snap Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 zalezy jaka masz opone :)ogolnie endurance jest wydajnym srodkiem,moze nakladales na mokra opone
falon Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 dzisiaj aplikowałem, nie szczędziłem i za bardzo ubytku nie zobaczyłem, a ten zapach mhhhhh zeszło z butelki tyle co w zwężeniu butelki, jakieś 2mm powyżej podstawy zwężki. Więc w dużo starcza raczej. aplikacja zwykłą gąbką do mycia naczyń
pLaYmAn Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Endurance jest niesamowicie wydajny, jedna butelka spokojnie starczy ci na 2-3 sezony
dzinkins Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Mi Endurance starczył chyba na 1,5 roku przy średnio trzech samochodach i dość częstej aplikacji więc wydajność jest GIGA HiPER
cubstone Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Wiele słyszałem na temat jego wytrzymałości i wydajności, ale na pierwszej oponie po prostu znikał w oczach, nie rozprowadzał się pięknie po obręczy. Opona sucha (może aż za bardzo i dlatego Meg's tak wsiąkał). No nic, po weekendzie będę testował na komplecie kółek. A zapach rzeczywiście jest nieziemski. Nie mam tylko pojęcia jakie słodycze za młodu jadłem o takim smaku/aromacie
prezes.gd Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 moim zdaniem pachnie winogronami
snap Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 bare bones pachnie winogronami i to tak perfidnie
barteq161 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Dla mnie pachnie jak glass cleaner Megsa
Stanley08 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 cubstone, ja na 16" oponę o profilu 60 (więc balon) zużywam 4-5 kropli na pierwsze użycie gdy aplikator nie jest nasiąknięty, kolejne koła 3-4 krople, używam aplikatora do opon, takiego zielono-czarnego.
Gość Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Jeśli ktoś z Was ma "suchą" oponę, która pije bo nigdy nie widziaal dressingu proponuję nie zawodne rozwiązanie. Oponę myjemy do stanu czystego. Jak skończycie uważając że jest czysta to poprawka Proponuję zaopatrzyć się w suszarkę do włosów. Oponę suszymy i podgrzewamy i na tak przygotowaną aplikujemy bardzo dokładnie (pędzelek wskazany) Enduranc'a. Zostawiamy oponki w garażu na noc a dnia następnego powtórka aplikacji już gąbką i pozostawienie do wchłonięcia na dzień/noc. Wiem że to upierdliwy proces ale to gwarantuje takie nasączenie gumy dressingiem że nawet mycie APC powoduje tylko zgaszenie połysku a agresywne kropelkowanie nie ustaje. Ameryki nie odkryłem ale kilku z Was pewnie się to przyda. Testowane wiele razy.
blade Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Czy ktoś używał już Gtechniq T1? Zastanawiam się nad zakupem ...
grabek246 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 a co powiecie o Autofinesse Gloss Tyre Dressing?? jaki daje efekt? wydajny?
blade Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 a co powiecie o Autofinesse Gloss Tyre Dressing?? jaki daje efekt? wydajny? Ja używam i wydajność dobra, efekt matowy ale trwałość słaba Tutaj test Evo http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... light=pneu
Barman Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Ja używam VP Traditional Tyre Dressing nakładam pędzelkiem, jest wydajny i szybko się nakłada.
dzinkins Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 a co powiecie o Autofinesse Gloss Tyre Dressing?? jaki daje efekt? wydajny? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=6192
JM63 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 blade, Zamówiłem T1, jak dojdzie to postaram się coś napisać
szymon Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 ma ktos porownanie co do pojedynku endurance i SV Pneu ???.
Administrator Evo Opublikowano 25 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Dwa światy pod względem efektu, konsystencji, trwałości i łatwości użycia.
Administrator AreK Opublikowano 25 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Evo, czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź?
Gość Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Ogólnie ciężko porownać produkt z marketu do wysokiej półki
Administrator Evo Opublikowano 25 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Pneu daje praktycznie 100% mat, Endurance wiadomo jaki efekt pozostawia. Konsystencja Pneu to woda, Endurance to żel , przez co dla mnie jest wybitnie niewygodny w użyciu, akurat wszystkie opony jakie mam mają poprzeczne rowki na boku, równomiernie rozsmarowanie go w tych rowkach...jak ktoś ma dużo czasu to można się bawić Pneu przez swoją konsystencje od razu wszędzie dociera bez problemu. Trwałość Pneu to w codziennych warunkach jakieś 2 tygodnie widocznego efektu który mnie zadowala, Endurance jakieś 2x dłużej. Pomijam tutaj kwestie gustu, ja połysku nie lubię, a przynajmniej nie na zwykłych oponach, na niskim profilu jeszcze jakoś to wygląda, ale jak ktoś ma opony 195/65/15 i obleci je Endurance'm, to wtedy jest IMO "Słomczyn style", ale co kto lubi.
szymon Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Moim zadniem jedynym głównym wyznacznikiem jest trwałość na oponie używam Endurance i zadowolony jestem ale chciałbym czegoś nowego spróbować
patryczken16 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Jestem w trakcie testowania dressingu do opon,dla wlasnego uzytku Kandydaci: Kandydat: Posmarowane: Prawa gorna czesc - PB Natural Look Prawa dolna czesc - ( mala buteleczka ) VP Traditional Lewa gorna czesc - SV PNEU Lewa dolna czesc - PB Bold PB NL vs SV PB NL vs VP VP vs PB Bold SV vs PB Bold PB NL VP Traditional SV PB Bold Opona pierwszy raz od nowosci smarowana czymkolwiek. Wszystko na podobnym poziomie poza PB Natural Look,w sumie nadaje sie tylko do wnetrza Na pewno uzywac bede PB Bolda oraz VP Traditional,musze dokupic Endurance i porownac. Jesli chodzi o wytrzymalosc - w takcie testu
Rekomendowane odpowiedzi