MMCzysci Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Jak już wcześniej pisałem, oprócz mycia strupka udało się na szybko usunąć ślady bytności gamonia z futerkiem, Menzerna 2500 i Niebieski NAT zrobiłoby na tym lakierze fajnego one stepa. . Niektóre rysy do usunięcia bardziej agresywną kombinacją, ale pora była już późna - bez przesady Ważniejsze, że nie narobiłem bałaganu, nie przegrzałem lakieru, nie poniszczyłem padów - jednym słowem, przekonuję się. Bonusowo środek. Było to tak: Tu akurat w sumie przykład mojej porażki Trudno, innym razem. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzat06 Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Sobotnie mycie fur, choć pstryknąłem tylko jedno i to już po, ale drugie odbija się w zderzaku 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Szybki OS pastą Ewocar heavy cut i niebieski waflowy LC, a jako zabezpieczenie powłoka roczna Ewocar Boost+ 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 23 Września 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Piątek piąteczek piątunio. Po tygodniach zapiernicza znalazłem kilka godzinek na liźniecię lakieru i inne te ta te ;] 11 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 @Domel masz już wyrobione zdanie na temat Solution finish? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 24 Września 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 7 godzin temu, keza napisał: @Domel masz już wyrobione zdanie na temat Solution finish? Tą butlę kupowaliśmy ze @Slovak 4 lata temu w SamochodoweKosmetyki.pl (RIP) Nie używałem go już 3 lata. Nie pamietam jakiej konsystencji był w tedy ale teraz trochę dla mnie za gęstawy - bo przyzwyczaiłem się do nakładania produktów mocno płynnych. Ale krycie super i wytarcie z lakieru jesli się coś przypadkowo ubrudzi - bez problemów. Aplikacja też szybka. Potem przecierałem jeszcze MF. Nie zdążyłem zrobić nim wczoraj całych trimów ale dokończę po weekendzie. Wczoraj byłem tak samo zadowolony z efektu jak 4 lata temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 @Domel patrząc na zdjęcie to mam wrażenie, że ta czerń po Solution jest bardziej żywa niż po powłoce. Chodzi mi po głowie, żeby go spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 24 Września 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 4 godziny temu, keza napisał: @Domel patrząc na zdjęcie to mam wrażenie, że ta czerń po Solution jest bardziej żywa niż po powłoce. Chodzi mi po głowie, żeby go spróbować Alternatywa dla solution finish a duzo tansza jest tez Autobraite Black Dye, mam go i fajnie ożywia czarne plastiki z tym że to taka bardziej jakby farba do plastiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Jak pięknie, kolejny raz COLLINITE 390 Pre Wax Auto Polish ogarnia Auto, z czarnym padem na rotacji z na pierwszym biegu !!! w tym przypadku Dacia Duster, w ori lakierze. Oksydacja, większość swirli pozamiatane. Finalnie, siada BH finis, miziany białym flexipads 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Ogarnąłem "babowóz" Mycie Neoxalem 737 i na całkiem nieźle trzymający się wosk (nie pamiętam jaki Fireball Graphene Wax albo HoW Zircon) i na DLUXa na felgach wrzuciłem QD Neoxala, oponki Ultracoat. Szybkie ogarnięcie wnętrza ostatnio kupionym testerem CarPro InnerQD, bardzo mi się spodobał i chyba wpadnie większa butla zamiast FX Protect Interior Detailer. 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Bonjour Oj trochę minęło od ostatnich Updejtów ze Stilo Tak nadal jest ze mną , I nadal ma ten straszny hak . Nie było też czym się chwalić bo głównie bezdotyk raz w miesiącu 2 wiaderka;) . i na mokre auto Water Gold. Ale jakieś drobny up wstawię . Połozyłem powłoke aqua wheel couting na felgi, oczywiście wcześniej zgodnie ze sztuką przygotowanie. Chciałem letnie założyć jak już zrobię Upgrade hamulca z 2.4 ale się nie wyrobiłem w czasie Zaciski kupiłem w stanie wizualnie średnim ale w sumie w cenie klocków przednich Pomalowane hamerite na rdze . Oczywiscie przewody wymienione. A tutaj już na aucie niestety nie mam innej fotki na czystych felgach tylko po bezdotyku, ale w końcu coś widać za tej 17 A tutaj różnica w klocku A Środek wygląda tak, aktualnie mniej zapachów zostało samo Fresco I założyłem nakładki jakiś dłuższy czas temu ale nie wiem czy się chwaliłem . no i fotel kierowcy czeka drugi ale nie mam kiedy wyprać A ze było kuku nie z mojej winy to musiałem wymienić lampę lewą . Udało się dorwać Ori w fajnym stanie. Przy okazji wpadł inny grill Ps. Pod maską będę czyścił na wiosnę bo musi wpaść Prick itp. No i bedzie też zakładany inny pas. A tutaj na koniec czysty po myciu na 2 wiaderka Ale jeszcze ze starym grilem i hamulcami Z planów to właśnie kupiłem sprężyny Eibach Pro kit. Ale nie wiem czy przez zimą zdążę jej założyć tym bardziej ze drogę do rodziców robią i muszę jeździć objazdami gdzie już raz słyszałem jak skrobe wahaczem albo czymś gorszym ;( Bo niestety fiat ma bardzo niski przód. A druga sprawa to polerownie szyb Kuzynowi robiłem tlenkiem Ceru i wyszło mega a chciałbym sprawdzić ta pastę do szyb. Tym co tu dotrwali . 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nervus Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 19 godzin temu, Streat napisał: Alternatywa dla solution finish a duzo tansza jest tez Autobraite Black Dye, mam go i fajnie ożywia czarne plastiki z tym że to taka bardziej jakby farba do plastiku To dwa różne produkty z rożnym wykończeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 @alexander.p flexi plus finis nieźle sunie, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nervus Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 16 godzin temu, Qlimaxss napisał: Bonjour Oj trochę minęło od ostatnich Updejtów ze Stilo Tak nadal jest ze mną , I nadal ma ten straszny hak . Nie było też czym się chwalić bo głównie bezdotyk raz w miesiącu 2 wiaderka;) . i na mokre auto Water Gold. Ale jakieś drobny up wstawię . Połozyłem powłoke aqua wheel couting na felgi, oczywiście wcześniej zgodnie ze sztuką przygotowanie. Chciałem letnie założyć jak już zrobię Upgrade hamulca z 2.4 ale się nie wyrobiłem w czasie Zaciski kupiłem w stanie wizualnie średnim ale w sumie w cenie klocków przednich Pomalowane hamerite na rdze . Oczywiscie przewody wymienione. A tutaj już na aucie niestety nie mam innej fotki na czystych felgach tylko po bezdotyku, ale w końcu coś widać za tej 17 A tutaj różnica w klocku A Środek wygląda tak, aktualnie mniej zapachów zostało samo Fresco I założyłem nakładki jakiś dłuższy czas temu ale nie wiem czy się chwaliłem . no i fotel kierowcy czeka drugi ale nie mam kiedy wyprać A ze było kuku nie z mojej winy to musiałem wymienić lampę lewą . Udało się dorwać Ori w fajnym stanie. Przy okazji wpadł inny grill Ps. Pod maską będę czyścił na wiosnę bo musi wpaść Prick itp. No i bedzie też zakładany inny pas. A tutaj na koniec czysty po myciu na 2 wiaderka Ale jeszcze ze starym grilem i hamulcami Z planów to właśnie kupiłem sprężyny Eibach Pro kit. Ale nie wiem czy przez zimą zdążę jej założyć tym bardziej ze drogę do rodziców robią i muszę jeździć objazdami gdzie już raz słyszałem jak skrobe wahaczem albo czymś gorszym ;( Bo niestety fiat ma bardzo niski przód. A druga sprawa to polerownie szyb Kuzynowi robiłem tlenkiem Ceru i wyszło mega a chciałbym sprawdzić ta pastę do szyb. Tym co tu dotrwali . To wieksze koło wrzucaj moje auta seryjnie miały koła od 13 do 15 cali. A w praktyce poniżej 17 nie schodzę caly rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 17 na stilo to już i tak szał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 25 Września 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 W dniu 24.09.2022 o 09:21, keza napisał: @Domel patrząc na zdjęcie to mam wrażenie, że ta czerń po Solution jest bardziej żywa niż po powłoce. Chodzi mi po głowie, żeby go spróbować Tak. Ponoć to taka "farba" Dziś po weekendzie myłem auto i super to hydrofobizuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 8 godzin temu, nervus napisał: To wieksze koło wrzucaj moje auta seryjnie miały koła od 13 do 15 cali. A w praktyce poniżej 17 nie schodzę caly rok. Nie no 17 , mi styknie. Zresztą najbardziej mi się podoba . Poza tym nawet w najmodniejszych wersjach były maksymalnie 17. Wiadomo w Brazylii nawet 20 wkładają 7 godzin temu, DaV napisał: 17 na stilo to już i tak szał Hahahaha, dokładnie . Mnie więcej nie potrzeba, w niej najlepiej wygląda mój Fiat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Miałem okazję pracować nad Audi A7, piękne auto i mega fajny kolor lakieru autko trochę zaniedbane przez wlascielke i dzieci. Na audi zrobiłem szybki One step a jako zabezpieczenie wpadła Swissvax Endurance One stepa robiłem pasta Ewocar heavy cut na żółtym padzie 4CR. Wnętrze też zostało porządny pakiet detailingowy z praniem i czyszczeniem skór OS Ewocar heavy cut Na koniec fotki na dworze 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 @antek1987 Faktycznie piękny kolor, całe auto świetne. Super wyszło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nervus Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 22 godziny temu, antek1987 napisał: Miałem okazję pracować nad Audi A7, piękne auto i mega fajny kolor lakieru autko trochę zaniedbane przez wlascielke i dzieci. Na audi zrobiłem szybki One step a jako zabezpieczenie wpadła Swissvax Endurance One stepa robiłem pasta Ewocar heavy cut na żółtym padzie 4CR. Wnętrze też zostało porządny pakiet detailingowy z praniem i czyszczeniem skór OS Ewocar heavy cut Na koniec fotki na dworze endi wjechał z rasi, maszyny czy aplikatora ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 @penkus5 dziekuje @nervus na razie aplikator, z rasi się jakoś wacham i nie w moim stylu ale trzeba będzie kiedyś spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Tylna blaszka troche razi w oczy, ale myśle, że do ogarnięcia temat auto luksusowe to i robota zrobiona na tip top btw uwielbiam zadek tego auta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Deszcz za oknem to szybkie mycie i psiknięcie listewek w poczciwym osiołku 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Jak to u mnie standardowo auto klepie km w trasach i łapie owady jak ... Na szczęście są dobre specyfiki i szybko znikają 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2000 Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Tydzień temu dekontaminacja chemiczna pod zimowe lsp. Dzisiaj mycie i Neoxal primer maszynowo na dwa przejazdy plus Neoxal qd. Mam zamiar sprawdzić czy producent mówi prawdę o tej kanapce 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi