Dystrybutor e36ace Opublikowano 31 Lipca 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Kupiłem sobie na test i produkt zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Fajnie przyciemnia lakier, podbija śliskość i daje fajne krople. Trwałość nie bije na głowę jednak odnoszę wrażenie że jest to proukt pokroju Reload czy Top Coating który lepiej i dłużej siedzi na powłoce ceramicznej/kwarcowej niż na gołym lakierze.
397 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 5 godzin temu, e36ace napisał: Kupiłem sobie na test i produkt zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Fajnie przyciemnia lakier, podbija śliskość i daje fajne krople. Trwałość nie bije na głowę jednak odnoszę wrażenie że jest to proukt pokroju Reload czy Top Coating który lepiej i dłużej siedzi na powłoce ceramicznej/kwarcowej niż na gołym lakierze. Testowałes na powłoce ? Producent zaleca Aplikacje tylko na odtłuszczony lakier, tez go mam w swoim arsenale ale nie myślałem o tym żeby założyć go na coś co już siedzi na aucie a może się okazać ze warto
Dystrybutor e36ace Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Nie testowałem na powłoce ponieważ mam zaaplikowaną powłokę FX Protect którą celowo męczę nie wspomagając niczym
Moderator Domel Opublikowano 6 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 Na pełny lakier jeszcze nie kładłem - ale na plastiki wchodzi pięknie, może to będzie jakaś alternatywa dla Dlux'a ? Zobaczymy 1
Moderator Streat Opublikowano 6 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 @Domel bardzo przypomina mi to mojego ulubionego Megsa Paint Protect, na lakierze dotarcie go to jakas maskra, ciagnie sie i oleisty ale za to na plastikach pięknie siedzi plus daje niesamowite hydro Masz moze u Siebie w kolekcji Megsa Paint protect ciekawy jestem co dłuzej poleży
Moderator Domel Opublikowano 6 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 Teraz, Streat napisał: Megsa Paint protect Coś nie kojarze produktu ;/
Moderator Streat Opublikowano 6 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 @Domel a tak radzi sobie na plastikach zewnętrznych:
D@ViD Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 @Streat to po dotarciu ?? a ja po deszczu wygląda ? bo czasem po tych dressingach są smugi po deszczu
Moderator Streat Opublikowano 6 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 @D@ViD tak to jest po dotarciu To nie jest dressing a powłoka wiec tutaj smug nie bedziesz miec Jak chcecie to moge zrobic obszerniejszy test odnośnie megsa na plastikach bo póki co to moj numer jeden pod wzgledem wytrzymałosci, prostoty aplikacji oraz kropelek
Moderator Domel Opublikowano 6 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 36 minut temu, Streat napisał: Jak chcecie to moge zrobic obszerniejszy test odnośnie megsa na plastikach dawaj
Moderator Streat Opublikowano 6 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 @Domel to jak bede mial chcilwe czasu to zrobie mała prezentacje produktu
Moderator Domel Opublikowano 13 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 Cudnie to siedzi na plastikach 2 1
Moderator Domel Opublikowano 13 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 U was też produkt robi się galaretką na dnie ? Dodałem sobie kulkę do mieszania. @Fireball wszystko z tym ok ? BO zamierzam kupić dużą butlę.
Grzechu23 Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 W dniu 13.09.2020 o 07:29, Domel napisał: Cudnie to siedzi na plastikach Potwierdzam. Siedzi u mnie już 2 miesiące na plastikach i nigdzie się nie wybiera. Dalej widać fajnie przyciemnienie, kropelki/zrzut super, przyciąganie kurzu praktycznie nie zauważalne. Jest to obecnie mój faworyt jeśli chodzi o plastiki 14 godzin temu, Domel napisał: U was też produkt robi się galaretką na dnie ? 50ml -> TTTM. U mnie było to samo. Fireball pisał o tym w drugim wątku. W dniu 14.08.2020 o 10:31, Fireball napisał: Niestety ten problem występuje w pojemnościach 50ml. Ma to związek z temperaturą - wystarczy, że raz produkt zostaje wystawiony na temperaturę powyżej 25 stopni, na przykład w transporcie i dzieją się takie rzeczy. Dlatego zdecydowaliśmy się wycofać miniaturki ze sprzedaży. Problem ten nigdy nie występował w pojemności 250ml. Jeśli chodzi o użycie rozwarstwionego produktu, osobiście to testowaliśmy i właściwości takiego produktu nadal są na bardzo wysokim poziomie. Nie występowały żadne problemy w trakcie i po aplikacji. Swoją drogą kurde nie wiem jakim cudem przeoczyłem ten temat i założyłem nowy z nano coatem ;/ Jak jest możliwość to może dla ujednolicenia warto przenieść ten mój temat z całą zawartością do tego, żeby wszystko było w jednym? 1
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 14 Września 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 14 godzin temu, Domel napisał: U was też produkt robi się galaretką na dnie ? Dodałem sobie kulkę do mieszania. @Fireball wszystko z tym ok ? BO zamierzam kupić dużą butlę. Tak jak już @Grzechu23 wspomniał, niestety wstępuje ten problem w małych pojemnościach. 250ml może stać otwarte bardzo długo i nic się z nim nie dzieje. 1
maciekelga Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2021 Próbował już ktoś kłaść na auto zabezpieczone powłoką?Swoją droga@Fireball dlaczego nie zaleca się się kłaść na auto zabezpieczone? Osłabia powłokę czy po prostu gorzej wiąże i krócej leży?Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 1 Marca 2021 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 W dniu 23.02.2021 o 23:37, maciekelga napisał: Próbował już ktoś kłaść na auto zabezpieczone powłoką? Swoją droga@Fireball dlaczego nie zaleca się się kłaść na auto zabezpieczone? Osłabia powłokę czy po prostu gorzej wiąże i krócej leży? Produkt nie zwiąże się dobrze z powierzchnią i zawiera składniki, które mogą osłabiać powłokę. 1
xadamx Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 W dniu 13.09.2020 o 19:34, Domel napisał: U was też produkt robi się galaretką na dnie ? Dodałem sobie kulkę do mieszania. Nie, ale ja dodatkowo zabezpieczam okolice korka i korek taśmą papierową. Dodam tylko, że na jesieni kładłem tą powłokę na plastiki (lakierowane w mat) zderzaka przedniego na Antarze. W weekend myłem auto i widziałem, że jeszcze dobrze siedzi na nich. Sądzę, że jakieś 4 miechy minęły od aplikacji (niestety nie pamiętam dokładnej daty).
Rekomendowane odpowiedzi