lukeu Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia @MMCzysci poczułem przez monitor zapach tego busa. One chyba tak z fabryki wychodziły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Hehe, dokładnie. Każdy po kilkunastu latach pachnie tak samo Szwagier kiedyś kupił Vivaro do firmy, kilka lat młodsze, już to po lifcie z nowszym przodem. Zastanawiałem się, kto sprzedaje tak czystego busa. Ta, ekhm. Jak ściągnęliśmy pokrowce, to syfu w fotelach było tyle, że po klepnięciu ręką w aucie się kurzyło Dobrze zatarli slady.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Dziś szybkie mycie ręczne na bezdotyku + gyeon wet coat ogólnie nie jestem fanem hydrowosków ale zapomniałem już o świetności tego towaru. Hydro na felgach po miesiącu wbijania brudu jak po powłoce. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia @MMCzysci czego używałeś do czyszczenia plastików busa? Bo z wichajstra wycieraczek aż ta biała farba zeszła - nie żeby to w jakikolwiek pogorszyło stan tego bolida () ale rzuciło mi się to w oczy i ciekaw jestem z jaką kombinacją uważać na takie rzeczy, czy to chemia mocna czy pędzel twardy? Jednakowoż świetna robota, na pewno wiele satysfakcji było na bieżaco jak wszystko zaczynało przejaśniać. Chociaż z drugiej strony kwiatków i cukierków się nie nawąchałeś… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Tak, moja wina. Z rozpędu wjechałem twardym pedzelkiem, pierwszy i ostatni raz na manetkę. Ale to tylko dlatego, że wszystko było w gruuuubej warstwie papierosowego syfu i Plaka, trzeba było kilku podejść... Koch GS 1:20 + cały przekrój pędzli WS. Wlasciciel to znajomy ojca, bardzo sympatyczny starszy gość, więc nie zwrócił uwagi, ale słuszne spostrzeżenie z Twojej strony. Normalnie wchodzi Albino z IC i nic złego się nie dzieje.Dzięki za dobre słowo. Duże zadanie, ale jestem zadowolony z efektów prania.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siws00n Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Luźniejszy dzień więc zabrałem się za auto drugiej połowy, od nowości nie widziało porządnej dekontaminacji, pakiet premium za pincet musiał wjechać. Ciekawy kolor, wg strony Nissana jest to Cień nocy, w słońcu wpada w śliwkę. Niestety spieszyłem się na mecz siatkarzy więc jedynie fotki przed i po. Zacząłem od kapci, felunek w wielu miejscach zajechany, no tak to w mieście przy parkowaniu na krawężnikach bywa. Dużo smoły, Lahega Herobiol Extra miała co zbierać, opony czyszczone Strovelsem Alfanol 1:1, felgi dostały najpierw BH TL 1:25 w oprysku, następnie 1:15 exceede uwc + jak wyżej, Lahega Herobiol. Lakier zajechany szczotkami, ale bez większych zanieczyszczeń, wjechałem w oprysku BH TL + piana z myjni, BH TL również posłużył za szampon, gdzieś 60ml na 10L wody poszło. Po umyciu ręcznym wjechała Lahega Herobiol na całość lakieru, następnie Kiurlab RH- na lakier i felgi, po spłukaniu jeszcze wrzuciłem Aqua APC Sour 1:15, zneutralizowane opryskiem z BH TL. Na koniec umyte Ludwikiem. Gdzieś w międzyczasie próbowałem zdjąć kamień z szyb, najpierw próba szamponem Good Stuff Sour 1:15, później Aqua APC, na koniec wjechała kostka filcowa od Carpro z tlenkiem ceru, tutaj już jeńców nie było, szyby były gotowe pod aplikacje NW. Po meczu odtłuszczone szyby, przy pomocy Carpro eraser, na przednią Glaco Rollon Max, boki, tył i szklany dach dostały rain-x. Lakier jak mówiłem, po szczotach, dostanie porządną korektę w przyszłym roku, tylko muszę zaopatrzyć się w co najmniej DA12, bo DA9 od ADBL to się zajadę. W paru miejscach gdzie utlenienie było mocne i lakier był mocno chropowaty, wjechałem z cleanerem ręcznie, Soft 99 liquid compound, ale tylko żałuję bo sie namachalem, a w niektórych miejscach oksydacja zeszła nierówno, wjadę w wolnej chwili tam dualka i to poprawię, teraz musi być jak jest. Na zwieńczenie wjechał Fusso, razem z progami i wnękami. Właścicielka zachwycona, dla mnie mały niedosyt z plamami pod woskiem przez nierówne zdjęcie oksydacji, ale będzie poprawka. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Ogarnąłem Jaguara znajomych:) auto lakierniczo w najgorszym stanie z jakim miałem do tej pory doczynienia chociaż zdjęcia tego nie oddają;) Auto umyte tfr i kwaśnym szamponem,deiron i prick na całe auto łącznie z dachem. Szybkie osuszenie i wjazd na garaż. W akcji mały roller i flex xce, pady adbl,royal i good stuff,pasta cut od swaga (super pasta ale lubi przypylić). Auto po przeleciałem wipe aut z rrc i położyłem bh finis. Jest trochę niedociągnięć bo nie ogarnąłem dokładnie nadkoli i wydechu bo miałem mocno ograniczony czas... 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia @jelinski17, na pewno super robota jak zwykle, ale nie widzę żadnej fotki Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Godzinę temu, MMCzysci napisał(a): @jelinski17, na pewno super robota jak zwykle, ale nie widzę żadnej fotki Wyryte w skale z S20 FE 5G Odswiezylem temat:) powinno być dobrze,podejrzewam że to przez rozmiar zdjęć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia No teraz to tak! Super robota Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Seres 3 na ceramikę wpadł plus oklejenie refelktorów w PPF. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia @jelinski17 teraz po powrocie do UK znajomi będą mieć problemy.... podmienili blachy na inne auto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia @AndrewZS podobno to żona w trzy lata wożąc dzieci tak załatwiła te auto,w sumie to po stanie felg i wnętrza jestem w stanie w to uwierzyć opony z tego roku dwie mają dosłownie wyrwane boki,felgi ubytki na grubość palca i w bagażniku identyczna felga z oponą na podmianę w razie co która też już ma ślady po krawężniku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 17 Sierpnia Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Osiągnąłem ten poziom znudzenia, ze w sierpniu przygotowałem felunek na zimę Najpierw kanapka z oprysków: - Vasco Prewash Tixotrop - Shiny Garage D-tox Liquid - Kiurlab APC później mycie: - ADBL Shampoo Pro Na koniec osuszenia, odtłuszczenie i nawoskowanie: - Fireball Reborn - Fireball Fusion Wheel Na opony i plastiki poszedł: - ADBL Tire Dressing 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia @Eryczek, nie tylko Ty już mam przygotowane dwa koła, a nad dwoma pozostałymi myślę, co wrzucić na testy na satynowe felgi 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia @Eryczek sprawdzałeś może ile taki wosk posiedzi na feldze ? Od czasu jak zacząłem kłaść powłoki na felgi na nowo pokochałem mycie kół ciekaw jestem co z tym woskiem właśnie?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 17 Sierpnia Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia @zeea, szczerze? Nie wiem. Podczas wycieranie, zawsze je czymś psiknę więc w kwestii trwalości, precyzyjnie się nie wypowiem. Mogę tylko powiedzieć, że na obecnych felgach mam ten wosk ok pięciu miesięcy i problemów z ich domywaniem, nie mam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bcz_pl Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Dzisiaj spontaniczna, dosyć szybka akcja o nazwie one step na Peugeocie. Miejscami była walka, bo lakier nosił znamiona ingerencji poprzedniego właściciela - ślady po szorowaniu druciakiem do garnków, bądź czymś tego pokroju. Udało się jednak wyciąć większość grubasów i usunąć zmatowienia, lakier w końcu nabrał połysku. Na ten moment i poświęcony czas pracy efekt mnie zadowala. Finalnie zabezpieczony moim ulubionym klasykiem - Poorboy’s Natty’s Paste Wax. Bardzo lubię ten wosk. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 7 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Piękny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Na letnie weekendy idealny Wielki plus, że to nie bmw, mercedes czy audi. Każdy kto myśli o youngtimerze od razu leci po coś z tych trzech marek. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczar Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia A propos PUG-a: wierzcie lub nie, ale jazda jakimkolwiek dobrze utrzymanym 306 to radość sama w sobie. Na tym aucie powinno się uczyć "czucia" samochodu, pierwszych kontrolowanych poślizgów itp. Nie wiem jak oni to ogarnęli w tak prostym samochodzie. Kupiłem taki dla żony do pracy i jako użytkowe kombi - strzeliło już 80kkm w 5 lat. Zimą jest więcej funu niż z Laguny 3.5 V6. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia @arczar wiele, wiele lat temu, miałem HB z silnikiem 1,4, jakoś z perspektywy czasu wspominam że to było najgorsze auto jakie miałem z ponad 30 aut posiadanych, a przynajmniej najwięcej do niego dołożyłem i potem nie mogłem sprzedać...może źle trafiłem ale od tego czasu unikam francuskich, kiedyś o tym zapomniałem i kupiłem 308CC i po kilku miesiącach przypomniałem sobie dlaczego miałem nie kupować na F. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia Dziś korzystając z wolnego zabezpieczam felgi do Dacii. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia @sztefan24 Świetna robota Ale branża felg idzie w złym kierunku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia @DaV czemu idzie w złym kierunku poza upadłością BBS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi