Gość Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 chyba opakowanie soft jest biale a reg. niebieskie Tak. Na co zwrocic uwage, aby ewentualnie nie kupic podroby? Najlepiej po prostu kupić w renomowanym sklepie.
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Dzieki za wskazowki. Zamowione w Nowym Targu.
Camel- Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Mam pytanie. Czy jest jakaś chemia która daje podobne efekty jak glinka? Czyli usuwanie nalotów na lakierze? Decabit i rodzina Tar Removerów - wiadomo. Ale glinka to coś więcej
Administrator Evo Opublikowano 16 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 IronX albo Autosmart Fallout Remover.
juventinio2603 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Wczoraj pierwszy raz użyłem glinki. Wybór padł na BH soft. Z ciekawości używałem 2 środków jak lubrykantów: oba PB spray&wipe oraz bug squash. Auto było strasznie zasyfione więc bez QD by się nie obyło Na samej wodzie glinka działa ok jednak na progach, nadkolach i części dachu(żywica) musiałem użyć ww.środków (oba są świetne) Zużyłem ok.25g kawałek tak brudny że powędrował do kosza ogólnie z glinki Bilt hamber jestem bardzo zadowolony i nie zamierzam zmieniać (no może z ciekawości )
sirtrojan Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Nie wiem w sumie w której kategorii twardości mieści sie glinka z Clay Kitu Megsa (pewnie regular) ale nigdy nie glinkowanego dużego suva wyczyściła elegancko. Glinkę ponieważ była dosyć brudna zostawiłem sobie do czyszczenia felg. Szkoda tylko ze poszła mi cała butla środka nawilżajacego Meqsa - ale chyba lepiej dać za dużo niż za mało. Generalnie polecam ten produkt - lakier jest po nim gładki jak szkło. to był taki kit: http://www.amazon.com/Meguiars-G1016-Sm ... B00063X7KG
firmek Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Szkoda tylko ze poszła mi cała butla środka nawilżajacego Meqsa - ale chyba lepiej dać za dużo niż za mało. Trudno sie z tym nie zgodzic. Zaszwsze daje bardzo duzo lubrykantu, pewnie sporo przesadnie ale chociaz czuje sie bezpiecznie. Z tego powodu glinki ktore mozna wykorzystywac z sama woda lub woda i szamponem maja bardzo duza przewage.
przemas22 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Ja bez problemu uzywam do glinki megsa wody z szamponem Duragloss . Poślizg wystarczający nic sie nie dzieje i nie musze oszczedzać
MM.MM Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Nie ma sensu ładować kasy w zestaw megsa...
Beny.rac Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Witam, Panowie nie będę kłamał nie przeczytałem 28 stron a jedynie pare z przodu i z tyłu wątku i mam pytanie Posiadam glinkę : Glinka: Blit Hamber Auto Clay 200g 1 pyt : Lubrykant czy jak sie to pisze to sama woda ( ciepła czy zimna ??? ) czy lepiej dać troszkę szamponu (posiadam Duragloss Car Wash Concentrate #901 ) i ile go dać na ok litr wody 2 pyt : Czy tą wodą spryskiwać element przed ginkowaniem tzn spryskuje np maskę i glinka w rękę i ogień ??? 3 pyt : Czy moczyć glinkę w ciepłej wodzie ( czytałem że warto mnieć mały pojemnik z ciepłą wodą i moczyć w niej glinkę co jakiś czas prawda to ???? ) 4 pyt : Czy na 1 raz starczy ok 1L spryskiwacz z wodą na auto ??? 5 pyt : Mam 200 gram na ile części ją podzielić i ile gram gnieść w jednym kawałku 6 pyt : Czy jest jakiś filmik gdzie pokazuje sie jak używa sie glinki ...
juventinio2603 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Posiadam glinkę : Glinka: Blit Hamber Auto Clay 200g 1 pyt : Lubrykant czy jak sie to pisze to sama woda ( ciepła czy zimna ??? ) czy lepiej dać troszkę szamponu (posiadam Duragloss Car Wash Concentrate #901 ) i ile go dać na ok litr wody zalecana ciepla, kilka kropel szampponu 2 pyt : Czy tą wodą spryskiwać element przed ginkowaniem tzn spryskuje np maskę i Glinka w rękę i ogień ??? woda tylko po to zeby byl poslizg wiec psikasz fragment karoserii i glinkujesz 3 pyt : Czy moczyć glinkę w ciepłej wodzie ( czytałem że warto mnieć mały pojemnik z ciepłą wodą i moczyć w niej glinkę co jakiś czas prawda to ???? ) tak warto to robic 4 pyt : Czy na 1 raz starczy ok 1L spryskiwacz z wodą na auto ??? mysle, ze to az za duzo 5 pyt : Mam 200 gram na ile części ją podzielić i ile gram gnieść w jednym kawałku ok25-30gr na auto sredniej wielkosci chyba ze jest w strasznym stanie to adekwatnie do potrzeb. Jak upadnie/zabrudzisz to do kosza 6 pyt : Czy jest jakiś filmik gdzie pokazuje sie jak używa sie glinki ... na youtubie jest pelno, wpisz dekontaminacja lub glinkowanie auta
Beny.rac Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 ok25-30gr na auto sredniej wielkosci chyba ze jest w strasznym stanie to adekwatnie do potrzeb. Jak upadnie/zabrudzisz to do kosza Auto ostatnio tzn tydz temu było czyszczone ze smoły za pomocą Decabitu więc tragedii nie powino być ... Ale mam jeszcze jedno pytanie robie sobie kawałek 30 gram i nim glinkuje całe auto - jest to realne ???
Marek__82 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 robie sobie kawałek 30 gram i nim glinkuje całe auto - jest to realne ??? Myślę że jest realne jak najbardziej
adamus Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Ale mam jeszcze jedno pytanie robie sobie kawałek 30 gram i nim glinkuje całe auto - jest to realne ??? Tak, tylko oczywiście w międzyczasie ugniatasz glinkę razem z zebranym syfem, np po jednym elemencie wkładasz do ciepłej wody, glinka staje się bardziej plastyczna, wyjmujesz chwile miętosisz i formujesz nowy placek.
Artur Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Posiadam glinkę : Glinka: Blit Hamber Auto Clay 200g Do tej glinki bardzo dobrym i tanim lubrykantem jest czysta woda (bez żadnego szamponu), nie musisz jej żałować, psikasz ile chcesz, nadmiar nie szkodzi. Ale koniecznie miska z ciepła wodą bo ciepłą glinką zupełnie inaczej się pracuje, przynajmniej przy tej glince.
piterka9 Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 A czy do glinkowania trzeba uzywac tasmy czy nic sie nie stanie jak wejdę na elementy plastikowe i gumowe?
Lolopolozo Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Robiąc zakupy w jednym z Chińskich sklepów napotkałem na glinkę .Przy okazji wziąłem i ją dla testu Glinka kosztowała 7$ za 200gram . Już mam ją w domu i w sobotę pierwsze użycie Czy ktoś spotkał się z tym produktem ?W opakowaniu wydaje się miękka jak mój Bilt Hamber.Na czym najlepiej przetestować jakość glinki z wodą czy woda z szamponem ? Bo instrukcja na opakowaniu trochę nie czytelna Chcę sprawdzić jakiej jakości jest produkt tu fotki Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Artur Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Robiąc zakupy w jednym z Chińskich sklepów napotkałem na glinkę A jesteś pewien że to glinka a nie kit do okien Może podjedź do jakiejś budki z jedzeniem chińskim i poproś o przetłumaczenie
firmek Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Bo instrukcja na opakowaniu trochę nie czytelna Wrzoc do google translate A tak bardziej serio to nawet jesli ktos korzystal to ciezko bedzie zidentyfikowac czy to byla ta sama glinka - nawet nie wiemy jak sie nazywa
Lolopolozo Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 http://www.focalprice.com/ERB17L/Car_St ... _Blue.html Piszą że to glinka
Artur Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Wrzoc do google translate Najpierw musi chińską klawiaturę kupić Skoro potwierdziłeś, że to glinka (typu strong) to może spróbuj wody z szamponem jako lubrykant najlepiej na jakim panelu testowym. np. na aucie sąsiada
Lolopolozo Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Śmiechem żartem do felg się nadaje Z ciekawości sprawdziłem przed chwilą .Poszło na wodzie z szamponem Czyli na pewno do czegoś się nada
Artur Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Na serio ja bym spróbował na jakiejś mniej widocznej części, np. pod maską.
lakikwap Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 poszukaj było gdzieś o niej na forum już
Rekomendowane odpowiedzi