dawid123l1 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 @KapselK W sumie trochę fotka wydłużyła tą dupę racja Mam jakieś starsze fotki tylko Progi dopiero dzisiaj zmontowałem będę miał więcej czasu to pocykam fotki i wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Leon wspaniale wspópracował przy wymianie klocków hamulcowych, oleju i filtrów W "nagrodę" odświeżyłem jego szufladkę z sercem Wszystkie elementy wypędzelkowałem ADBL APC 1:10. Na elementy plastikowe poszedł Koch Chemie Motorplast, zaś na lakierowane ADBL QW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielusinek Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 @paperson przywrociłeś jej świetność, a kosiarka do sezonu przygotowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 @paperson nówka sztuka teraz. Mnie też czeka na wiosnę Tak z ciekawości, ile spali ci to tdi średnio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 17 godzin temu, dawid123l1 napisał: @zibi-M Co tam masz za żaróweczki w lampach.? Czy to postojówki? Obecnie Osram cool blue i postojówki led, docelowo już niedługo wleci bixenon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Pobawilem sie dzisiaj moja nowa zabawka... tornadorem. Swietna sprawa. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Wczoraj odświeże wewnątrz i zewnątrz zgodnie ze sztuką. 2 wiaderka i wisnienka na torcie QD1. Oraz brat wjechał na odszczurzenie po zimie. Tam robot na 4 godz. Wnetrze tragedia, pełno sierści od buldoga Francuskiego, ale szczotka wax pro do sierści dala rade. Na koniec mycie i ssw na lakier, ktory nie widziak nigdy zadnego lsp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 @daniel2 jesienią została kompleksowo zabezpieczona @Fredi88 dzięki. Właśnie wróciłem z podwórka. Ogarniałem 5h kompleksowo wnętrze po zimie. Użyłem chyba z pietnaście różnych środków od Koch Chemie Guf Gummifix po Zymol Detail. Relację wrzucę w temat z moim Leonem. Tu efekt finalny: Leon pali mi średnio 5.5l ropy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 dziś 4 godzinki na dworze w celu oczyszczenia 3 sztuk bud z kołami na początek niebieska piana SG ( po pierwszym aucie dolałem do butelki dosłownie kilkanascie kropli Koch GS i efekt jak trzeba) chyba jej za mało zalałem,albo moja pianownica daje za dużo wody wmieszance bo piana była lekkawo niebieska ( a tak liczyłem na zmianę koloru) Po pianie wleciał VP AP z kilkoma kropami Bubble Makera ADBL i czochranie nowym wełniakiem z ALI W sumie miałem robić 2 auta, ale że w pianownicy zostało mi jeszcze na 3cie auto to wleciał Civic i też dostał z piany Na koniec na każde auto nałożyłem co innego i tak : 1. 208 DM Quick Magic - fajna prosta aplikacja, miły zapach migdałów, dobrze usuwa waterspoty, lakier gładki, śliski ---> gitara 2. C5 PB QD+ - aplikacja prosta, genialny zapach, z szyby ciężej było mi usunąć waterspoty, ale podołał, lakier gładki, bardziej śliski ---> bardzo gitara 3. Civic ADBL SSW - aplikacja banalna, zapach przyjemny, plus za efekt NW na szybach, lakier gładki, śliskość tylko zadowalająca (w porównaniu z w/w zawodnikami) ---> ma zabezpieczyć na dłużej i to zrobi efekt na podwórku po 4 godzinach Ważne że wszyscy zadowoleni - Ja, żona, teściowa na grubsze mycie jeszcze przyjdzie czas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Wczorajsza pogoda wykorzystana na przedświąteczne 2wiaderka i wymuskanie na zewnątrz. PRZED PO 1.Piana-GoodStuff White Bear 2.Szampon-Meguiars Gold Class 3.Custom Factory-Qiuck Wax. 4.Poorboys-QD+ 5.Na szybach siedzi nadal jak wściekły-Autobrite Reppel 6.Plastiki na zewnątrz-Poorboys Trim Restorer i na koniec 7.Na opony-Autoglym-dressing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor 29 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Ogarnąłem felgi koledze.Koła nigdy wcześniej nie myte dedykowaną chemią.Tenzi Alux 1:3 dał radę😁.Pozostało dużo starego kleju