KUBA46 Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2021 @PiterG podobnie jest z i-matchem. Rok temu kupiłem szarą, teraz przed świętami kupowałem kolejną i jest czarna.
PiterG Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2021 @KUBA46 po prawej stara dostawa, po lewej nowa. W przypadku i match 2, u mnie nie ma tak duzej roznicy.Co ciekawe, na foto imatch 2 ze starej dostawy ma minimalnie ciemniejszy kolor od tego z nowej Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
KUBA46 Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2021 @PiterG yyy no to ja już nie wiem Mój i-match z nowej dostawy wygląda jak Twój ze starej
bienek Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 Mam chyba 6 różnych scangripow i mega polecam. Fajnie pracuje się z czołówka i bardzo często jej używam do różnych prac.Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
paki112 Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2022 U Mx-ów duża promka na Mactronica 5.2 przez co kminię czy go nie kupić. Mam chińczyka i Rooksa 3014 i zastanawiam się czy dorzucać do tego duetu 5.2
Moderator Streat Opublikowano 24 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2022 @paki112 mam tego mactronica żaden szał, światło słabe, po przejsciu w tryb "słabszy" latarka piszczy do tego trzeba klikac za kazdym razem 3 razy aby ja wyłaczyc bo przechodzimy przez wszystkie barwy. Ogolnie jedyny jej plus to 3 barwy światła plus cos tam pokazuje ale chinczyk jest od niej duzo lepszy. Drugi raz tej lampki bym nie kupił juz po samy podejściu firmy mactronic do klienta jestem zniesmaczony 1
Eidos71 Opublikowano 28 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2022 Witam. Obiecałem krótką opinię na temat latarki z dyfuzorem MacTronic Round Beam - siostry latarki Lena Mustang. Obie te latarki teoretycznie powinny się sprawdzić w wyłąpywaniu niedotartych resztek powłok, wosków i QD. Doszedłem do wniosku, że najlepszym testem tej latarki będzie porównanie jej możliwości do możliwości typowych latarek inspekcyjnych. Dlatego do porównania dołączyłem swoje dwie budżetowe latarki inspekcyjne: Brayt i Unilite. Każda z tych latarek posiada możliwość regulacji siły światła, jednak tylko MacTronic umożliwia regulację płynną. Najwięcej możliwości regulacji barwy światłą posiada Unilite. Jednak w tym przypadku interesuje mnie/nas tylko możliwość jak najlepszego podświetlenia mazów/niedotarć na lakierze i szkle. Na lakierze leży dogorywająca powłoka CP UK 3.0. Przepraszam, ale nie chciało mi się bawić kilkoma kosmetykami - nie miałem czasu i zdrowia (całonocny udział na urodzinowej imprezie i delikatne, ale odczuwalne wyczerpanie organizmu ), więc złapałem za płynny wosk z carnaubą Wolfgang Fuzion Spray Wax: Delikatnie rozprowadziłem jedno "psiknięcie" po fragmencie lakieru, odczekałem ok. 30 sekund i zacząłem sprawdzać, która z ww latarek najlepiej będzie uwidaczniać niedotarte mazy tego wosku. Najpierw sprawdziłem możliwości latarki Brayt: Dioda z maksymalną jasnością: I dioda ustawiona na możliwe minimum: Następnie latarka Unilite - tutaj możliwa jest większa kombinacja: Światło ciepłe: Światło pośrednie: Światło zimne Światło diody górnej (punktowej): I światło paska UV: No i latarka MacTronic: Światło na maksa: Światło na minimum: I światło mniej więcej w połowie mocy: A tak widać mazy w naturalnym świetle dziennym, z godz. ok. 17:00: Zdjęć w żaden sposób nie obrabiałem - jedynie zmniejszyłem ich rozmiar, a i tak dziwnie jakoś wyszły... W każdym bądź razie latarka MacTronic jest ciężka, ale dosyć poręczna. Nie wiem jednak, czy jej możliwości uwidaczniania mazów i niedotarć przewyższają na tyle możliwości "normalnych" latarek inspekcyjnych, aby uzasadnić wydatek (w zależności od sklepu) kwoty 300-400 PLN... Fakt - dyfuzor robi delikatną różnicę w stosunku do światła punktowego "zwykłych" latarek inspekcyjnych, ale efekt nie rzuca na kolana... W weekend nie planuję już żadnej okazji do imprezowania, więc na spokojnie pobawię się MacTronic-iem i uzupełn9ię swoje wrażenia. 10
Moderator Streat Opublikowano 29 Marca 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2022 @Eidos71 mam Led Lena i budżetową z allegro za jakies 170 zł i to sa w mojej opinii te same latarki, z perspektywy pracy to latarka z dyfuzorem swiatłą sprawdza sie przy powłokach bo daje takie przymglone światło i jest równo rozłożone a punktowe swieci w punkcie i mocno przeswietla oczy jednak tak jak wspomniałeś normalna latarka też daje sobie świetnie rade i da sie nia zobaczyć mazy 2
lodowa Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 ok czas leci ceny sie zmieniaja w opcja do 200 zł co obecnie króluje ? ROOKS OK-03.3005 ? podróbka z ali ta w stylu lare ? link bailong bl-801-2 ? YT-08509 YATO ?
Qukie Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2023 Mam kilka latarek z Alli, Anslut z Jula, Scangrip mini lite A oraz Rooks i do białego lakieru najlepiej Rooks ponieważ jako jedyna w tych co posiadam ma ciepłą barwę światła (ma 3 barwy). Dla mnie wyszukiwanie rys i niedoskonałości w zimnym świetle wymaga bardzo dużego skupienia i kombinowania kątem padania światła. Ta Rooks co wrzuciłeś nie ma chyba 3 barw światła więc wybierz taką z opcją np. OK-03.3014 All aukcja 11660788004 2
zeea Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 Chłopaki kiedyś był temat lampek, które pomagają w aplikacji wosku, powłok itd.. Z takim rozproszonym światłem. Pamięta ktoś o co chodziło? Nie wiem czy to już mój wiek, ale ostatnio musiałem na czuja aplikować i docierać bo mało co widziałem dlatego też szukam jakiejś pomocnej żarówy
MikeLBN Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 @zeea Z tego co kojarzę to polecana na forum była jakaś biwakowa latarynka na baterie. Natomiast ja polecam lampę do video, gdzie masz precyzyjne sterowanie barwą oraz natężeniem światła. Ja mam podobną do tej https://allegro.pl/oferta/12639830505 i u mnie sprawdza się znakomicie. Dodatkową zaletą jest mocowanie na standardowy gwint tripod 3/8, dzięki czemu jest masa możliwości mocowania sobie jej w optymalnym miejscu, na tri-podzie, na przyssawkę czy magnes. Istnieją też wersje RGB, ale z reguły nie mają tak jasnego światła białego 1
Rekomendowane odpowiedzi