Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzisiaj aplikowałem, nie szczędziłem i za bardzo ubytku nie zobaczyłem, a ten zapach mhhhhh

zeszło z butelki tyle co w zwężeniu butelki, jakieś 2mm powyżej podstawy zwężki. Więc w dużo starcza raczej.

aplikacja zwykłą gąbką do mycia naczyń

Opublikowano

Wiele słyszałem na temat jego wytrzymałości i wydajności, ale na pierwszej oponie po prostu znikał w oczach, nie rozprowadzał się pięknie po obręczy. Opona sucha (może aż za bardzo i dlatego Meg's tak wsiąkał). No nic, po weekendzie będę testował na komplecie kółek.

A zapach rzeczywiście jest nieziemski. Nie mam tylko pojęcia jakie słodycze za młodu jadłem o takim smaku/aromacie :o

Opublikowano

cubstone, ja na 16" oponę o profilu 60 (więc balon) zużywam 4-5 kropli na pierwsze użycie gdy aplikator nie jest nasiąknięty, kolejne koła 3-4 krople, używam aplikatora do opon, takiego zielono-czarnego.

Opublikowano

Jeśli ktoś z Was ma "suchą" oponę, która pije bo nigdy nie widziaal dressingu proponuję nie zawodne rozwiązanie.

Oponę myjemy do stanu czystego.

Jak skończycie uważając że jest czysta to poprawka :)

Proponuję zaopatrzyć się w suszarkę do włosów.

Oponę suszymy i podgrzewamy i na tak przygotowaną aplikujemy bardzo dokładnie (pędzelek wskazany) Enduranc'a.

Zostawiamy oponki w garażu na noc a dnia następnego powtórka aplikacji już gąbką i pozostawienie do wchłonięcia na dzień/noc.

Wiem że to upierdliwy proces ale to gwarantuje takie nasączenie gumy dressingiem że nawet mycie APC powoduje tylko zgaszenie połysku a agresywne kropelkowanie nie ustaje.

Ameryki nie odkryłem ale kilku z Was pewnie się to przyda.

Testowane wiele razy.

Opublikowano

Ja używam VP Traditional Tyre Dressing nakładam pędzelkiem, jest wydajny i szybko się nakłada.

• Administrator
Opublikowano

Pneu daje praktycznie 100% mat, Endurance wiadomo jaki efekt pozostawia. Konsystencja Pneu to woda, Endurance to żel , przez co dla mnie jest wybitnie niewygodny w użyciu, akurat wszystkie opony jakie mam mają poprzeczne rowki na boku, równomiernie rozsmarowanie go w tych rowkach...jak ktoś ma dużo czasu to można się bawić ;) Pneu przez swoją konsystencje od razu wszędzie dociera bez problemu. Trwałość Pneu to w codziennych warunkach jakieś 2 tygodnie widocznego efektu który mnie zadowala, Endurance jakieś 2x dłużej.

Pomijam tutaj kwestie gustu, ja połysku nie lubię, a przynajmniej nie na zwykłych oponach, na niskim profilu jeszcze jakoś to wygląda, ale jak ktoś ma opony 195/65/15 i obleci je Endurance'm, to wtedy jest IMO "Słomczyn style", ale co kto lubi.

Opublikowano

Moim zadniem jedynym głównym wyznacznikiem jest trwałość na oponie używam Endurance i zadowolony jestem ale chciałbym czegoś nowego spróbować :evil:

Opublikowano

Jestem w trakcie testowania dressingu do opon,dla wlasnego uzytku :)

Kandydaci:

dsc4913800x536.jpg

Kandydat:

dsc4914800x536.jpg

dsc4915800x536.jpg

Posmarowane:

dsc4916800x536.jpg

Prawa gorna czesc - PB Natural Look

Prawa dolna czesc - ( mala buteleczka ) VP Traditional

Lewa gorna czesc - SV PNEU

Lewa dolna czesc - PB Bold

PB NL vs SV

dsc4917800x536.jpg

PB NL vs VP

dsc4918800x536.jpg

VP vs PB Bold

dsc4919800x536.jpg

SV vs PB Bold

dsc4920800x536.jpg

PB NL

dsc4921800x536.jpg

VP Traditional

dsc4922800x536.jpg

SV

dsc4923800x536.jpg

PB Bold

dsc4924800x536.jpg

Opona pierwszy raz od nowosci smarowana czymkolwiek. Wszystko na podobnym poziomie poza PB Natural Look,w sumie nadaje sie tylko do wnetrza :)

Na pewno uzywac bede PB Bolda oraz VP Traditional,musze dokupic Endurance i porownac.

Jesli chodzi o wytrzymalosc - w takcie testu :-]