Geno Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Seria 354/500, więc jak na 3900 km przebiegu to jest bardzo spoko. Tzn. w TSI gifty są dużo większe, ale to jeszcze zobaczymy co tam dalej bedzie wychodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Z czego wynika spadek przy 2600obr? Uslizg na rolkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Nie znam się, ale można wynika to z pracy twinscrolla? @Geno na jakim paliwie? 98 czy 100? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Wątpię bo też mam twinscrolla. Nie wiem jak S4 ale S3 roznica miedzy 95, a 98 jest w granicach błędu pomiarowego więc setka raczej nic nie doda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Czyli większego sensu nie ma aby zalewać do tego silnika 98? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Nie wiem jak w 3.0 bo S3 ma 2.0 i tam roznica na hamowni to 3%. Ogólnie 98 jeszcze sens jest ale dopłacanie złotówki na litrze do setki w niewystrojonym pod 100 oktanów aucie nie ma zadnego sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 W dniu 25.09.2018 o 07:06, Tomas22 napisał: Dzisiaj wlasnie 5 minut temu skrobalem szyby No to witam w klubie... u mnie dziś rano -2 i skrobanko kartą hahaha od dziś frost magic w bagażniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek_t Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 3 godziny temu, Fredi88 napisał: No to witam w klubie... u mnie dziś rano -2 i skrobanko kartą hahaha od dziś frost magic w bagażniku. Może spot w sobotę na Grossglocknerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 @dudek_t, a wjazd za €36 kto stawia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Godzinę temu, dudek_t napisał: Może spot w sobotę na Grossglocknerze? Nie mam jeszcze zimówek założonych... zawsze tak bardzo boli ten jeden cal mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Wymieniłem tylko tylna wycieraczke bo stara zrezygnowała że zbierania. Na szczęście w porę się zorientowałem i uprzedzilem małżonek o używaniu tylnej do momentu wymiany. Jeszcze nie sprawdziłem jak zbiera bo za dużo piachu na szybie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Wrzuciłem wczoraj gumowe dywaniki do auta oraz kupilem graty na serwis. Olej do skrzyni, olej silnikowy, filtry .... nim się obejrzałem a za te pierdoły tysiac PLNów pękł. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 11 godzin temu, Fredi88 napisał: Nie mam jeszcze zimówek założonych... zawsze tak bardzo boli ten jeden cal mniej W poniedziałek nawaliło śniegu... a ja tam byłem w niedzielę tydzień temu i było dosłownie lato, od razu trzeba było kurtkę ściągać po zatrzymaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek_t Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 12 godzin temu, Fredi88 napisał: Nie mam jeszcze zimówek założonych... zawsze tak bardzo boli ten jeden cal mniej Bez przesady, warunki jeszcze jesienne a nie zimowe. Czarna nawierzchnia, patrząc na prognozy raczej się to nie zmieni do weekendu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 @Pavlik mierzyłem na 98 Taki dół momentu jest charakterystyczny dla S4/5/Q5, wszystkie tak mają i tyle, kwestia programu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Godzinę temu, Geno napisał: @Pavlik mierzyłem na 98 Taki dół momentu jest charakterystyczny dla S4/5/Q5, wszystkie tak mają i tyle, kwestia programu a jak tuner zrobi lekki dołek w momencie to odrazu idzie hejt, że wyszły tatry i skrzynia będzie do wymiany po 10k km - ciekawe ile te nowe gen3b wyplują po stage 1, czekam z niecierpliwością na złamane ecu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Nie myl lekkiego dołka w momencie z górą momentu walniętą od niskich obrotów lub górami dolinami przez caly wykres. To pierwsze niczemu nie szkodzi po prostu w dobrze wystrojonym aucie takie coś nie powinno mieć miejsca i na bank tunerzy po odblokowaniu ECU wystroją tak, ze bedzie płasko. Mozliwe, ze soft jest wysrubowany pod jakies eko normy dlatego oddaje moc tak, a nie inaczej. Natomiast to drugie czyli góra monentu od samego dołu, która zaraz leci na pysk szkodzi dosłownie na wszystko. Układ korbowy, przeniesienie napędu itd. i dlatego idą hejty jak ktoś tak wystroi auto bo to domena tunerów grzebkow co robia tylko edc15 no max 16 i to bez hamowni bo tej na aliexpress nie kupią. To samo jak po strojeniu masz góry doliny przez caly wykres to znaczy, ze albo ktoś nie potrafi wystroic auta albo coś nie domaga np. turbo nie utrzymuje cisnienia czy wtryski nie dają rady. Tutaj czegoś takiego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Się dołeczków czepiacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Płynne przelaczenie turbo Tak teraz patrze na wykresy tych nowych widlastych tfsi i widze, ze faktycznie czasem "tttm" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Pomiary drogowe wyszły zdecydowanie korzystnie, bo oficjalnie auto robi setkę w 4,9 i 0-200 w 18-18,2 sekundy. To mi styka i fale w momencie nie są za mocno wyczuwalne podczas normalnej jazdy Potencjał w silniku jest duży, bo z głupim boxem, dolotem i TCU te auta klepią okolice 420 koni / 630 niuta i czasy na poziomie 3,8 oraz 13,9 do 200 Po rozpracowaniu ECU może być tylko lepiej, ale to jeszcze czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Co to za apka? Rozumiem, że LC rozpracowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Naturalnie To dragy, mierzy tak samo jak RL, a jest dużo mniejszy, masz gotowe wyniki i pomiary na telefonie i nie wozisz pudła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Fajne i cenowo super w porównaniu do RL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Jutro przyjeżdża mój, 7 stow to nie 2,5k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Fajny gadżet bo RL to faktycznie cena kosmiczna, a sprzęt jak na dzisiejsze czasy trochę archaiczny. Jest w PL jakiś dystrybutor czy ściągałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi