sztefan24 Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca W zeszłym roku sprzedałem Cordobę 6l SDI z 2004 roku, przebieg 330k km za 9k. Blacharski rok wstecz miała zrobione błotniki i progi, serwis klimy. Opony jeden sezon na stali, komplet zimówek na stali ale opony miały już z 6-7 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerowyCheetos Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca Po wczorajszym oczyszczaniu lakieru przyszedł czas na małe smalcowanko, jakoś od grudnia już to po mnie chodziło... Ale na początku wziąłem się za polerowanie rury za pomocą wełny stalowej i autosola Następnie wziąłem się za przetarcie lakieru ipą (auto stało całą noc w garażu i chciałem tylko przetrzeć kurz) Później wskoczył cleaner Mckee's 37 Połowa auta została wymyta ipą a druga tylko dotarta, jestem ciekawy czy bedzie to miało jakiś wpływ na wosk No i teraz wisienka na tym Fordowskim torcie czyli wosk. Zastanawiałem się który wosk kupiony zimą tutaj użyć, co jako pierwsze przetestować... Padło jednak na dobrze znanego mi jak i również wam Sapphire od House of Wax, stęskniłem się za jego zapachem i łatwością nakładania/docierania Z efekt petarda, autko wreszcie prezentuje się należycie Ja już otwarłem swój sezon detailingowy, auto zabezpieczone więc pyłki mi nie straszne 20 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba1 Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca @SerowyCheetos "mokre" te zdjęcia Co tam dałeś na opony endurance ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerowyCheetos Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca @Kuba1 Zaskoczę Cię bo nie jest to żaden wymyślny produkt... To k2 sigma pro, nabłyszcza jak wściekły i po dokładnym wyczyszczeniu oponki luuuubi sobie posiedzieć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca @SerowyCheetos ktoś tu umie fajnie w zdjęcia 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerowyCheetos Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca @Tomas-sg Miałbym trochę więcej czasu przy robocie to każda moja relacja by tak wyglądała Ale nie zawsze też się chce człowiekowi śmigać z lustrem i fotki cykać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 48 minut temu, SerowyCheetos napisał(a): @Tomas-sg Miałbym trochę więcej czasu przy robocie to każda moja relacja by tak wyglądała Ale nie zawsze też się chce człowiekowi śmigać z lustrem i fotki cykać I mówisz to człowiekowi który jeśli zrobi po jednym zdjęciu przed i po to już uważa to za sukces 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca Zamiana stron. Nie bez przyczyny 12 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 24 Marca Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca We wtorek zmiana kapci na letnie więc ogarnąłem letni zestaw. Przetestowałem nowy zestaw: Fireball Reborn + Fireball Whell Wax 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca Umyłem tacie furę, bo ładne słońce wyszło. Jak wycierałem to zaczęło padać 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerowyCheetos Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca @imola33 Oj doskonale znam ten ból Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 26 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca Sezon czas zacząć. Wyciągam 33 z garażu i zastaję taki widok. Long story short: wyciek z poddasza w garażu. Opłukuję, myję zielonym Carlabem (ten zapach zwiastuje wiosnę ) i wyciągam Spotlessa od Carpro. Psikam, czekam minutę i zaczynam pracować rękawicą, aby wsr nie przysychał. Spłukuję. Zeszło. Tylko... zrobiłem większy bałagan, niż był... Wkur... lecę po Meeca z Juli, żółtego NATa i MC3000. 4 szybkie przejazdy z dociskiem na 4 biegu i 5 przejazd na 2 biegu. Idzie, jest dobrze. Lecimy dalej. Jest lepiej niż było przed zimą. Można rzec - łatwo poszło. Pora to zabezpieczyć. Odtłuszczam resztkami Erasera i wskakuję z woskiem poleconym przez @Tomas-sg. W międzyczasie Tosia przychodzi pomóc. Nie wiem czy widzicie to na zdjęciu, ale na żywo Waxed Junkies robi robotę. Widać gołym okiem przyciemnienie i połysk na masce i błotniku. Ale żeby nie było, Natty's położony w październiku nadal żyje na reszcie auta i nadal świetnie wygląda. Zajawka półrocznego Natty's poniżej, w temacie ze zdjęciami kropelek więcej zdjęć. Można zwijać ten majdan. Dzisiaj na plastiki i opony nie mam już chęci. Jadę do paczkomatu odebrać Zymola HDC. Do następnego, bajo. Wiadomo już, co może być następne 16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerowyCheetos Opublikowano 26 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca @imola33 Klimat tej furki jest niesamowity 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 15 godzin temu, imola33 napisał(a): Natty's położony w październiku nadal żyje na reszcie auta i nadal świetnie wygląda. A czemu miałby paść, skoro auto pół roku spędziło w garażu? Btw. Fajne masz to autko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca @xadamx Dodo zimy w garażu nie wytrzymał. Znaczy wytrzymał, ale hydro już nie "te". Co do auta, po spolerowaniu maski też mi się zaczęło podobać. Jeszcze tylko resztę auta ogarnąć, zmienić felunek i obniżyć Wrzucę jeszcze zdjęcie, bo się nie mogę napatrzeć teraz na tę maskę pozbawioną rys 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba1 Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca @imola33 Ciesz się maska bez rys pół zimy nocami głaskałem lakier finishem w e30, było śliczne wykończenie, nie przewidziałem że lekko zmęczona rekawica zniszczy to wszystko po 1 myciu Już mi nerwy przeszły, kupiłem gąbkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca @Kuba1 ja tak załatwiłem całe auto padem mikrofibrowym "kieszonką" do ręcznej aplikacji cleanera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca @Kuba1 @imola33 klasyka. Im ładniejszy lakier tym bardziej widać. Ja 90% myję rinseless i polecam z gorącego serca. Jak wycierasz to masz te poliemery, jest ślisko, nie rysuje się. Klasyczne mycie zawsze więcej zostawi z moich testów w całym 2023. Zawał przeżyłem po myciu ręcznym jak nagle całe auto miałem w "mikrorysach", które okazały się jakby niedomytą powiechcnią wysuszoną ręcznikiem - po ponownym umyciu rinseless wszystko zniknęło. PS oczywiście mówię o dbaniu na bieżąco, nie o gruzach nie mytych kilka miesięcy 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca @lukeu właśnie idzie do mnie galon DIY W tym roku bardziej polubiłem się z rinselessem, może dzięki szybszemu rozpoczęciu sezonu na mycie pod domem. Przy użyciu myjki ciśnieniowej o tej porze roku zostaje straszne błoto na podwórku, nie tak jak w lato, gdy wszystko w godzinę wysycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bcz_pl Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca Pogoda wiosenna więc wrzucone letnie koła, na nowych oponach więc cieszy podwójnie. Już szczerze miałem dosyć sezonu kołpakowego, od razu auto inaczej wygląda. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca @bcz_pl przyciemnij szybki jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gprzesniak Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca @Eryczek Piękne felgi. Jak wrażenia z Reborna. Dla mnie to super produkt i chyba wole nawet od Prepa i Erasera. Świetny poślizg i rewelacyjny zapach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bcz_pl Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 9 godzin temu, piotrek305 napisał(a): @bcz_pl przyciemnij szybki jeszcze @piotrek305 Przeszedł mi taki pomysł przez głowę ale jakiś czas temu zacząłem wychodzić z założenia, że fabryki się nie poprawia. Tym bardziej że jest tu jasne wnętrze w skórach, które ładnie się prezentuje nawet przez szyby patrząc na auto z zewnątrz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca Ja zawsze powtarzam, że przyciemnianie szyb to najgorsza krzywda, jaką można zrobić autu... 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Marca Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 3 godziny temu, gprzesniak napisał(a): @Eryczek Jak wrażenia z Reborna. Dla mnie to super produkt i chyba wole nawet od Prepa i Erasera. Świetny poślizg i rewelacyjny zapach. Mam dokładnie takie same wrażenia. Kiedyś myślałem że Prep to już koniec końców tego co wymyślić w temacie odtłuszczania lakieru. Produkt bardzo fajny choć jak dla mnie nieakceptowalny zapachowo. Reborna kupiłem latem zeszłego roku, przez przypadek, żeby dopchać koszyk do darmowej wysyłki. Okazał się super produktem, począwszy od zapachu, przez działanie i śliskośc która ułatwia pracę z kładzeniem zabezpieczenia. Reborn świetnie współpracuje z woskami Fireballa. Obecnie używam jedynie Reborna. Resztę co miałem, zużyłem i więcej nie kupuje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi