marcinK Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Może i o to nie chodzi, ale przy porównaniach środków (a o to tu chodzi) jest to ważny parametr. Jeśli inne parametry są identyczne/porównywalne to chyba każdy wybierze ten łatwiejszy w aplikacji. Poza tym czasami ktoś może potrzebować coś "na szybko" albo "tak lubi..." Więc w całej tej naszej robocie o różne rzeczy chodzi..." 1 1
yacek _b Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Temat umrze z nastaniem wiosny i lepszych warunków do nakładania innych środków . Obecnie na szybcika oblecieć auto QW jak i SSW są świetne , ale jak będzie cieplej i troszkę więcej czasu nie wyobrażam sobie woskowania bez twardego wosku ( lub mleczka ) . Co byście nie mówili, ale taki oklepany Coli 915 o niebo lepiej wygląda niż 10 warstw QW czy SSW 2
Moderator BiałyGTi Opublikowano 20 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 No proste ze tak bedzie ssw dobre na jesien i zime . Latem to wiadomo twardy wosk
Gardor Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 SSW jest dobre cały rok Nie wiem dlaczego uparliście się tylko na tą jesień i zimę;/ Ja zamierzam wrzucać na samochód "nawet" w lecie. Przykładowo jak będę widział że umiera mi wosk a nie mam czasu na całą procedurę woskowania zgodną ze sztuką detailingu. Nie ukrywajmy że ja co mycie czymś psikam lakier, nawet jak widzę zabezpieczenie. Przyzwyczajenie takie 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 20 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 @Gardor no to w twoim przypadku tak. Ssw bedzie pieknie zabezpieczac . Ja jak widze ze wosk zaczyna znikac to dopiero leci QD jak juz sie znudzi to lece auto od nowa Ps. Chodź moze by tak zmienic nawyki na twoje i leciec qd za kazdym razem po myciu
D@ViD Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 @Gardor @BiałyGTi też tak czasem robię i sie zastanawiaam czy to ma sens. Jedyny minus. Nie wiem czy mi wosk leży czy QD hmm
kursien Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 @david2888 oj, wielu tak robi, ja też często po myciu przelecę QD czy SSW w obecnej chwili. Ale od wiosny postanowienie aby ograniczyć wspomagacze i sprawdzać bardziej same woski Choc auto zawsze lepiej wygląda ze świeżą warstwą choćby SSW
zdanek Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Ja już wpadłem w nawyk, że po każdym myciu wlatuje QD, mało czasu to zajmuje, a efekt zawsze lepszy niż po samym myciu
ziomson Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Ja co każde mycie kładę qd albo ssw. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1
qaholo Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Ja podobnie.Nie lubię czekać na śmierć tego co już mi się opatrzyło solo.Co mycie idzie przy osuszaniu SSW a tą samą fibrą z SSW przelatuję nawet felgi dla wzmocnienia LSP na nich. Na lato pójdzie Butter Wet Wax i na niego SSW oczywiście.Ten zestaw ma look najwyższych lotów, nawet na trudnych lakierach jak srebrny itp. Dla mnie latem mając SSW stosowanie QD jest zbędne.
kusiu Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 @qaholo Butter Wet Wax ile tak średnio w normalnych warunkach w lecie on posiedzi? look mega.. Cenowo dość drogi, jest w miarę wydajny? Ciekawe też ile potrzyma jak będzie wspomagany SSW i czy na wyglądzie dużo straci
Moderator BiałyGTi Opublikowano 20 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Ja sie nie bede ograniczał do jednego produktu jakim jest SSW chodz nie uwazam go za lipe bo robi mega robote. Po prostu sa inne produkty moze mniej trwale ale za to daja mega wyglad. Chociaz latem trzeba nacieszyc oko
Gesiu_15 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Na lato QW ADBL który robi mega look, przyciemnienia pięknie lakier Środek po wpadce jakim było dociernie zostało poprawione SSW klasa sama w sobie, przestałem używac obecnie QD ma rzecz SSW
Gardor Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Godzinę temu, kusiu napisał: Butter Wet Wax To super produkt, aplikacja idealna, look kozacki. Niestety trwałość pozostawia sporo do życzenia. Nie wiem czy dobrze mówię ale wydaję mi się że jak podkładem będzie butter wet wax a na niego coś się nałoży typu ssw to raczej szybko spłynie? Czekam na testy Hmmm może by sobie sprawić znowu tego butter wet waxa i poexperymentować. Wracając do aplikacji QD co mycie to ja się tak nauczyłem jak miałem naturalne woski na aucie. One lubią po myciu być traktowane jakimś dedykowanym albo innym przyjemnym quickdetailerem. Podejrzewam że nawet jak bym miał powłokę to co mycie starał bym się czymś psiknąć, nawet niczym podbijającym look. Po prostu żeby same waterspoty usunąć i móc popracować z lakierem.
PiterG Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 @Gardor ja rowniez ostro mysle o butter wet wax... Mialem brac wolfganga dgps ale w moim przypadku (srebrny lakier) bedzie to zbedny koszt... Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
Dystrybutor ADBL Opublikowano 22 Stycznia 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 moze do wiosny wypuścimy coś w tym stylu
Qlimaxss Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 @ADBL Interesująca Wypowiedź
Gesiu_15 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 @ADBL skupcie się lepiej na butelkach i atomizerach, większość narzeka więc według mnie priorytet
kursien Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 @Gesiu_15 jeśli atomizery będą się tak spisywać jak te co dostałem do testów to będziemy Wszyscy zadowoleni 1
Dystrybutor ADBL Opublikowano 22 Stycznia 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Butelka jest praktycznie gotowa. Została jeszcze technologia etykiety. Atomizery nowe też wkrótce. Wiemy gdzie mamy mieć priorytet ;). 4 1
batinta Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2018 Ostatnio z ciekawości popróbowałem SSW na falgach.Jako uzupełnienie-wzmocnienie Carchema AWS super się sprawdza.Zwłaszcza jego antystatyka robi robotę.Zobaczymy czy latem gdy felgi będą sie więcej nagrzewać da radę. 1
Dystrybutor ADBL Opublikowano 6 Lutego 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 latem ten środek już przechodzil testy. nawet w tym temacie chyba ktos wspominal o antystatyce. my potwierdzamy. nie ciagnie kurzu :).
qaholo Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Co do kurzu wszystko się zgadzam tylko jak kol. wspomniał, jak znosi wysokie temperatury z rozgrzanych felg latem?
Dystrybutor ADBL Opublikowano 7 Lutego 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Wypuscikismy go latem zeszlego roku jako tester na eventach. Na kołach też daje rade.
Kryman Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Daje daje, może krople szybko znikają, ale ogólnie felgi łatwiej się domywają.
Rekomendowane odpowiedzi