haks Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Bardzo śmieszne Po 1,5 miesiąca od nałożenia KoG woda na masce i w dolnych partiach drzwi zaczęła taflować (po myciu rękawicą). Nie wiem czy to dobry wynik. POłożyłem dziś na to co zostało WetCoata i mam pewnie październik z bani PS Oczywiście na dachu miał się fantastycznie
mario704 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 tak KOG do ciemnych siadł na czerwonego seja viewtopic.php?f=35&t=21283&start=3045 na dole strony
maciek-drummer Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Chciałem pod choinkę zamówić KOG, a tu ... Pozwoliłem sobie przekopiować z innego tematu, może się ktoś odnieść, kto korzysta z KOG do tego posta ??? Miał ktoś do czynienia zarazem z KOG jak i Water Block i może zrobić zestawienie obu produktów? Cześć, KOGa odsprzedałem po dwóch woskowaniach - brak głębi na czarnym lakierze (głównie na tym mi zależało), hydro, trwałość bez szału WATER BLOCKa nie odsprzedam oprócz tego, że bardzo dobrze zabezpiecza, bardzo dobrze wygląda. Starcie - KOG vs WB, wg mnie zdecydowanie wygrywa WB. Wosk nałożony końcem września, jedno mycie - piana aktywna AW i szampon SOFT99 EXTRA GOLD, zdjęcia robione po 1,5 miesiąca - około 2,5k km. wg mnie jest git
KapselK Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Właśnie też chciałem na lato KOGa i po tym poście trochę się zastanawiam nad kupnem. Ogólnie to mam czarny lakier, na wiosna/lato chce kupić DJ Purple Haze i własnie coś z Softa. Fajnie jakby ktoś kto używa KOGa odniósł się do posta wyżej.
Michael MSTP Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Nie miałem KOGa ale WB jest naprawde fajny, chociaz po fotkach wyzej widac ,ze juz troszke zmeczony albo przytkany, bo daje naprawde rewelacyjne krople. Ja kładłem na cleaner z Softa i fajnie sie zgrywali.
maciek-drummer Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Ja na lato mam taki tandem Cherry Glaze, a na to Nattys Red, byłem zdecydowany jako alternatywę kupić KOGa, a teraz to nie wiem. Czytając wcześniejsze strony pisano, że KOG dużo fajniej podkręca wygląd niż naturalny Red. Nie wiem czy jest sens kupować syntetyk na lato bo w arsenale mam też Colli 476...
KapselK Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 No fakt, water jest mieszany z czystą carnaubą.
Grexik Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Podobno KOG nie będzie już produkowany, ponieważ jest następca The Kiwami, więc warto jeszcze puchę zakupić. Nie wiem czy to plotki czy nie.
ARTurde Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Ogólnie to mam czarny lakier, na wiosna/lato chce kupić DJ Purple Haze i własnie coś z Softa. Jak wiosna/lato to SOFT99, ale tylko PREMIUM AUTHENTIC! Ochrona lakieru słaba, ale wygląd kapitalny
KapselK Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 ARTurde, będzie trzeba przemyśleć.
ARTurde Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 przytkany Co masz na myśli? Dodane po 8 minutach 43 sekundach: ARTurde, będzie trzeba przemyśleć. wg mnie warto! Dodane po 31 minutach 10 sekundach: Podobno KOG nie będzie już produkowany, ponieważ jest następca The Kiwami, więc warto jeszcze puchę zakupić. Nie wiem czy to plotki czy nie. W jednym ze sklepów z kosmetykami samochodowymi słyszałem to samo, nie wiem ile w tym prawdy bo sprzedawca jednocześnie twierdził, że pomimo zakończenia produkcji, KOG nadal w Polsce będzie dostępny - bardzo popularny, mocno rozreklamowany, świetna sprzedaż..
Michael MSTP Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Jezeli ktos ma KOGa to stare zapasy. ARTurde, mam na mysli ,ze moze juz auto chwile nie jest myte recznie, stad te krople juz nie tak idealne.
Fitte Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Ja na KOG'a nie narzekam ani troche, bajeczna aplikacja (poza ciemniejszymi plamkami), łatwe docieranie, krople bajka a wytrzymałość ok. 3 miesiecy jak dla mnie wystarczająca Cena super, wydajność też a efekt zwłaszcza na akrylach świetny.
Administrator AreK Opublikowano 30 Listopada 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 KoG nie jest już produkowany.
mario704 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Nie wiem kto tam pisał o braku głębi na czarnym ale chyba nie miał tego KoGa co ja...na czarnym metallicu rewelacja pod każdym względem
ARTurde Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 Nie wiem kto tam pisał o braku głębi na czarnym ale chyba nie miał tego KoGa co ja...na czarnym metallicu rewelacja pod każdym względem Mocny połysk i sztuczny plastikowy efekt to nie głębia.. - najwidoczniej nie potrafisz tego odróżnić.
KHOT Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 najwidoczniej nie potrafisz tego odróżnić. Z wycieczkami osobistymi bym nie przesadzał, aczkolwiek faktycznie: KoG daje bardziej efekt szklistości a nie głęboki wet-look.
KingKong Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 Nie wiem kto tam pisał o braku głębi na czarnym ale chyba nie miał tego KoGa co ja...na czarnym metallicu rewelacja pod każdym względem Mocny połysk i sztuczny plastikowy efekt to nie głębia.. - najwidoczniej nie potrafisz tego odróżnić. Pełna zgoda
PitBull89 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2016 A czym się różni ta wersja ?EXTREME GLOSS WAX Black Hard ? Jaki cleaner dać pod ten wosk??
Marian1981 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Koledzy mam KOG do jasnego lakieru(srebrnego), pytanie czy mogę potraktować kolegi ciemne auto(ciemny fioletowy-ciężko określić)? podobno w fusso nie było różnicy a jak jest w KOG?
huberts. Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Nikt Ci położyć jasnego KoGa na ciemne auto nie zabroni Podejrzewam, że efekt przyciemnienia lakieru po prostu nie będzie tak widoczny, połysk będzie raczej na tym samym poziomie. Woski Softa wg. producenta w "jasnej" odmianie mają właściwości jakoby oczyszczające/rozjaśniające lakier. Nałóż i wstaw zdjęcia, może będzie ciekawy rezultat?
luki530 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Który lepiej zrzuca wodę, kog czy Fusso? Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi