paperson Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 U mnie na plastikach z teksturą brak jakichkolwiek zacieków.
Arkeolowy Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Ponoć Sonax ma świetny dressing matowy do plastików. Też muszę coś poszukać nowego bo skończył mi się już Poorboy's NL i zostawiał trochę taki tłustawy look - fajny do starszych plastików, które wymagały regeneracji. Miałem jeszcze Gyeon Preserve, ale też szedł bardziej w połysk.
Kusi Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Może ktoś wypowie się na temat Sonaxa? Sam szukam czegoś matowego w dobrej cenie wiec chetnie poznam opinie
Birkhof Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Ponoć Sonax ma świetny dressing matowy do plastików. Też muszę coś poszukać nowego bo skończył mi się już Poorboy's NL i zostawiał trochę taki tłustawy look - fajny do starszych plastików, które wymagały regeneracji. Miałem jeszcze Gyeon Preserve, ale też szedł bardziej w połysk.O którego sonaxa pytasz?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
_harry Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Kupiłem dziś Sonax Extreme Cockpit Matt. Jakaś przecena z 24.99 na 19,99 w Leclerc. Cena rynkowa około 16-19 złotych. Nie miałem pod ręką taśmy (jeszcze nie jestem detailingoholikiem) więc moje 50/50 jest mało odcięte Ale nie mogłem wytrzymać i pierwszy test zrobiłem na parkingu. Kilka strzałów na białą szmatkę bawełnianą (brak fibry lub aplikatora pod ręką) i aplikujemy. Ładny zapach, podobny dla mnie do niczego. Świeży. Ciecz wodnista. Pokrywa plastik średnio plus. Trzeba dwóch lub trzech pociągnięć aby pokrył 100%. Ale może to wina struktury plastiku (boczki mondeo MK4) Ładna satyna. Lekkie przyciemnienie. Poprzednio plastik był pokryty Tenzi Cockpit Mat. I teraz ciekawostka: tydzień temu aplikowałem Tenzi porządnie wcierając produkt. Dziś na białej szmatce był widoczny brud. Samochód był mało używany więc nie mogło się za bardzo kurzyć. Czyżby Sonax głębiej domywał? Albo ściągnął do zera Tenzi. Będę kontynuował testy również na desce. Lewa Sonax, prawa Tenzi Cockpit Mat. Popatrzyłem na zdjęcia: nie oddają faktycznego stanu, coś nie tak ze światłem? Odbija się dużo bardziej niż faktycznie Sonax błyszczy. Tam jest mat, nie smalec. Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Fredi88 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Ehhh @_harry wybacz ale taki test to żaden test. Co to za wcieranie dressingu w brudne plastiki w dodatku umazane wcześniej innym preparatem. Zrób to jak należy zamiast robić coś byle jak. Umyj ten cały syf apc, wytrzyj mokrą szmatką, potem drugą suchą i dopiero nakładaj dressing.
_harry Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Przyjmuję krytykę na klatę i powtórzę nakładanie na czyste plastiki po umyciu ich APC.Dla sprawdzenia efektu po takim zastosowaniu - czy będzie inny? lepszy?Wracając do sedna sprawy:1. Plastiki były umyte porządnie APC kilka dni przed nałożeniem/użyciem Tenzi2. Obydwa środki są środkami czyść/konserwuj. Nie są to typowe dressingi.3. W takim wypadku nie ma "obowiązku" stosowania APC przed użyciem. Po to są robione "dwa w jednym".4. Skoro Sonax coś ściągnął to znaczy że albo Tenzi nie domył czegoś ( plastiki były czyste, w samochodzie się nie pali, praktycznie nie był używany) i został zdjęty razem z zabrudzeniami albo Sonax ściągnął tylko Tenziego.Na szczęście mam czworo drzwi więc miejsca na testy wystarczy. Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
paperson Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 @_harry 2w1 to zazwyczaj półśrodek, ani to w pełni czyści, ani konserwuje. Prawdziwy detailing wyklucza takie rozwiązania Sam widzisz, co zostało na mf.
shinekamcar Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 W dniu 13.03.2018 o 23:10, kjez napisał: miałem funky witch matt różowe coś - trochę błyszczy, ale do butów dobre. chodzi o to, że to barwi na różowo. psikalem na białą szmatke. stąd ten efekt ożywienia. brązowobordowe buty też fajnie ożywione Spróbuj Koch chemię cokpit refresh care będziesz zadowolony po dotarciu jest idealnie matowy delikatnie przyciemniane i super nadaje się do piano black i wszelkich lakierowanych elementów 1
jedrek1980 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Używam obecnie Gyeon Preserve daje fajne wykończenie satyny tylko skubany ciągnie kurz niemiłosiernie .Możecie doradzić coś co da podobne wykończenie satyny tylko nie będzie tak zbierało kurzu?
paperson Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 @jedrek1980 polecam C6 Matte DashSam używam i jestem mega zadowolony. Trwałość na duży plus.
DaV Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 W dniu 10.03.2019 o 18:46, shinekamcar napisał: Spróbuj Koch chemię cokpit refresh care będziesz zadowolony po dotarciu jest idealnie matowy delikatnie przyciemniane i super nadaje się do piano black i wszelkich lakierowanych elementów Od jakiegoś roku przestałem eksperymentować z dressingami do wnętrza bo Koch spełnił moje wszelkie oczekiwania.
ShiningCar Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2019 W dniu 15.03.2019 o 12:25, paperson napisał: C6 Matte Dash Bardzo podobny efekt do niego można uzyskać używając Waxaddict Spray Freshener & Interior Detailer, czyli produkt, który pełni rolę.. odświeżacza zapachów a co ciekawe można go również używać do odświeżania tworzyw sztucznych wewnątrz pojazdu. Pozostawia naturalne wykończenie, absolutnie bez połysku.
Birkhof Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2019 Bardzo podobny efekt do niego można uzyskać używając Waxaddict Spray Freshener & Interior Detailer, czyli produkt, który pełni rolę.. odświeżacza zapachów a co ciekawe można go również używać do odświeżania tworzyw sztucznych wewnątrz pojazdu. Pozostawia naturalne wykończenie, absolutnie bez połysku.Jaki to zapach?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ShiningCar Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2019 @Birkhof, zapachy są aktualnie dwa jeden słodki/owocowy a drugi cynamon/korzenny.
kepa416 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 Czy ktoś może polecić coś co dobrze zmatowi jasne tworzywa? Mam Natural Looka i średnio mi się podoba na tworzywie. Fajnie by było coś w formie szybkiego qd niż mleczko
stpsn Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 @kepa416 Może już wspominany nie raz ADBL Interior QD Unlimited, daje naprawdę ładny mat i łatwy w aplikacji
Birkhof Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Czy ktoś może polecić coś co dobrze zmatowi jasne tworzywa? Mam Natural Looka i średnio mi się podoba na tworzywie. Fajnie by było coś w formie szybkiego qd niż mleczko Gtechniq c6 po dokładnym wyczyszczeniu. A jako QD do środka to AF Spritz
bawgo Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2023 @Gość Z jakiegoś powodu na miękkich matowych plastikach Angelwax Angel mi siadł strasznie połyskująco. Czy ktoś miał podobną sytuację czy ja robię coś nie tak? Żel oczywiście docierany, być może za późno i w tym wyszła różnica.
Rekomendowane odpowiedzi