xadamx Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 W zasadzie skończyłem dzisiaj L3: One step Sonax Ex04-06, na plastikach Carpro Dlux, lakier FW Paradise Gloss. Pozostała przednia szyba do nałożenia niewidzialnej wycieraczki od Prostaff ale do tego muszę zdemontować wycieraczki przednie, bo nie da się ich postawić tak aby nie dotykały szyby. 16 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 @xadamx elegancko widac wyszło będzie jakaś relacja? 50/50? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 @D@ViD niestety jakoś kurcze nie mogę się przekonać do zrobienia relacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 @xadamx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @xadamx lustro aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @tazman to, to ja znam. Chodzi o to, że wycieraczek nie podniesiesz, tzn nie odciągniesz od szyby na taką odległość, aby same stały jak w innym aucie. Ramię wycieraczki ma ogranicznik i dlatego nie da się tego zrobić. Widzisz. Gość cały czas podtrzymuje ramię wycieraczki - jak tego nie będzie robił wycieraczka opadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @xadamx ładne auto ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ter Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 wyszorowałem żonowóz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Mycie na bezdotykowej Citrus Oil, szyba przednia Kiiro-Bin. W garażu Wolfgang Uber Rinseless, a na szybę wleciał Carlack Glass Finish 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @xadamx Jak oceniasz Paradise Gloss? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 7 godzin temu, Qlimaxss napisał: @xadamx Jak oceniasz Paradise Gloss? A co chcesz wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @xadamx W sumie to widziałem wnioski w innym temacie . Twoje ogólne odczucia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_O Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Dziś skoda dostała swój pierwszy wosk. Dekontaminacja, 2 wiadra, bardzo dużo poświęconego czasu że względu na brak umiejętności. Wiem że nawaliłem t&g aż ciężko mi było je domyć. Wosk skończyłem nakładać jak już zaczynało się ściemniać i zastanawia mnie czy ta rosa nie zaszkodzi mu. Wjechał nowy fussiak srebrny. Nakładałem go na czuja bo nie miałem jak sprawdzać gdzie się rozprowadził już. Nie wyrobiłem się z nw, a jutro muszę ruszyć autkiem do pracy i tu nie wiem jak jutro przygotować szyby pod preparat po podróży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 @Mateusz_O to nówka czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_O Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 @piotrek305 Z 16, a u mnie ponad rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 14 godzin temu, piotrek305 napisał: @Mateusz_O to nówka czy jak ? Nówka ma inne lampy z przodu to jest przedlift. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 15 godzin temu, Mateusz_O napisał: Nie wyrobiłem się z nw, a jutro muszę ruszyć autkiem do pracy i tu nie wiem jak jutro przygotować szyby pod preparat po podróży. Po robocie umyj dokładnie szyby najlepiej woda szampon, wypłucz, osusz, odtłuść ipą i zaczekaj aż chwilę odparuje i jedziesz z koksem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 @Fredi88 racja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Piękna sobota dzisiaj miód dla mojego serca. Mycie swojego i jakiś Quick Detailer Oraz miałem okazję sprawdzić jak to działa... Pad washer i system polerski Optimium od Pana Sz... I jestem pozytywnie zaskoczony Pad washerem. Szybkość pracy, czystość, kultura Brudny pad 10 sekund i czysty Jednym padem całe auto można zrobić bez problemu Finalnie wpadła jeszcze powłoka tac system Quartz Shine sio2 70% 13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 @D@ViD pad washer z lake country Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 @#kris taa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Wreszcie miałem chwile dla swoich 4 kołek -CT CF, Vampir, T&G, TechCleaner - Essence+ na czarnym padzie od Adbl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuKR Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Ogarnąłem trochę koledze auto do sprzedarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Poranne mycie auta żonki Na lakier S99 Bazooka, oponki SG Coco 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Sobota. Miało być tylko mycie, ale po opłukaniu wodą z myjki hydro na masce i dachu było bardzo kiepskie. Szybka decyzja: szampon CG Clean Slate i ściągamy co zostało. Zadział całkiem dobrze. Dekontaminacja była robiona miesiąc temu, więc ten etap pominąłem tym razem. Na mokro zarzucam za to Fireball Paintwork Cleaner. Tym razem, nauczony doświadczeniem aplikuję na maskę i spłukuje solidnie itd. Na koniec wszystko myje Autolandem aktywnym. Jest tafla, nie ma białych placków:) suszenie Kingiem i wrzucam PB Natty's Red. Myślę, że jakby wsadzić ten wosk w piękne opakowanie z napisem premium to można by go sprzedawać za 4 razy wyższą cenę:) Generalnie to chciałem kłaść coś innego, ale czasu było mało, a tu wiedziałem że bedzie szybko, przyjemnie i bezproblemowo:) No i ten zapach! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi