibitory niż nie. Sprzedawca w sklepie sam zaproponował 30 zł za butelkę, bo jednak słabo idzie. Mam jednak zdać relację po czasie z moich odczuć 1
Dystrybutor ADBL Opublikowano 2 Stycznia 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2020 Śpieszcie się kupować BM - być może ten produkt wypadnie z naszej gamy w kolejnym sezonie. Niestety doceniają go głównie pasjonaci tacy jak Wy. 1
Moderator Domel Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2020 24 minuty temu, ADBL napisał: Śpieszcie się kupować BM - być może ten produkt wypadnie z naszej gamy w kolejnym sezonie. Niestety doceniają go głównie pasjonaci tacy jak Wy. No to 5 litrów trzeba zakupić :(
Dystrybutor ADBL Opublikowano 2 Stycznia 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2020 Produkt ma super trwałość więc śmiało możesz się towarować ;).
Syrio Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2020 Godzinę temu, ADBL napisał: Śpieszcie się kupować BM - być może ten produkt wypadnie z naszej gamy w kolejnym sezonie. Niestety doceniają go głównie pasjonaci tacy jak Wy. Dzięki panowie za info. Ja mam i sobie chwalę, jesień zima leję zawsze, lato co 2-3 mycie.
Rekomendowane odpowiedzi