po ciężarkach.Jak przyjdzie zamówiony krążek gumowy to dokończę robote,smoła opony dresing itd... W piątek umyłem swój autobus😁.Hania od ponad miesiąca nie myta zgodnie ze sztuką . Na początek-Tenzi truck 1:10 Dwa wiadra -Mr .Pink,detale SG RD uszcelki itp ExceDe Tire.Płukanie suszenie, Prick , k2 roton, adbl yeti .Płuczemy glinkujemy .Na koniec DA Bass plus 4 nano scrub alkaline na czarnym padzie Nat . Korzystając z okazji ze cała graciarnia rozłożona ogarnąłem jeszcze Ufiaka Tescia.Schemat podobny na koniec Ssw od Adbl. Czas pracy od przygotowania gratów godzina6.00 do 17.30. Efekt? Czyste auta 😁 chrypka, gorączka na drugi dzień .Wizyta w przychodni czekając do pani doktor... Jak zdrowie pozwoli to w planach jest jeazcze ogarnięcie komory silnika😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 @Gregor 29 Do usuwania naklejek,tasmy po ciężarkach itp polecam label off https://www.soselectronic.pl/articles/kontakt-chemie/kontakt-chemie-label-off-usuwa-nie-tylko-naklejki-1436 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Ogłaszam koniec zimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Przy aucie znajomego było co robić. - jednoetapowe polerowanie lakieru - mycie komory silnika - sprzątanie wnętrza oraz pranie tapicerki Z zabezpieczenia to: - UNC-R - wnęki QD1 - felgi Fusso - opony Unique Aphrodite - uszczelki 1Z Einszett Gummi Pflege - plastiki w środku Hestia - NW na wszystkie szyby Autoland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Ooooo w mordę, ale kogoś poniosło z personalizacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotek900 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Oryginalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek1993 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 o kurde ktoś zaszalał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlatyNH Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Coś tam popędzelkowane. Po świętach zrzucam boczki z drzwi i czyszczenie, bo brudu tam strasznie dużo. Zapewne od 2004 tam nikt nie zaglądał, nie mówię już o przecieraniu plastików w kabinie Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Wymieniony olej, filtr oleju, filtr paliwa, dolany olej do skrzyni bo troszkę brakowało oraz zamontowana nowa OE dokładka bo stara uszkodził przebiegający przez drogę sierściuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 1 godzinę temu, Dante05 napisał: Przy aucie znajomego Niezły need for speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 3 godziny temu, Fredi88 napisał: Niezły need for speed Cóż, też nie mój gust. Ale ważne, że właścicielowi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 5 godzin temu, Pływak napisał: Wymieniony olej, filtr oleju, filtr paliwa, dolany olej do skrzyni bo troszkę brakowało oraz zamontowana nowa OE dokładka bo stara uszkodził przebiegający przez drogę sierściuch Jak Ci się spisuje ta płukanka od LM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Podobnie jak każda inna. Wszystkie szybkie płukanki to przeważnie w większości kerozyna czyli po naszemu nafta (od biedy jak ktoś jest oszczędny i ma stare auto może zalać zwykłą naftę). LM ProLine jest o tyle lepsza od konkurencji, ze ma dwa razy większą pojemność więc stężenie w oleju jest większe i powinna lepiej doczyścić. Ogólnie RS śmigał przez 6k km z AR2300 i dziś przy wymianie poszła jeszcze LM Proline. Olej który spuściłem z benzyny z przebiegiem 80K km wyglądał jak ze starego klekota czyli coś tam doczyściło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlatyNH Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Takie tam czochranie...Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Fajnie wyszło, ja przymierzam się jutro do czyszczenia wnętrza. Nie cierpię tego robić ale już jest strasznie zapuszczony. Przy okazji wypróbuję kilka nowości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi