Qlimaxss Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 10 godzin temu, clavikord napisał: Był czysty przez jakieś 5km ale było warto Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Czyste auto w taką pogodę podwójnie cieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Co prawda jakoś dużo ostatnio nie jeżdżę, ale wystarczyło kilkanaście km w ostaniej aurze i auto mocno brudne. Jako, że każdy wyjazd na drogę przy roztopach to powtórka z rozrywki zdecydowałem się na oprysk z BH AutoFoam, spłukanie myjką i suszenie czajniczkiem Side Kick. To była dobra decyzja, bo oprysk zrobił genialną robotę, Glasur podbity Presto Detail ciągle siedzi ładnie i co najważniejsze całość bezdotykowo 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Fury czyste, więc dziś zabrałem się za naprawę drzwi w volvo. Po ostatnich mrozach klamka zewnętrzna odmówiła posłuszeństwa, drzwi dało się otworzyć tylko od środka. Po rozebraniu drzwi okazało się, że mocowanie linki wyskoczyło z gniazda, po włożeniu na miejsce wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Odwiedziłem dom rodzinny i porobiłem trochę przy autach. Pierwsze mycie lexusa od połowy listopada. Skoda myta w październiku i od tamtego dnia leży fusso. Opryski z CO i CF, szampon tech cleaner w stężeniu 1:200. Na lexusie totalna tafla, na skodzie coś tam jeszcze siedzi. Na lakiery wskoczył water gold. Przy okazji posprzątałem jeszcze wnętrze skody, bo również nie było sprzątane od października. Niestety nie zrobiłem zdjęć wnettza Skody 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 @Kuba95 Od razu humor lepszy jak umyte . Ja wczoraj szybki oprysk CT CF. Ale dziś była trasa i wygląda jak przed@lukeu To czym ty jeździsz jak Ty we wrześniu go kładłeś. Chyba zrobiłeś tam jak piszesz symboliczny przebieg @peciu Ja mam podobnie w Stilo od zewnątrz otwiera a od środka wyskoczyło przy zamku. Ale nie mam garażu to ciężko dłubać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 @Qlimaxss to są właśnie plusy służbowego busika, tak się ułożyło, że ostatnio mam go praktycznie na wyłączność fajnie, że największe zimy udało się "przestać" w garażu, zawsze to mniej soli w zakamarkach. Chociaż i tak planuję oddać na przegląd i konserwację podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Juz nie mogłem patrzeć na swoje brudne auto. Szampon od Carlabu Green mega zapach, na audi leży unc-r od 2lat juz a na masce Aqua One. 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Patrząc tylko na temperaturę (+7) może nie było szałowo na takie akcje, ale z drugiej strony patrząc na to, że prawie 2 miesiące nie dotykałem auta - było idealnie Nie wytrzymałem i musiałem posmarować Bez żadnej dekontaminacji, bez glinki, cleanera - ot tak, waterless -> Ipa -> wosk Aż człowiek zapomniał przez ten martwy sezon ile frajdy daje taka zabawa przy aucie. Odżyłem.. 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 W końcu umyłem na wiadro chyba nie trzeba pisać gdzie przed a gdzie po. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PingNoMore Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Umyłem, najpierw piana zasadowa, a potem mycie na dwa wiadra i na koniec coś na opony. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 W dniu 20.02.2021 o 21:07, lukeu napisał: @Qlimaxss to są właśnie plusy służbowego busika, tak się ułożyło, że ostatnio mam go praktycznie na wyłączność fajnie, że największe zimy udało się "przestać" w garażu, zawsze to mniej soli w zakamarkach. Chociaż i tak planuję oddać na przegląd i konserwację podwozia. Oj to fajna , opcja . Nie no widać że dbasz o cukiereczka @Grzechu23 Oj , sam nie wiem czy tak nie zrobię Patrząc na pogodę . Megaaa takie akcje poprawiają humor @audicoupe Z Kutna jesteś , Można się kiedyś na jakąś bajerę umówić . A i wyłącz sobie znak wodny;) A ja w sumie intensywny weekend , najpierw w piątek wieczorem szybki oprysk z CT CF , a ok 7 trasa od warszawy . Mówcie co chcecie ale Hak mi uratował dupkę bo z rana mega ślisko było i facet wjechał mi w tyłek , uderzenie nie mocne ale jakieś było . Mnie tylko uszkodził się kapturek a facet wgniota jak pieść . Następnie trasa do Wawy po listwy w kolor nowy grill, lotkę podstopnice , i nowa rączkę do otwierania maski . Ooo tak z nowym grillem i sam nie wiem przymierzę jeszcze raz jak umyty i zdecyduje A dziś szybki bezdotyk bo syf z gilem . A tak prezentuje się z listwami w kolor . Tylna listwa jest tymczasowa , puki nie pomaluje swojego zderzaka całego , czujnik jest z mojej bo ten kupiony miał jedna brakującą. A jutro szybkie odkurzanie plus montaż nakładek Schumachera 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 @Qlimaxss tak tak z Kutna. Na bajere zawszę chętny tylko gorzej z czasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 @audicoupe To może jak cieplej będzie to uda się zgadać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 @Qlimaxss Ty to dopiero dopieszczasz swojego furaka bez przerwy Osobiście mi lepiej leży czarny grill ten co już masz, ale to wiadomo kwestia gustu i na żywo też inny odbiór. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 3 godziny temu, lukeu napisał: @Qlimaxss Ty to dopiero dopieszczasz swojego furaka bez przerwy Osobiście mi lepiej leży czarny grill ten co już masz, ale to wiadomo kwestia gustu i na żywo też inny odbiór. Hahaha, no w sumie . Ale kto by o zwykle Stilo zadbał. Tylko tacy jak My. A jak kupowałem to auto to miało być tylko na dojazdy od punktu A do B. Ale po jakimś czasie wrócił bakcyl. No właśnie z Grillem wciąż się zastanawiam . Edit tak jak pisałem wczoraj dziś akcja odkurzanie i wymiana podstopnic i nakładek. Ale najpierw akcja wymiany włącznika awaryjnych . Bo jak to w każdym Stilo był blady jak . A udało się dorwać oryginalny leżak magazynowy. p.s tu jeszcze nie odkurzony;) Różnice chyba widać A tu już nowy na miejscu Pojechałem do rodziców , i zacząłem zabawę , wymianą podstopnicy , i nakładek i rączki od otwierania maski . Niestety nasi już tu byli połamany poklejony . Więc czeka mnie wymiana listwy progu . Eh trudno , niestety nakładki nie udało się zamontować , bo okazuję się że trzeba przerwicić pod śruby nie było na to czasu aby w takie rzeczy zabawić , więc tylko podstopnica wylądowała na miejscu. A tutaj efekt końcowy wpadł jeszcze Mały Joe bo już zwietrzało Fresso. A był pod ręka 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernest86 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Letnie gumy założone 8 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 @Ernest86 nooo robi mi Twoja betka jest miazga, powiedz to ORI fela od AC bo ja już z obiegu wypadłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernest86 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 15 minut temu, #kris napisał: @Ernest86 nooo robi mi Twoja betka jest miazga, powiedz to ORI fela od AC bo ja już z obiegu wypadłem A dziękuje i to custom robiony ponieważ nie było schnitzera w 18 żeby były składane na kanapke i na rantach z radinoxu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camus Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Jak myślicie, czy jestem w stanie pomalować maskę oraz plastiki (doły drzwi i zderzaki) w Scenicu 2 lakierami w puszce? Oczywiście wcześniej dobierając odpowiedni kolor a na te plastiki lakierem strukturalnym. Czy lepiej szukać kogoś kto mi pomaluje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 23 Lutego 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 @camus a skąd mamy wiedzieć jakie masz umiejetności lakiernicze? Jezeli czujesz sie na siłąch ima to być zrobione tylko dla oka to pewnie tak ale jeżeli nigdy nie lakierowałeś i nie masz o tym pojecia to nie ma szans. Tylko malowanie sprayem zawsze jest gorsze od porządnego polakierowania prze lakiernika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Czekierap dis. Bh af oprysk. Fusso przebieg może z 1500/ z 4 miechy. Kiepska myjka z kiepskim ciśnieniem ale była po drodze. Auto było po prostu brudne ale jak na warunki to nie tak bardzo. To jest z tylnego błotnika i klapy. Wracałem po dziurach i sypało gruzem to nie odważyłem się drapać dołów drzwi Rewelacja. Na dachu/masce auto czyste - nie bałbym się wspomóc qd i delikatnie osuszyć ręcznikiem, bez mycia właściwego. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Zainspirowany wstawką @Grzechu23 dodam fotkę po aplikacji wosku Enzo. Najpierw optyka z SG Citrus Oil, neutralny szampon od @DETAILiNK 50ml na 10l wody trochę brakowało mi poślizgu, później Wax OFF też Detailink i kwaśny szampon od CARLAB, super praca i zapach wiśni :), wipe out i wosk. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Pierwsze mycie w tym roku, a testowo na kilka elementów wrzuciłem Spray Sealant od Koch Chemie 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 2 godziny temu, Slovak napisał: Spray Sealant od Koch Chemie I jak wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Dziś i ja zgrzeszyłem i postanowiłem posmalcowac drugi bolid w rodzinie Fiat Bravo w mega detailingowym kolorze prosił się o mizianko caly proces mycia z usuwaniem wszelakiego brudu i następnie szybkie odświeżenie na czerwonym NAT + CP Essence i wosk SurfCity. Mega przyjemna aplikacja, docieranie nawet po 30minut beż problemu. Dla mnie mega podbił kolor i głębie 13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi