analyzator Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września @MMCzysci jak brazil? Mam sampler ale czeka na odpowiedni moment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulse Opublikowano 18 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września W garażu kurzy się super szybko więc machnąłem Pinnacle Crystal Mist Carnauba Detail Spray od @Eryczek na odkurzenie przed przejażdżką. Polubiliśmy się z produktem, jest super przyjemny w aplikacji, bardzo wydajny, jak się da za dużo to trzeba drugi raz fibrą musnąć ale przy rozsądnym dozowaniu to nawet i to nie jest potrzebne, piękny, staromodny QD. Nie oceniam jak mocno wpływa na wygląd bo pod spodem mamy zawodników do których w kwestii wyglądu ciężko już zauważalnie dużo dołożyć bez przyglądania się super dokładnie. 13 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 18 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września @analyzator Zapach - subiektywnie dla mnie zbyt podobny do damskich perfum/kosmetyków. Nie jest jednak ani nachalny, ani chemiczny, więc nieuczciwym byłoby powiedzieć, że jest zły. Ot, umila pracę, ale jednak jeśli miałbym wybrać - wolałbym inny Wosk jest super wydajny - absolutnie nie ma sensu nabierać go dużo, bo dotknięciem aplikatora robisz cały element. Tłusto, tłusto, tłusto. Czas docierania 15-30+ minut - trochę czuć było, gdzie wosk leżał najdłużej, ale absolutnie nie nazwałbym tego oporem, po prostu fibra zaczynała iść gładziutko po lakierze sekundę później. Nie da się chyba popsuć aplikacji, na drugi dzien pewnie tez by się dał zetrzeć.Hologram - chwilę po przejechaniu MF coś mi zostawało pod latarką - z Show Wax miałem to samo. Ale na lakierze w słońcu dzień później nie było już nic, ewentualne fakapy zeszły od dotknięcia. Auto wyglądało przy wydaniu idealnie, więc wosk się spisał. Pewnie mogłem dawać miejscami jeszcze cieńszą warstwę na lakier. Nie wypocił się w słońcu, a auto postało na zewnątrz dobrą chwilę podczas robienia zdjęć (właściciel też dosłał mi kilka fotek - również nie widać, żeby gdziekolwiek coś wylazło). Super.Wygląd - świetny wet look i głębia, ładne ziarno. Powyżej oczekiwań. Krycie jest, elementy niedotykane maszyną też zyskują (vide spieprzona maska). Ale 50/50 nie robiłem, spieszyło mi się. Następnym razem. W cenie regularnej może bym nie kupił, duży słoik już jest dla mnie absolutnie za drogi Natomiast testerek w obecnej cenie w motogo (trzyletni co prawda...) - bomba. Polecam.Wyryte w skale z S20 FE 5G 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września A gdyby tak wstać rano i walnąć powłoczkę ads na zimowe? Przód tył siedzi pęknie. I dorzucić Dark side. Przód tył siedzi pięknie 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 22 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września Miejski wojownik przygotowany do zimy CP Essence + roczna ceramika. Żeby nie było, że wolę ceramikę od wosku, bez spiny. Tablice rejestracyjne wysmarowałem Zymol Detail'em 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 22 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września Pierwsze mycie od kilku tygodni 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragster Opublikowano 22 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września Jaki efekt po tym Sonaxie? Kropelki czy zrzut? Jak z trwałością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 22 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września @dragster, dla mnie zdecydowanie szklisty, mocno podbija Daytona Gray na Audi. Hydrofobowość jest na bardzo wysokim poziomie, jak na produkt psiknij i wypoleruj. Na mniej wymagających elementach spokojnie utrzymuje się te 4 miesiące, a na tych narażonych na mocne zabrudzenia po 2 miesiącach był mocno osłabiony efekt. Ale ostatni raz produktu używałem w zeszłym roku. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 24 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września Ostatnio nie mam czasu na nic... Ale obiecałem siostrze przed wiosną, że jej wrzucę powłokę Jako, że nadarzyła się okazja, że jej auto stało pod domem 2 tygodnie to późnymi popołudniami zrobiłem szybki one step i udało się pod chmurką nałożyć gyeon mohs Evo. 18 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 25 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września Jednak 7,5 w rlinie ciągle wygląda pięknie, wygrywa wyglądem w porównaniu do mk8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września Pierwsze próby z PPF. Po obejrzeniu filmików na YT wydaje się być prostą sprawą okleić, mały element... Słowo "wydaje się" nabiera dużego znaczenia w tej sytuacji Jak na pierwszy raz jestem zadowolony Ale obcej osobie nie wydałbym czegoś takiego Potem szybki Rinseless do którego nadal nie potrafię się przełamać I można się brudzić na nowo 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września @zeea też w ten weekend się uczyłem oklejać małe elementy i trzeba do tego wiele cierpliwości oraz pewnej ręki. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września Mi akurat od 1 razu całkiem spoko wyszło oklejanie. Tutaj chyba nie użyłeś suszarki lub opalarki blisko krawędzi żeby folia się lekko rozciągnela. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gprzesniak Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września @zeea Za mało dałeś wody z Johnson's baby lub żelu do ppf ( nie wiem na co aplikujesz) . Na takie elementy jak światła trzeba ostro naciągać folie i od razu raklami to układać. Na mojego NX aplikowałem z kumplem, na full front. Auto jest powyginane na maxa, wiec aplikacja mega trudna, ale wyszło super. Inna sprawa, że kolega to profesjonalista, ale z kolei mój garaż to nie studio ;-). Teraz możesz próbować poprawiać IPA 20-30% i raklami ściągać, plus opalarka, ale rób to jak najszybciej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września Dzięki chłopaki za dobre rady To co widać na foto udało się wyraklowac, tylko całkiem przy krawędzi czasem folia wstawała na ok. 5mm od krawędzi podgrzalem i się udało w trakcie operacji. Faktycznie słabo zaciągałem, bałem się trochę jak na pierwszy raz. Docinanie to też nie takie hop siup jak się mogło wydawać ale jak to mówią trening czyni mistrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gprzesniak Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września @zeea Jak będzie ci dalej wstawać PPF, to próbuj psikać od spodu IPA 20-30% i doklejaj, jak nie pomaga to zostaje tylko opalarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września @zeea też kiedyś uważałem, że docinanie PPF to bajka, zweryfikowała mnie rzeczywistość. Potem wydałem 25 zł na nożyk 30 stopni i ostrza OLFY i jak ręką odjął - narzędzie robi swoje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września @gprzesniak tak robiłem i nie pomagało, dopiero suszarka dała efekt ale jak wspomniałem, był to mój pierwszy kontakt z folią więc finalnie efekt i tak zadowalający Folie kupiłem w MotoGo bo mi fajna promka wskoczyła, Dragon Skin. Następny arkusz zapewne kupię innej marki, żeby mieć jakieś porównanie czy bardzo się różnią od siebie te produkty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 30 Września Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września Godzinę temu, sztefan24 napisał(a): 25 zł na nożyk 30 stopni i ostrza OLFY i jak ręką odjął - narzędzie robi swoje. link pls, bo czeka mnie ppf na piano black Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października @Domel https://folia-samochodowa.pl/olfa-noz-segmentowy-model-s-938.html?utm_term=&utm_campaign=EMA-Sales-Performance+Max&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=9776076180&hsa_cam=19970080036&hsa_grp=&hsa_ad=&hsa_src=x&hsa_tgt=&hsa_kw=&hsa_mt=&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwmOm3BhC8ARIsAOSbapVc8lV-Q2KjHgvwBLAlJpTq5FBFv3O3YqkzYQcgefNupSY2om9FECsaAmGeEALw_wcB https://folia-samochodowa.pl/pl/p/OLFA-Ostrza-segmentowe-DKB5-30-kat-nachylenia-ostrza-5-szt./93 Taki zestaw, trzeba łamać ostrze co kilka cięć. Jak chcesz to jest sporo lepszych nożyków np. od wrappertools Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 12 minut temu, sztefan24 napisał(a): @Domel https://folia-samochodowa.pl/olfa-noz-segmentowy-model-s-938.html?utm_term=&utm_campaign=EMA-Sales-Performance+Max&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=9776076180&hsa_cam=19970080036&hsa_grp=&hsa_ad=&hsa_src=x&hsa_tgt=&hsa_kw=&hsa_mt=&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwmOm3BhC8ARIsAOSbapVc8lV-Q2KjHgvwBLAlJpTq5FBFv3O3YqkzYQcgefNupSY2om9FECsaAmGeEALw_wcB https://folia-samochodowa.pl/pl/p/OLFA-Ostrza-segmentowe-DKB5-30-kat-nachylenia-ostrza-5-szt./93 Taki zestaw, trzeba łamać ostrze co kilka cięć. Jak chcesz to jest sporo lepszych nożyków np. od wrappertools Nie masz problemów z łamaniem ostrzy? Ten nożyk jest do innych ostrzy, o innym kącie łamania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października @xadamx nie mam, w tej żółtej końcówce jest łamaczka, bez problemu i użycia siły można złamać ostrze 30 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października Folie trzeba naciągać aby nie było lejków, wtedy nie ma problemu ze wstawaniem folii. Dodatkowo wszystkie krawędzie do okoła powinno się pozamykać czyli oblać ciepła woda, opalarka potraktować, parownica lub IPA w delikatnym stężeniu(nie dużym bo czasem może klej rozpuścić) Cięcie poćwicz sobie na nadmuchanym balonie, ćwicz aż balon nie będzie pękał, wtedy będziesz miał pewność że nie potniesz lakieru. Ja cały czas ćwiczę precyzję cięcia wzdłuż jak np dłuższą krawędź piano itp no i czasem reka zadrży i lekka fala wyjdzie.. Druga sprawa to odpowiedni płyn, rakle i nożyk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października @robcok słupki robię sobie szablon z taśmy papierowej i przenoszę na bryt. Potem wycinam na stole i mam gotowa formatkę. Nie ma co ciąć folii na słupkach. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października Sobotnie danie dnia: Kura w porcelanie na szybko Kuzyn z Wawy wpadł do mnie na położenie ceramiki. Technicznie miałem jeden dzień na ogarnięcie tematu, więc skupiłem się tylko na zewnątrz, środka nie ruszałem. Wleciało Admire i Ultracoat Umbrella na szyby 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi