mefONE Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 @alexander.p najczesciej wokół komina, zamek bierzglowski, ciechocinek, tak zeby jak najwiecej singli zaliczyc i lasem leciec. Myłem u siebie w hali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Małe mycie żonki samochodu i wlatuje Tenzi RSL - śmierdziel jakich mało ale za to szklistość, śliskość bajka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Yongtimer umyty łącznie z dekontaminacją a może i korektę się ogarnie....pod kocem czeka na przygarnięcie Dzięki że wpadłeś z wizytą @mike6_6 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Youngtimer? Szczurek mieszka pod drzewem i padł mu aku. Przy okazji BH af, fxprotect, excede rubber, dużo pędzlowania bo płynęło błoto proelite paintwork cleaner tricolorem, IPA, szybkie fusso. Jakiś Perl i koch plastic. No i wnętrze umyte i odkurzone. 3h. W tym samochodzie można sprzątać z fotela kierowcy zalany vpower może dalej stać pod drzewem. OStanie foto to postępująca degradacja lakieru. Schodzi już na górę drzwi i maskę. Na dachu man fakturę papieru ściernego. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 @Kris takie pokrowce nazwywamy u nas sztywne ortaliony i porysowaly tzn zapewnily mi w muzeum obok mnie sporo roboty Jesli czesciej z niego korzystasz polecam pokrowiec z fibry - ok 100euro ale bez porownania z tym ze zdjecia. Golfik, e30, garbus - te auta w cabrio nigdy sie nie zestarzeja i jeszcze ten kolor w sloncu robi robote. Ja wciaz poluje na czerwony ale zeby juz byl caly matowy nie jakis tam lekko wblakły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 @mefONE masz rację, strasznie to sztywne i miałbym obawy aby go użyć po korekcie no ale czego oczekiwać za tą kasę... E30 i na wąskiej w cabrio hmm marzenie a MK1 jest do sprzedania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 W weekend udało mi się kupić w dobrej kasie felgi. Tutaj małe zestawienie z moimi po renowacji. Trzeba przyznać, że też nie głupio mogły by wyglądać ma aucie. No i w końcu miałem czas by tak naprawdę pojeździć mini. Muszę przyznać, że zaczyna mi się coraz bardziej podobać jazda tym autem. Całe szczęście nie jest to automat, bo wtedy pozycja Xa byłaby zagrożona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Kurde, lepsze od tych obecnych P.S. Chyba masz jakiś defekt obiektywu, bo większość fotek jest lekko rozmazana... Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 @MMCzysci jestem tak przywiązany do mojej Xperii, że nawet nie myślę o zmianie tel. A to nie tyle defekt co zawsze upaćkam paluchami obiektyw i zauważam to gdy przeglądam foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 A widzisz... ja juz wyrobilem sobie nawyk czyszczenia go przed odpaleniem aparatu Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 @Michał82 w niektórych xperiach na szkiełku aparatu robiła się dziwna powłoka, u mnie kiedy pomógł megs Uc i szkiełko było jak nowe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 @buka no właśnie też mi się wydaje, że moje nie jest do końca czyste nawet po przetarciu szmatką od okularów przeciwsłonecznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Kolejna fala covid, więc wracamy do hasła #zostanwgarazu Volvo v40 mojej chrzestnej Wpadło na full detailing wnętrza. Sprezentowałem jej do tego szybkie odświeżenie lakieru czarnego uni, który był mega zmeczony. Wybór padł na pastę 3D SPEED i na to wrzuciłem wosk Gyeon 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Wciaz lubie polerowac szyby tak, wiem... nie chcialo mi sie tego ramienia demontowac 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 35 minut temu, D@ViD napisał: #zostanwgarazu Co dałeś na oponki bo fajnie siadło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 6 minut temu, smerf91 napisał: Co dałeś na oponki bo fajnie siadło? Binder Ultimate Tire Coating Wax Dressing 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Felgi przygotowane do sezonu, warunki mam takie a nie inne, ale podobno liczy się zajawka szkoda, że nie zdążyłem kupić Dluxa, dlatego tylko Rims Detailer od GS wskoczył i Water Gold Tire Coating 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Felgi ogarnięte na sezon, dlux ma się świetnie.Próbowałem usunąć Capro Perl z zeszłego sezonu Excede Tire Rubber 1:3 i za cholerę nie szło mocny zawodnik, żałuję że nie wziąłem koncentratu.Felgi już suche to trzeba się zastanowić co wrzucic na gumy Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 W dniu 29.03.2021 o 16:39, Bare Shine napisał: Wciaz lubie polerowac szyby tak, wiem... nie chcialo mi sie tego ramienia demontowac Też ostatnio polubiłem. Z różnym skutkiem... O dziwo na 8mm da wychodzi mi najlepiej. Z tym, że nie używam tlenku, a ceriglassa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 30 Marca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 10 minut temu, KUBA46 napisał: O dziwo na 8mm da zwykła da 8mm ? aż musze spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Lato się zbliża, nie pozwoliłem kumplowi założyć takich felg. CleanTech migdał plus BrakeBuster plus Prick i już lepiej. Wielkie dzięki dla @mike6_6 za stojak DIY, mega ułatwia pracę . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 @KUBA46 ja tam lecialem rowno rotacja z naciskiem, ze znowu lapa bolala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike6_6 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Dzisiaj na warsztat wpadł Tatuś ze swoją Cytrynką. Chemia chemią ale jedno powiem. Rękawica od CarPro pseudonim "owieczka" robi robotę. Uwielbiam ją. @#kris dzięki za odwiedziny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Mam dylemat. Trochę nie daje mi to spokoju. Zawsze od lat korzystałem z usług zaprzyjaźnionej wulkanizacji. Znam właściciela dlatego jeździłem tam. Chłopaki co u niego pracują też w porządku. Nigdy nie mogłem narzekać na ich pracę, znosili moje wymysły i marudzenia itp. Ale dziś pojechałem do innego zakładu bo chciałem zmienić w drugim komplecie opony tylne i przy okazji sprawdzić czy są proste itp by nie sprzedawać później kota w worku i by ktoś mógł mieć do mnie później pretensje. Ale mniejsza z tym. Wziąłem też mój komplet felg po renowacji by Kuba od razu założył mi opony. Przy odbiorze jakież było moje zdziwienie jak mało ciężarków jest przyklejonych. Gdzie w poprzednim zakładzie, tym zaprzyjaźnionym, zawsze było ich kilka razy więcej. Kuba, co dziś mi to kompletował mówił, że on ma dopiero co skalibrowaną wyważarkę i jeśli felgi są proste i dobre opony to nie ma się czemu dziwić. A wręcz tak powinno być. Nie neguję jego zdania, bo też tak uważam. Ale teraz zastanawia mnie dlaczego wcześniej tyle mi tego kleili przy wyważeniu, gdzie nigdy nie mogłem nic zarzucić efektom ich pracy. Jutro koła wlecą na Xa, na początek bez dystansów i zobaczymy jak to wyszło. Jak będzie ok to chcąc niechcąc będę musiał zmienić zakład, bo znajomości znajomosciami ale mimo, że zawsze wychodzę z założenia, że wolę dać zarobić znajomemu niż obcemu to może niekoniecznie w tym wypadku to dobre rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Godzinę temu, Michał82 napisał: Mam dylemat. Trochę nie daje mi to spokoju. Zawsze od lat korzystałem z usług zaprzyjaźnionej wulkanizacji. Znam właściciela dlatego jeździłem tam. Chłopaki co u niego pracują też w porządku. Nigdy nie mogłem narzekać na ich pracę, znosili moje wymysły i marudzenia itp. Ale dziś pojechałem do innego zakładu bo chciałem zmienić w drugim komplecie opony tylne i przy okazji sprawdzić czy są proste itp by nie sprzedawać później kota w worku i by ktoś mógł mieć do mnie później pretensje. Ale mniejsza z tym. Wziąłem też mój komplet felg po renowacji by Kuba od razu założył mi opony. Przy odbiorze jakież było moje zdziwienie jak mało ciężarków jest przyklejonych. Gdzie w poprzednim zakładzie, tym zaprzyjaźnionym, zawsze było ich kilka razy więcej. Kuba, co dziś mi to kompletował mówił, że on ma dopiero co skalibrowaną wyważarkę i jeśli felgi są proste i dobre opony to nie ma się czemu dziwić. A wręcz tak powinno być. Nie neguję jego zdania, bo też tak uważam. Ale teraz zastanawia mnie dlaczego wcześniej tyle mi tego kleili przy wyważeniu, gdzie nigdy nie mogłem nic zarzucić efektom ich pracy. Jutro koła wlecą na Xa, na początek bez dystansów i zobaczymy jak to wyszło. Jak będzie ok to chcąc niechcąc będę musiał zmienić zakład, bo znajomości znajomosciami ale mimo, że zawsze wychodzę z założenia, że wolę dać zarobić znajomemu niż obcemu to może niekoniecznie w tym wypadku to dobre rozwiązanie. Bo łatwiej było im dokleić kilka ciężarków do starych niż naklejać nowe zwłaszcza gdy masz całe kola. Kumpel robi na najlepszej wulkanizacji w mieście, i powiem tak że można to zrobić na raz (zakładasz oponę i wywazasz) albo tak jak on czyli robisz optymalizację, wychodzi duże nie wyważenie to spuszczasz powietrze i obracasz oponę i tak do skutku aż tych ciężarków wyjdzie jak najmniej. W 12 letnim aucie mam max 10 gram na koło i jest wszystko odealnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi