martek Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 JM63, uzywam od zeszlego roku takze do 2 aut. Co prawda "wyciaga sie" w trakcie mycia i staje sie przez to dosyc niezreczna jak na damska lapke ale jest w calosci. Ostatnio ja nawet uczesalam i niewiele futra wyrwalam. Po myciu plucze i susze w pokojowej temp lub na dworze w lecie a ewentualnie dosuszam na grzejniku. Skora nie lubi wysokich temperatur.
Alzak Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Ja juz jakis czas posiadam pada od dooki i smialo moge powiedziec ze jest to najlepszy pad do mycia jakiego uzywalem
oktopus Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Pytanie do użytkowników Valet PRO Lambs Wool Wash Mitt: czy Wam też się tak rozpada? U mnie już się wyciągnął, dziurawy, włosie odpada A używany tylko do mycia dwóch samochodów, zawsze starałem się z nim delikatnie obchodzić... Do progów i felg mam co innego, żadnej mocnej chemii nie widział Potwierdzam - zakończył swoje życie i wylądował w koszu, a naprawde miał lekkie życie.
JM63 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Wniosek jest prosty- przeznaczony dla delikatnych kobiecych dłoni
Stefan-16 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Ja juz jakis czas posiadam pada od dooki i smialo moge powiedziec ze jest to najlepszy pad do mycia jakiego uzywalem Jaki masz rozmiar??
MyszaKr Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Mi dziś przyszła rękawica FLEXIPADS Merino Super Soft Lambskin Wash Mitt mega miła w dotyku, bardzo wygodna i przyjemna w środku aż mam ochotę umyć autko No i cena nie głupia jak za tego typu produkt
Romekkk Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Używałeś już tego ustrojstwa? Masz wersję zwykłą czy z kciukiem?
MyszaKr Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Używałeś już tego ustrojstwa? Masz wersję zwykłą czy z kciukiem? jescze nie używałem, ale generalnie mam porównanie z rękawiącą tą 3w1 i no-name którą miałem.... mam zwykła wersje bez kciuka. użyje to napisze co i jak
Romekkk Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Spoko. Czekam na opinie bo też mnie strasznie kusi..
sauber Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam, jestem na etapie kupna następnej rękawicy do mycia, poprzednia była z megsa i byłem z niej zadowolony Właśnie myślę, czy jeszcze raz jej nie kupić aaale mam zamiar się dowiedzieć, czy może jest jakaś lepsza w tych samych pieniądzach?
Marcin89 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Nie wiem czemu, ale po zastosowaniu się do rad, które znalazłem na tym forum tzn. po kupieniu rękawicy Mothers w dalszym ciągu po umyciu samochodu zauważam nowe rysy. Coś nowego co rzuciło mi się w oczy to głebokie, pojedyncze rysy. Myję samochody metodą na dwa wiadra, ale bez grit guard'a. Patrząc na rękawicę podczas mycia zauważyłem, że brud zatrzymuje się wewnątrz i ciężko go wypłukać. Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki.
Dark Knight Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Marcin89 Czy stosujesz przy większym zabrudzeniu pre-wascha czyli mycie wstępne pianą ?? Zakup GG to konieczna inwestycja bo z tego co pamiętam rękawica od Mothersa nie jest biała więc brudu nie zobaczysz , kolejna sprawa to poślizg lakieru przy myciu i piana odspajająca łatwiej brud od karoserii - czyli czym myjesz ?? Technika mycia czyli nie zataczamy kręgów a staramy się myć ruchami prostymi , i zostaje jeszcze technika osuszenia auta jakim ręcznikiem i w jaki sposób , polecam ten filmik do zapoznania się z bezpieczną techniką mycia auta http://vimeo.com/20254675 , oczywiście są lakiery bardzo niewdzięczne gdzie od lekkiego muśnięcia powstają nowe mikro ryski
kanar Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Lool film ze mną zapomniałem już, że coś takiego było kręcone Ale był jeszcze jeden jak myje Jaguara, powinien być na stronie car spa.
JM63 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 E tam, mycie czystych fur się nie liczy kanar, Kojarzysz ile miał Vintage podczas mycia Jag'a?
kanar Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Nie pamiętam, spytaj Juliana może on coś kojarzy.
Domingo Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Bez urazy, ale strasznie mnie drażnią filmiki, na których prezentuje się prawidłowy sposób mycia auta, biorąc za pacjenta czysty, lśniący egzemplarz. Nie inaczej było w przypadku reklamy myjni EHRLE, na której koleś pokazuje jak umyć czystą niebieską Pandę ...
kanar Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Spoko, myślę, że wg właściciela firmy film miał bardziej na celu ukazanie samego procesu mycia w cspa a nie instruktaż w jaki sposób to wykonać na ubłoconym aucie, film jest raczej skierowany w inny target.
Marcin89 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Marcin89 Czy stosujesz przy większym zabrudzeniu pre-wascha czyli mycie wstępne pianą ?? Zakup GG to konieczna inwestycja bo z tego co pamiętam rękawica od Mothersa nie jest biała więc brudu nie zobaczysz , kolejna sprawa to poślizg lakieru przy myciu i piana odspajająca łatwiej brud od karoserii - czyli czym myjesz ?? Technika mycia czyli nie zataczamy kręgów a staramy się myć ruchami prostymi , i zostaje jeszcze technika osuszenia auta jakim ręcznikiem i w jaki sposób , polecam ten filmik do zapoznania się z bezpieczną techniką mycia auta http://vimeo.com/20254675 , oczywiście są lakiery bardzo niewdzięczne gdzie od lekkiego muśnięcia powstają nowe mikro ryski Na wstępie chciałem podziękować za poradę, co do samego procesu mycia nie stosuję pre- washa, nie mam pianownicy niestety . Dzięki za uświadomienie mnie co do samej techniki mycia zasadniczego, do tej pory myłem ruchami kolistymi i byłem przekonany, że robię to dobrze, jak widać mało jeszcze wiem. Do osuszania używam popularnego FD. Każda lekcja przybliża mnie do osiągania lepszych rezultatów
kanar Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Jeśli nie masz pianownicy to z powodzeniem możesz stosować opryskiwacz ciśnieniowy.
julian Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Domingo, jeśli potrzebujesz instruktażu jak myć auto, wystarczy, że "grzebniesz" nieco głębiej na naszej stronie - wówczas znajdziesz to: http://www.sklep.car-spa.pl/Poradniki.html filmy na stronie nie mają charakteru instruktażowego, to raczej oczywiste.
Marcin89 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Jeśli nie masz pianownicy to z powodzeniem możesz stosować opryskiwacz ciśnieniowy. Czy na forum istnieje możliwość podania firm? Byłbym wdzięczny.
Swoop Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Jeśli nie masz pianownicy to z powodzeniem możesz stosować opryskiwacz ciśnieniowy. Czy na forum istnieje możliwość podania firm? Byłbym wdzięczny. Gloria FM10 albo poczytaj o przeróbce Marolexa czy Kwazara
kanar Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Za cenę glori to już można kupić pianownicę Zwykły ciśnieniowy za 30 pln styknie, oby ładnie rozpylał chemię. Gęstość piany nie ma większego wpływu na skuteczność działania, chyba, że chcemy trzymać chemię na aucie pół godziny.
POLISHANGEL Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 kupić pianownicę Ykhm... lance pianującą, do której potrzebna jest odpowiednia myjka ciśnieniowa... A najtańsza porządna pianownica to cały gruby portfel.
Rekomendowane odpowiedzi