Qlimaxss Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Godzinę temu, Michał82 napisał: @Qlimaxss podrzucę Ci cytat z pewnego filmu: Hahaha, czaję. A co do kierownicy chodziło mi o to że w sumie auto klasy premium a ceny tańsze niż Fiat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Wymiana amorków tył wersja sport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Chyba mam najczyściejsze Auto we Wrocławiu hah oczywiście do pierwszego wyjazdu z garazu Pobliski bezdotyk z opryskiem Adbl TFR plus mycie kół. Potem przejazd 100m do garazu i Rinseless szampon Meguiar's RINSE FREE i dzięki uprzejmosci @peciu gąbka Rag Company Ultra soft Powiem, że całkiem przyjemnie się tą gąbka myło. Poręczna, delikatna. Chyba zakupie lepiej się myło niż rekawica megsa 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 @D@ViD, w niedzielę miałem najczystsze auto w gminie... a potem zacząłem go używać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Po krótkiej wycieczce miniak spłukany i schowany do garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 @Michał82 a to chyba nie jest ten co mi wysyłałeś fotki co? Tamten był czarny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 @Tomas-sg masz rację, trafił się biało czarny. Czy lepszy? Czas pokaże. Na razie ma wakacje w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOU Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Dziś tylko opłukałem ze śniegu, jutro chciałbym "umyć" bez wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Z racji tego, że obecnie nie mam swojego daily, myje samochody wszystkim dookoła. Przy okazji w końcu zaczynam testować nowości z mojego arsenału. Coraz bardziej przekonuje się do rinselessów. Na koniec sprzątanie wnętrza i dressing od Shiny Garage. W końcu dressing od SG z efektem jaki akceptuje. Idealny mat. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Quote Z racji tego, że obecnie nie mam swojego daily, myje samochody wszystkim dookoła. To mi się podoba @KUBA46 ! Wszyscy dookoła zadowoleni! : ) PS. Może byś napisal co nieco w temacie poświęconym Waterless/Rinseless? Im więcej doświadczeń tym lepiej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 19 Stycznia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 @KUBA46 wolfgang daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PingNoMore Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 W niedzielę czyszczenie odmy, a dzisiaj czyszczenie i nabłyszczenie osłony silnika. Do nabłyszczenia użyłem Elite Detailer Moto Gloss. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Umyłem i odkurzyłem żonie auto. Spoiler Mr Fix trzyma się dzielnie, ale chyba domaga się pieszczoty CT TechCleanerem. Dziś było CT Citrus Foam + GS BumbleeBee Shampoo. Następnym razem będzie myty kwasowym szamponem. Nie męczyłem auta wycieraniem do sucha, bo i tak stoi pod chmurką i w tych okolicznościach przyrody jakie teraz mamy, to nie ma sensu. Raz popełniłem błąd, że nie myłem auta zony przez całą zimę, to potem na wiosnę nie mogłem go doczyścić. Stwierdziłem, że więcej tego błędu nie popełnię i teraz jak się trafi okno pogodowe, to go myję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackoo Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Mróz odpuścił więc można było chociaż opłukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Dzisiaj ogarnąłem Ładę;) carpro elixir robi robotę na czarnej perle 7 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Pacjent przed BH Auto Foam z oprysku i wjazd do garażu, piana pięknie domywa W garażu Wolfgang Uber rinseless wash, na opony Black Water 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Już nie mogłem na niego patrzeć takiego osolonego.. Ale warunki tragiczne 1°, ferwor walki okrutny .. Więcej się nie zapuszczę chyba z rozkładaniem myjni koło domu w najbliższym czasie tylko bezdotyk Oprysk: stary Citrus Oil Mycie: Adbl Shampoo Pro I na szybko maźnięte ssw i do garażu niech się wygrzewa Z ciekawości ssw aplikowane na 1° specjalnie żeby zobaczyć jak się zachowa i zero mazów, rewelka.. Ale już tęsknię za naturalami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeropro Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 @Moniak Lord MasłoKaBeCiok, kiedy tyle śniegu u Was było ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotek900 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 @aeropro te blachy chyba nieaktualne. Wydaje mi się że Moniak przesiaduje na KCH, a tutaj śnieg sobie codziennie pruszy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 6 minut temu, Lotek900 napisał: @aeropro te blachy chyba nieaktualne. Wydaje mi się że Moniak przesiaduje na KCH Tak dokładnie już wyjaśniłem koledze na priv że blachy mi zostały jeszcze z poprzedniego zameldowania. A w KCH sypie cały czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Tak dokładnie już wyjaśniłem koledze na priv że blachy mi zostały jeszcze z poprzedniego zameldowania. A w KCH sypie cały czas Bochnia,Brzesko?A Okocim znacie? Moja firma :) i znane rejony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 16 minut temu, alexander.p napisał: Bochnia,Brzesko? A Okocim znacie? Moja firma i znane rejony Tak, rodzice mieszkają nie daleko Brzeska. Także wszystko dookoła znane. Zwłaszcza że w Bochni się wszystko załatwiało bo tam min. starostwo itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Bardzo ładnie się prezentuje Twoje Mondeo. Robiłeś jakieś poważniejsze zabiegi przy lakierze wcześniej? Dobrze wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 50 minut temu, MMCzysci napisał: Bardzo ładnie się prezentuje Twoje Mondeo. Robiłeś jakieś poważniejsze zabiegi przy lakierze wcześniej? Dobrze wygląda. Dziękuje Amigo. Teraz to wygląda słabo bo te zimowe koła szpecą. Na lato mam też oryginalne koła ale juz większe i troche lepsze. Co do zabiegów jeśli mam być szczery to nie bardzo. Robiłem one step pod koniec 2019 roku ale to bardziej żeby oczyścić z takiego drobnego hejzu bo głębokich zarysowań nawet nie było. To wszystko.. W sumie myty dosyć często. Zgodnie ze sztuką piana i na 2 kubły wełnianymi rękawicami carpro. Ostatnio polubiłem się z myciem rinseless i bezdotyki też były grane. Mam też sporo chemii i niestety dokupuje jak każdy zboczeniec (a dużo tu jest takich na forum ). Leżą na nim powłoki lite, syntetyki, w lato naturale itd. w zależności jaki mam kaprys. Po za tym dorabiam czasem w zaznajomionym zakładzie jako "detailer? " może bardziej się nazwe jako pomoc detailerska bo detailer to poważne określenie. Nie ukrywam że dużo idzie nauczyć się od bardziej doświadczonych kolegów na zakładzie. Zawsze coś podpowiedzą co i jak. Co jest dobre a co nie. Po za tym jak byś przyszedł z latarką to jakiś drobny hejzik napewno gdzieś znajdziesz po takim okresie czasu. Nie ukrywam że nie lubie jak auto jest porysowane. To jest mój daily car i nie będę się spuszczał też nad każdą małą ryską bo nie dasz rady. Nie utrzymasz auta bez jednej ryski bo poprostu się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernest86 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Polerował może ktoś ranty z radinoxu ? Dałem swoje customy na złożenie i ranty miały być wypolerowane ale nie są po mojemu bo jest sporo microrysek. Pasta cut na rollerze nie radzi sobie i autosole tez 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi