Jump to content

ADBL Glass Cleaner - Pytania i Odpowiedzi

Recommended Posts

• Dystrybutor
Posted

ADBL Glass Cleaner

Docelowo nasz plyn do szyb miał być szybki i silny w działaniu, miał pachnieć i nie zostawiać smug. Myślę, że założenia udało się w pełni zrealizować. Typowego alkoholu w składzie jest tak mało, że produkt nie jest sklasyfikowany jako łatwopalny. Mimo to bardzo szybko i bezsmugowo odparowuje i bardzo dobrze odtłuszcza, a wszystko to dlatego, że alkohol zastąpiły nietoksyczne surowce o czystości kosmetycznej, które w 100% spełniają swoje zadanie.

Ceny:

0,5L ---- 24,99zł brutto

1L ---- 32,99zł brutto

5L ---- 69,99zł brutto

mjDj6uAl.jpg?1

Opis z etykiety:

ADBL Glass Cleaner to gotowy do użycia płyn do mycia powierzchni szklanych w Twoim aucie. Glass Cleaner jest płynem innym od wszystkich jakie do tej pory używałeś. Zawiera śladowe ilości alkoholu, który został zastąpiony nietoksycznymi rozpuszczalnikami o czystości kosmetycznej. Doskonale odtłuszcza szyby pozostawiając je bez smug. Jest bardzo wydajny i łatwy w użyciu, a zapach soczystej pigwy uprzyjemnia pracę. Nie zawiera fosforanów i amoniaku.

Sposób użycia:

1.Rozpyl na czyszczonej powierzchni

2.Wypracuj środek mikrofibrą o krótkim włóknie

3.Poleruj szybę czystą i suchą mikrofibrą.

4. W razie potrzeby czynność powtórz.

Dodatkowe wskazówki:

-oryginalny spryskiwacz ma możliwość regulowania stopnia rozpylenia od mgiełki po strumień.

-do bieżącego mycia płyn można rozcieńczyć do 1:2

Używaj zawsze na chłodnej powierzchni, w zacienionym miejscu.

Przechowywać w chłodnym miejscu. Chronić przed światłem słonecznym. Nie przemrażać.

• 1 year later...
  • 1 year later...
Posted

Chwilowo mam auto pod chmurką i mineralizacja osadów postępuje bardzo szybko. Czy płyn ma kwaśne pH i rozpuszcza water-spoty?

Posted

zamówiłem wersję Pro  i zobaczę czy będzie lepszy od Carchema i DM Glass Magic  , oby nie ściągnął mi niewidzialnej wycieraczki 😲

Posted

Wersja Pro jest już u mnie , tak na szybko : nowa butelka , nowy ( chyba atomizer ) który na razie nic nie przecieka i nie zasysa butelki . Fakt inaczej nakładamy preparaty do szyb inaczej np.dresing do kokpitu . Ja leję obficie i pewnie ten odpowietrznik co niby jest w nowym atomizerze działa .

Preparat pachnie bardziej alkoholowo i nie jest tak przyjemny jak DM Glass Magic czy Carchem , ładniej wg. mnie pachnie też wersja zwykła .

Preparat szybko odparowuje i mi to odpowiada . Obleciałem szyby po 300 km trasie i po opłukaniu na bezdotyku ( po wyschnięciu pełno zaschniętych kropli )  , szyby  ładnie się błyszczą , ale nie wpadam w zachwyt bo w zwykłej wersji po jakimś czasie wychodziły mazy , więc spokojnie czekam na efekt . Używałem do czyszczenie ręczników waflowych od Mariusza z SCS .

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1
  • 2 years later...
  • Dystrybutor
Posted

Jeżeli chodzi o moc domywania to glass pro jest dedykowany do trochę innych zabrudzeń.
Do bieżącego czyszczenia Hybrid Glass w zupełności wystarczy.

Posted

@Chemik ADBL, @ADBL, mam prośbę/pytanie dotyczącą ADBL Hybrid Glass - czy jest możliwa zmiana nuty "zapachowej" płynu?
Kończę 1L butelkę i jak na początku płyn pachniał mi truskawką/poziomką, tak teraz mam wrażenie, że te "owoce lekko zgniłe" już są ...
Lepiej już, żeby w ogóle nie miał zapachu, albo mniej wyczuwalny był. Nawet zapach chemii chyba byłby lepszy, tak, jak w Soft99 Glaco De Cleaner (również używam).

Sam płyn mi odpowiada i będę go używał, ale ten "zapach" ...

Posted

@ADBL, akurat w zapachy to "umicie".
Piana Yeti występuje w kilku wersjach różniących się zapachem.
W przypadku Hybrid Glass wystarczyłaby wersja neutralna zapachowo (może nawet walić "chemią") lub o mniejszej intensywności aktualnego zapachu.

Jeżeli planujecie jakieś zmiany w formulacji, to rozważcie proszę to o czym piszę.
Może akurat "ryba weźmie"

• 1 year later...
Posted

@ADBL czy możesz powiedzieć czym sie rożni produkt ADBL Glass Cleaner2 ( ta nowa wersja) od ADBL GLASS PRO w praktyce? kiedy powinno stosować sie jeden a kiedy drugi, bo tak z opisów na Waszej stronie ciężko jednoznacznie określić. 

• Moderator
Posted

@Marcin z tego co pamietam to glass pro nie służy do mycia szyb a usuwania osadów z niej jak kamień czy inne uporczywe zabrudzenia które nie usunie zwykły płyn, a glass cleaner2 to zwykły płyn do szyb 

• Lubię to 1