Moderator Domel Opublikowano 12 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 1 minutę temu, przemek2000 napisał: Sam's Ceramic boost I jak ? Jakieś opinie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2000 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 1 minutę temu, Domel napisał: I jak ? Jakieś opinie ? Pierwsza akcja z tym produktem więc nie wiele powiem. Wydaje mi się że podobny do SG WP. Trwałości nie poznam bo mam co używać i lubię często coś wrzucać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Stara wersja B2B siedziała krócej od ADBL TD. Nową mam ale jakoś brak czasu na przetestowanie. Podobny trwałością do ADBLa jest też Meguiars Endurance. Dokładnych testów niestety nie przeprowadziłem. Od miesiąca się szykuję ale ciągle ujemne temperatury mi nie pozwalają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 2 godziny temu, Domel napisał: Wykąpałem MK1 i MK3 Ładnie MK1 wykąpałeś. Aż zniknęło Ps. wiem że bez zdjęć ale jakoś mi to nie pasowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @xadamx Bo to kurde efekt lustra jest !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @Tomas22 taki predator znaczy się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 35 minut temu, xadamx napisał: Ładnie MK1 wykąpałeś. Aż zniknęło Nie mam fotek Ciemno juz było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Nie dziś, a wczoraj Przed SG Citrus Oil jako pre-wash na pobliskim bezdotyku W garażu dopieszczone Wolfgang Uber Rinseless Wash 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Wolny weekend zaowocował w nowe pomysly Coś co miało by zająć ok 6 godzin zajęło cały weekend ( dziecko, żona etc ) 16 21 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 SG Citrus Oil Mycie rinseless ONR Aplikacja Bead Makera na 4 miesięczną kanapkę essence i hyper seala PS. Wiem wiem nerki są do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawik_G Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Tomas22 super gablotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Oczywiście dodam że loga na tych gablotkach są użyte po otrzymaniu zgody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 @Tomas22 zajefajna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 @Tomas22 jedyne co bym poprawił to czcionka w napisach z przeznaczeniem gabloty na taką samą. "Woski" wygląda słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 4 minuty temu, Michał82 napisał: @Tomas22 jedyne co bym poprawił to czcionka w napisach z przeznaczeniem gabloty na taką samą. "Woski" wygląda słabo. To fakt. Z początku był planna jedna gablotę właśnie z woskami. I tak na szybko poszlo. Z czasem poprawie bo czcionka typu "bullet" wygląda zdecydowanie lepiej. Kolory gablot też loteriada bo kupuje używki ( 10€) gdzie nowa kosztuje 60 € Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Ale i tak brawo za pomysł. A z ciekawości @Tomas22 to zawartość zgadza się z opisami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 9 minut temu, Michał82 napisał: Ale i tak brawo za pomysł. A z ciekawości @Tomas22 to zawartość zgadza się z opisami? Oczywiscie. Tylko raz pomyliłem pojecia. Myślałem o leather a napisałem rubber zczailem się dopiero po oklejeniu i wyschnięciu Brakuje jednej mi jeszcze witryny na "exterior" ale to poczekam aż na rynku pojawi się jakaś używka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Godzinę temu, Michał82 napisał: @Tomas22 jedyne co bym poprawił to czcionka w napisach z przeznaczeniem gabloty na taką samą. "Woski" wygląda słabo. Tak samo jak jedne rzeczy w języku polskim np. Woski, a inne w języku Angielskim np. Interior. ale to ma się podobać właścicielowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 9 minut temu, lukasz_byd napisał: Tak samo jak jedne rzeczy w języku polskim np. Woski, a inne w języku Angielskim np. Interior. ale to ma się podobać właścicielowi. Rowniez się zgadzam. Ale to z dwóch przyczyn. Jak po polsku zastąpić słowo "prewash" ? Przedmycie ? A dwa to jak mówiłem już wcześniej planowałem jedna a wyszło 6 w planach również zmiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZFR Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 @Tomas22 , mycie wstępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 6 minut temu, KZFR napisał: @Tomas22 , mycie wstępne. Racja Ale zapomniałem o trzecim powodzie. Polskie znaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Jak wszyscy, to i ja. W sobotę w końcu znalazł się czas na porządne "dwuwiadrowanie" Stan przed niezbyt fantastyczny - bez porządnego mycia od świąt, tydzień temu szybkie opłukanie, bo żal było patrzeć: Błędem było niezebranie Fusso z nielakierowanych plastików przy woskowaniu...Ogólnie rzecz ujmując - typowy zimowy syfNa początek nowość - Alkaline Wheel Cleaner od @DETAILiNK - bez problemu poradził sobie z wyczyszczeniem felg (rozcieńczenie 1:15, test też będzie - tym razem wyszły mi zbyt kiepskie zdjęcia) Potem tradycyjnie, Snowball Do pozbycia się nalotu z wosku posłużyła magiczna gąbka+APC (ADBlowa dobra, tylko bardzo szybko się zużywa) - zeszło prawie wszystko. Plastiki i uszczelki również dostały swoją porcję Green Stara Fusso przepięknie odetkane Następnego dnia zmasowany atak Perlem Pisałem kiedyś, że na niektórych rodzajach plastików Perl się w ogóle nie chciał przyjąć - wina była po mojej stronie. Złej baletnicy... Trochę więcej doświadczenia i proszę: Telefon nie jest do końca w stanie pokazać różnicy, ale ja ją widzę - plastiki przy lusterkach z wypłowiałej szarości przeszły w lekką czerń. Nie są jak smoła, ale wyraźnie odżyły Szybom też coś od życia się należy - dawnooo nie były myte - nie cierpię tego robić No i gotowe. Fusso ładnie podkręciło lakier, a Perl urwał mi rękę i nogę efektem na plastikach - w końcu miałem czas na spokojnie zająć się każdym elementem (poza progami). Trochę dużo fotek, sorki - i tak starałem się ograniczać 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Tomas22 napisał: Rowniez się zgadzam. Ale to z dwóch przyczyn. Jak po polsku zastąpić słowo "prewash" ? Przedmycie ? A dwa to jak mówiłem już wcześniej planowałem jedna a wyszło 6 w planach również zmiana Jednym słowem ciężko - przygotowanie. Ale mycie wstępne może? Są też polskie słowa które za granicą są tłumaczone za pomocą dwóch czy trzech nawet słów. Ale w tym przypadku wsio po angielsku i po temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlatyNH Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Takie małe czyszczenieWysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inka14 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Może nie dziś, ale wczoraj - korzystając ze słoneczka i stosunkowo nie za niskich temperatur w końcu umyłam swoje auto. Była tak brudna, że już nie mogłam na nią patrzeć, a do tego przytkał się wosk. Ceramika na felgach trzymała się ładnie. Także do mycia użyłam po raz pierwszy szamponu Enzo Coatings Car Soap. Całkiem fajny. Po myciu nałożyłam też QD1 na lakier, dressing do plastików zewnętrznych od Shiny Garage i mój ulubiony Binder Ultimate Tire Coating Wax na opony. Tak na szybko i trochę na "pół gwizdka", ale niestety warunki nie rozpieszczają, ale auto czyste to i humor lepszy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi