Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie czy wolisz corke czy tesciowa? Róznica moze jednego zadowolic drugiego nie. Mysle ,ze jezeli sam nie sprobujesz to nikt Ci nie powie czy bedzie to lepiej wygladac. Moim zdaniem wyglada mega dobrze to auto po redzie.

• Odpowiedzi 173
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak jak pisze Michał, musisz sam spróbować i ocenić czy faktycznie widać różnicę ;) ja ostatnio spróbowałem wychwalanego Cherry Glaze, kiedy kładłem go na hali myślałem ot, zwykły siuwaks, nie widać różnicy od tego co kładłem wcześniej, ale jak wytoczyłem z hali to... :shock:

Opublikowano
Niedlugo zrobie test. Kog, Kiwami i Fusso coat. Na ciemnej masce z mozliwym lekkimi defektami. Napewno sie podziele wynikami bo chyba nie bylo na forumie takiego zestawienia. P.s @Piotrek ma racje, wydaje mi sie zeby moc ocenic cokolwiek potrzeba minimumn trzech aplikacji wosku..no i trzeba miec ten produkt :D

I zeby bylo cos w temacie to KOG polozony 3tygodnie temu, byle jak, zrobil 1.5k km. Podczas plukania syfu bez szalu poziome powierzchnie. Pionowe calkiem calkiem. Po umyciu jak nowy ;) nie poddal sie nawet w miejscu spryskania bug removerem od pb.

Cześć. Robiłeś może ten test? Ciekawi mnie ten KIWAMI. Już dwie osoby mi go poleciły.

Opublikowano

Kończę inny test na masce i z pewnoscia wleca ci trzeje zawodnicy (moze w weekend). Jak narazie z KOGiem lepiej mi sie pracuje niz z Kiwami.

Opublikowano

Pytanie podstawowe: czy Kiwami też tak masakrycznie przyciąga kurz? Fusso jest od tej wady wolny, więc może nie ma takiego dramatu jak w KingOfDust.

Opublikowano
A nie miałeś wrażenia ze Kiwami szybko wysychał?

a KOG niby nie wysycha sybko? Panela nie skończysz a już trzeba ścierać.

KHOT +! KOG ciągnie kurz ostro ale do pierwszego mycia-potem jest już lepiej. Leje litrami Hypa na niego i jest dobry efekt. Po tygodniu nad morzem samochód lekko się zakurzył a stał nieruszany koło drogi szutrowej.

Opublikowano

Ja zawsze jak pracuję z KOG to oblatuję cały samochód i bez problemu się dociera bez żadnego ostrego tarcia.

Opublikowano
Ja zawsze jak pracuję z KOG to oblatuję cały samochód i bez problemu się dociera bez żadnego ostrego tarcia.

Dociera się ale schnie bardzo szybko. Ja wolę nie praktykować całego auta i dopiero docierania bo Softy z tego co wiem lubią zostawiać ciemniejsze miejsca jak za bardzo przeschną o czym już było na forum

Opublikowano
KHOT +! KOG ciągnie kurz ostro ale do pierwszego mycia-potem jest już lepiej. Leje litrami Hypa na niego i jest dobry efekt. Po tygodniu nad morzem samochód lekko się zakurzył a stał nieruszany koło drogi szutrowej.

Niestety nie zgadzam się. Tym bardziej, że jakiś czas temu kumplowi zrobiliśmy na spocie maskę w 3 woski, w tym King Of Kurz i Fusso (trzeci nieważny, bo najbardziej szokowało porównanie obok siebie koga i fusso), dopiero wtedy było widać jaki to masakryczny problem. Auto było myte i nic nie pomogło, 1/3 maski na której KoG siedział była dosłownie siwa. :thumbdown:

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Od aplikacji minął miesiąc z małym okładem. W tym czasie myłem auto wyłącznie na bezdotyku. Nie wygląda to rewelacyjnie. Na obronę jest fakt iż nie myłem auta rękawicą, a po takim myciu może okazać się, że KoG "wstanie".

PIG1Rui.png

rjIG8Uk.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jeśli nie naruszony proszkiem na myjni to po ręcznym myciu na pewno będzie jeszcze fajnie kropelkował :good:

Nie myłem proszkiem ani razu. Wyłącznie aktywna piana z ręcznej pianownicy i ostatni program. Dziś u mnie pada, więc też rękawicą go nie umyję :/ Może jutro.

PS Czy tu przypadkiem nie ma zbyt grubej warstwy KoGa?

Opublikowano

no kurcze , u ruskich wszystko inaczej , takiej techniki glinkowania jeszcze nie widziałem :shock: , wosku pewnie mu starczy na 6-7 razy :D

Opublikowano

Heh no gruba sprawa.Raz mi się tak nabrało i myślałem że będe docierał wieki.Ta pucha to jak coli ...do końca życia i dzień dłużej ;)