Dystrybutor Good Stuff Opublikowano 6 Listopada 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Przedstawiamy kolejnego zawodnika Glinkowanie to istotna sprawa w tej całej zabawie, Work Stuff będzie miał dla Was aż 4 rodzaje produktów pomocnych w tym procesie 🤗 Powitajcie Clay Block - Pad z polimerem do glinkowania! 😎 Pieszczotliwie przez nas nazywany Żelazkiem
Fredi88 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 54 minuty temu, Good Stuff napisał: Glinkowanie to istotna sprawa w tej całej zabawie, Work Stuff będzie miał dla Was aż 4 rodzaje produktów pomocnych w tym procesie 🤗 A będzie też tradycyjna glinka? Bo tym to ja nie potrafię pracować... choć robiłem już kilka podejść.
Dystrybutor Good Stuff Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Oczywiście ,że będzie
Moderator Domel Opublikowano 6 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 3 godziny temu, Fredi88 napisał: A będzie też tradycyjna glinka? Bo tym to ja nie potrafię pracować... choć robiłem już kilka podejść. ja tez. produkt totalnie nie dla mnie. 3 godziny temu, Good Stuff napisał: Oczywiście ,że będzie to najważniejsze
Grzechu23 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Coś mi sie obiło o oczy na fb ze glinka już blisko? ;D SPOT Clay Bar?
Dystrybutor Good Stuff Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 @Grzechu23 Dokładnie, od przyszłego tygodnia dostępna
sT3VE Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 9 minut temu, Good Stuff napisał: @Grzechu23 Dokładnie, od przyszłego tygodnia dostępna Jaka będzie cena?
Dystrybutor Good Stuff Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 @sT3VE Cena 34.90
DaV Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Ja też podziękuje tym wynalazkom i czekam na tradycyjna glinkę.
.r. Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Te wynalazki w cale nie są złe. Przy regularnie pielęgnowanym aucie znacznie szybsze od tradycjnej glinki.
Dystrybutor Good Stuff Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 @.r. @DaV Macie rację, dlatego opcja naszego Clay Blocka mocno się oddala. Na tą chwilę tradycyjne glinki
DaV Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 17 minut temu, .r. napisał: Te wynalazki w cale nie są złe. Przy regularnie pielęgnowanym aucie znacznie szybsze od tradycjnej glinki. Nie twierdzę, że są złe. Lubię i zostaje przy tradycyjnej glince, lepiej mi się z nią pracuje mimo, że faktycznie idzie wolniej, ale bardziej czuje jak zbiera i nawet jak zechcę to zobaczę ile z danego fragmentu auta udało się zebrać syfu Te clay blocki są takie jakby hmm bezpłciowe, mam takiego clay blocka innej firmy i nie czuje tej frajdy podczas pracy a dla mnie detailing to tak jakby forma rozrywki po godzinach pracy
Fredi88 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 11 godzin temu, .r. napisał: Te wynalazki w cale nie są złe. Przy regularnie pielęgnowanym aucie znacznie szybsze od tradycjnej glinki. Mam regularnie pielęgnowane auto i ten wynalazek sobie po prostu nie radzi. Nie wiem jak da się tym szybciej pracować. Nie zbiera prostych zanieczyszczeń z którymi glinka radzi sobie od razu. Kiepski patent. Nie rozumiem fenomenu tego przedmiotu. Ja również zostaję przy tradycyjnej glince
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Tylko tradycyjna glinka ! Ktora zanieczyszczenia z lakieru zbiera (wybijają sie w glinke). Takie wynalazki jak ta kostka czy recznik itd. Zanieczyszczenia zebrane ciagnie po lakierze co = wieksze ryzyko zrobienia balaganu czy rysy 1
.r. Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Mam regularnie pielęgnowane auto i ten wynalazek sobie po prostu nie radzi. Nie wiem jak da się tym szybciej pracować. Nie zbiera prostych zanieczyszczeń z którymi glinka radzi sobie od razu. Kiepski patent. Nie rozumiem fenomenu tego przedmiotu. Ja również zostaję przy tradycyjnej glince Ile jezdzisz? Jak czesto myjesz? Przy kazdym myciu glinkujesz?Ja auto myje raz do dwoch w tygodniu. Przy takim myciu tylko clay sponge. Tradycyjne glinkowanie od wielkiego dzwona - trzy maks cztery razy w roku. Jasne, cos tam w tedy zbiera ta glinka. To jesli chodzi o prywatne auta. Bo jak robie cos cudzego to zazwyczaj nie jest wymuskane i szkoda sie meczyc ze "sztucznymi glinkami".
Moderator Domel Opublikowano 12 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Testowałem te blocki ostatnio - innych firm - troszeczkę się z nimi przeprosiłem - potrzebna jest mocna lubrykacja, nie można skąpić w poślizgu. Skąpiłem rok temu i maska wyglądała jak szer szwajcarski. 1
zawisza Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Testowałem te blocki ostatnio - innych firm - troszeczkę się z nimi przeprosiłem - potrzebna jest mocna lubrykacja, nie można skąpić w poślizgu. Skąpiłem rok temu i maska wyglądała jak szer szwajcarski.Woda z szamponem na bogato pomogła? Szczerze robiłem właśnie tak, a lakier i tak się zmasakrował Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moderator Domel Opublikowano 12 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Godzinę temu, zawisza napisał: Woda z szamponem na bogato pomogła? Szczerze robiłem właśnie tak, a lakier i tak się zmasakrował Testowałem na dedykowanych lubrykantach jednej firmy - które powinny pojawić się w sprzedaży wkrótce ( o ile już nie są). Miały one tendencje do lekkiego "pianowania" - tworzyły jakby "poduszkę" lubrykacji i pad pięknie się ślizgał. Woda z szamponem szybko spływa i schnie pod padem - dlatego ja osobiście do tych padów rekomenduje dedykowanych produktów do lubrykacji. Ale to tylko moje zdanie i spostrzeżenia.
Dystrybutor Good Stuff Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Witajcie! Po wielu testach i rozmowach z klientami postanowiliśmy wprowadzić do naszej oferty CLAY BLOCKa. Natomiast jest to inny produkt niż ten , który prezentowaliśmy na początku tego tematu. Po pierwsze wszyscy sugerowali ,że obecne na rynku produkty są po prostu za małe przez co nie wygodne w pracy. Stąd nasz CLAY BLOCK jest duży 11x7cm. Poniżej foto porównujące z produktem , który mieliśmy na testach jako pierwszy. Druga rzecz to powierzchnia robocza do glinkowania. Jest inna niż tą , która prezentowaliśmy na początku. Tą z naszego CLAY BLOCKa znajdziecie na wszystkich popularnych rękawicach i ręcznikach do glinkowania. Naszym zdaniem sprawdza się po prostu lepiej od tej z wypustkami. Trzecia sprawa cena - 49.90 zł czyli dużo większy produkt w podobnej cenie do mniejszych tego typu propozycji. Pozdrawiam 3 3
Michał82 Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2018 Ktoś już to testował? Chciałem wczoraj przy składaniu zamówienia w Gloss Factory wrzucić do koszyka ale nie mają w ofercie. Stąd też moje pytanie czy warto?
DaV Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2018 @Michał82 Zależy co kto woli, clay blocki przyspieszają prace, są wielokrotnego użytku ale jak dla mnie nic nie zastąpi tradycyjnej gliny. Imo bardziej rozwiązanie do studio detailingowego. Mam clay blocka i tylko leży, zawsze wole mieć w ręce glinę bo czuję i widzę rezultaty + dojdę wszędzie w każdy zakamarek. To jest tylko moja opinia, niekoniecznie to co pasuje mi może pasować Tobie i na odwrót
Rekomendowane odpowiedzi