Moderator Domel Opublikowano 5 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 11 minut temu, kursien napisał: zamiast piany masz mgiełkę zrobie zbliżenie - normalna piekna piana. I tak ladnie sie pianuje bo na 3l wody uzylem tylko 100ml 22 minuty temu, kursien napisał: Poka, poka jak na aucie wygląda Będzie jak tu
Hammster Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2017 Dołączam się do pytania co to za pompka??? Jakiś link mile widziany. Wysłane z mojego Black Berserkera S80 przy użyciu Tapatalka
ziomson Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2017 Ja tam liczę na obszerny poradnik. Link do pompki Rechargeable Portable Electric Car Ride Bicycle Pump Tire Tyre Inflator Mini Air Compressor LCD Screen Display Charger Adapter http://s.aliexpress.com/E32AvQRZ (from AliExpress Android) Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 6 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2017 Panowie i Panewki. Używajcie proszę opcji zwracania się z odpowiedzią/pytaniem do konkretnej osoby przy użyciu opcji "cytuj" albo "@ksywka z forum" np: @ziomson @Hammster bo inaczej nie dostaję powiadomień i pomijam wiele postów w których ktoś o coś mnie pytał. Po link do pompy proszę o PW : @ziomson @Hammster bo nie wiem czy nie łamię regulaminu. Pomysł został zaczerpnięty z: Kolega @Malwin41 zrobił już swój prototyp: Robicie to na własną odpowiedzialność. Może to być niebezpieczne. Link do posta: Ja czekam na przejściówki ze strony: https://sklep.phu-szczepan.pl/pol_m_Wentyle-samochodowe_Akcesoria-do-zaworow_Przedluzki-do-zaworow-467.html Na aucie jeszcze nie sprawdzałem - tylko na balkonie - ale URYWA DUPĘ !!!!!!!!!!! cieszę się jak dziecko z lizaka 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2017 10 minut temu, Domel napisał: @ksywka Na ksywke nie ma powiadomień przynajmiej ja nie mam . Chyba ze mam odchaczone
Moderator Domel Opublikowano 6 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2017 Teraz, BiałyGTi napisał: Na ksywke nie ma powiadomień przynajmiej ja nie mam . Chyba ze mam odchaczone @BiałyGTi jestes i w globusiku pisze "ktoś Cię zacytował"
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2017 No jak zacytujesz to powiadomienie mam jak tylko odznaczysz z "małpą" bez cytowania to nie ma
Moderator Domel Opublikowano 9 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Prototyp ukończony. Działanie na balkonie - perfekt. Działanie na poligonie - wkrótce
Moderator Domel Opublikowano 15 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2017 Dnia 5.07.2017 o 20:29, Domel napisał: Automatyzacja idzie z grubej rury. Marolex Axel 3000 plus Aku Pompa z Ali. Dzisiaj pierwsze testy. Trzeba jeszcze wymienić przedłużki na dłuższe i wymyślić jakieś mocowanie do butli. Działa super. Jestem bardzo zadowolony. Wkrótce testy w terenie. Testy w terenie odbyte Działa tak jak to sobie wymyśliłem Świetne ciśnienie i genialna piana. Cieszę się jak dziecko Teraz pianowanie na bezdotyku będzie przyjemnością Pozostaje do zrobienia lepsze mocowanie pompy - ale mam już materiały. Ogólnie takie zabawki powinny być robione seryjnie
faraon3021 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2017 Troche drogo wychodzi ta zabawa. Pianownica+ akcesoria+dosc drogi kompresorek. Czy nie latwiej (i taniej) np przerobic elektryczna Glorie z banka 5l ? https://www.westfalia.de/shops/garten/pflanzenschutz_und_duenger/pflanzen_schuetzen/spritzen_und_sprueher/728731-druckspruehgeraet_prima_5_und_akku_kompressor_autopump_im_spar_set.htm
ziomson Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 Takie coś kupić https://www.mall.pl/opryskiwacze/gloria-pompa-autopump?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=referral&utm_campaign=ND&utm_content=ND012&utm_term=511473&ceneoWkręcić w marolexa i gitara. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 16 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 13 godzin temu, faraon3021 napisał: Czy nie latwiej (i taniej) np przerobic elektryczna Glorie z banka 5l ? Oczywiście. Wszystko sie da Kwestia chęci i portfela. Ja kieruję się złotą zasadą inżynierską "jak czegos nie można kupić trzeba to zbudować samemu" Jestem bardzo zadowolony z tej konstrukcji 43 minuty temu, ziomson napisał: https://www.mall.pl/opryskiwacze/gloria-pompa-autopump?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=referral&utm_campaign=ND&utm_content=ND012&utm_term=511473&ceneo Wkręcić w marolexa i gitara. Rewelka Widzę już kolejny projekt
faraon3021 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 3 godziny temu, Domel napisał: Kwestia chęci i portfela. Od samego poczatku w marolexowaniu chodzilo o tanie pianowanie. Jesli jednak podliczyc: AXEL - 17 euro Zaworki i wezyki 5-10 euro Kompresorek z Ali 45 euro ; Robi sie spora sumka. Radocha z dzialajacych modow bezcenna. Wiem jeszcze pamietam Jednak z drugiej strony: Gloria 5 l na baterie to 50 euro plus prosta modyfikacja. Pasuja wszystkie ori akcesoria.0 Ori pianownica z wejsciem na kompresor GLORIA FM50 to 85 euro . Podsumowujac: Oszczednosci z takiej modyfikacji raczej male. Jednak kto zabroni bogatemu...
Fredi88 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 15 minut temu, faraon3021 napisał: Gloria 5 l na baterie to 50 euro plus prosta modyfikacja. Pasuja wszystkie ori akcesoria.0 Co trzeba dokładnie przerobić zeby to pianowało? Bo za 50e to jest chyba zwykły opryskiwacz z pompką akku prawda?
faraon3021 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 Prawda. Dac powietrze na wezyku (wyzej jak lustro roztworu), wykombinowac miejsce na filce i koncowke, pianowac.
Moderator Domel Opublikowano 16 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 34 minuty temu, faraon3021 napisał: Od samego poczatku w marolexowaniu chodzilo o tanie pianowanie. Gloria 5 l na baterie to 50 euro plus prosta modyfikacja. Pasuja wszystkie ori akcesoria.0 Powiem szczerze gdybym wiedzial że są już opryskiwacze z pompami AKU - poszedłbym tą drogą. Nie wiedziałęm nawet że są takie pompy do Glorii. Pocieszające jest to że rynek odpowiada na potrzeby Zobaczymy co jeszcze wkrótce ujrzymy na salonach
faraon3021 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 A jak wylaczysz kompresorek i masz cisnienie w pojemniku, piana nie cofa sie w rurki i do kompresora?
Moderator Domel Opublikowano 16 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 16 minut temu, faraon3021 napisał: A jak wylaczysz kompresorek i masz cisnienie w pojemniku, piana nie cofa sie w rurki i do kompresora? nie, albo przynajmniej tego nie zauwazylem u siebie. Zawór jest powyzej poziomu roztworu. Z tego co wiem pompa tez ma blokadę. Kiedy ją wyłącze - ciśnienie trzyma i można używać dalej.
ziomson Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 Kurde tylko dlaczego ta pompka taka droga. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
faraon3021 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 Pytam bo mi w wracala piana do wezyla. Dlugi waz do kompresora to piana nie do cierala do niego. Na wkreconym wezyku zaworek jest otwarty i piana wychodzi.
jacks Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 witam ja kupiłem ten kompresorek "akupompe" z amazona przyszedł w ciagu trzech dni https://www.amazon.de/gp/product/B01M0TYTRH/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1, jest drogo ale jaka wygoda...
ziomson Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2017 Siema! Nie wytrzymałem i powstała kolejna wersja marolexa dla leniwych. Tylko nie ma kiedy testować bo ciągle deszcz. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 1
Moderator Domel Opublikowano 27 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2017 3 godziny temu, ziomson napisał: Nie wytrzymałem i powstała kolejna wersja marolexa dla leniwych. pięknie witaj w klubie detailingowych inżynierów Pokaz jak to działa Masz tutaj inny problem - musisz to trzymać w dwóch rękach.
ziomson Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2017 Lepiej trzymać niż pompować. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 27 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2017 Godzinę temu, ziomson napisał: Lepiej trzymać niż pompować.
Rekomendowane odpowiedzi