Michael MSTP Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Pytanie czy wolisz corke czy tesciowa? Róznica moze jednego zadowolic drugiego nie. Mysle ,ze jezeli sam nie sprobujesz to nikt Ci nie powie czy bedzie to lepiej wygladac. Moim zdaniem wyglada mega dobrze to auto po redzie.
kempus Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Tak jak pisze Michał, musisz sam spróbować i ocenić czy faktycznie widać różnicę ja ostatnio spróbowałem wychwalanego Cherry Glaze, kiedy kładłem go na hali myślałem ot, zwykły siuwaks, nie widać różnicy od tego co kładłem wcześniej, ale jak wytoczyłem z hali to...
haks Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Niedlugo zrobie test. Kog, Kiwami i Fusso coat. Na ciemnej masce z mozliwym lekkimi defektami. Napewno sie podziele wynikami bo chyba nie bylo na forumie takiego zestawienia. P.s @Piotrek ma racje, wydaje mi sie zeby moc ocenic cokolwiek potrzeba minimumn trzech aplikacji wosku..no i trzeba miec ten produkt I zeby bylo cos w temacie to KOG polozony 3tygodnie temu, byle jak, zrobil 1.5k km. Podczas plukania syfu bez szalu poziome powierzchnie. Pionowe calkiem calkiem. Po umyciu jak nowy nie poddal sie nawet w miejscu spryskania bug removerem od pb. Cześć. Robiłeś może ten test? Ciekawi mnie ten KIWAMI. Już dwie osoby mi go poleciły.
hihol Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Kończę inny test na masce i z pewnoscia wleca ci trzeje zawodnicy (moze w weekend). Jak narazie z KOGiem lepiej mi sie pracuje niz z Kiwami.
Tommy Lee Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 A nie miałeś wrażenia ze Kiwami szybko wysychał?
KHOT Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Pytanie podstawowe: czy Kiwami też tak masakrycznie przyciąga kurz? Fusso jest od tej wady wolny, więc może nie ma takiego dramatu jak w KingOfDust.
haks Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 To jak do srebrnego lepiej KoG czy Kiwami? Zależy mi na wetlooku, trwałości oraz łatwości aplikacji Będę kładł na Amigo
Tomek WRO Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 do srebrnego lepiej KoG czy Kiwami? Zależy mi na wetlooku Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś
mario704 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 A nie miałeś wrażenia ze Kiwami szybko wysychał? a KOG niby nie wysycha sybko? Panela nie skończysz a już trzeba ścierać. KHOT +! KOG ciągnie kurz ostro ale do pierwszego mycia-potem jest już lepiej. Leje litrami Hypa na niego i jest dobry efekt. Po tygodniu nad morzem samochód lekko się zakurzył a stał nieruszany koło drogi szutrowej.
luq92 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Ja zawsze jak pracuję z KOG to oblatuję cały samochód i bez problemu się dociera bez żadnego ostrego tarcia.
mario704 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Ja zawsze jak pracuję z KOG to oblatuję cały samochód i bez problemu się dociera bez żadnego ostrego tarcia. Dociera się ale schnie bardzo szybko. Ja wolę nie praktykować całego auta i dopiero docierania bo Softy z tego co wiem lubią zostawiać ciemniejsze miejsca jak za bardzo przeschną o czym już było na forum
KHOT Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 KHOT +! KOG ciągnie kurz ostro ale do pierwszego mycia-potem jest już lepiej. Leje litrami Hypa na niego i jest dobry efekt. Po tygodniu nad morzem samochód lekko się zakurzył a stał nieruszany koło drogi szutrowej. Niestety nie zgadzam się. Tym bardziej, że jakiś czas temu kumplowi zrobiliśmy na spocie maskę w 3 woski, w tym King Of Kurz i Fusso (trzeci nieważny, bo najbardziej szokowało porównanie obok siebie koga i fusso), dopiero wtedy było widać jaki to masakryczny problem. Auto było myte i nic nie pomogło, 1/3 maski na której KoG siedział była dosłownie siwa.
haks Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Poleciał KoG na Amigo 8.08.2015. Zobaczymy jak z trwałością
mario704 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2015 U mnie kładziony na clearkote vanilla HG trzymał miesiąc i tydzień deszczu-auto pod chmurką cały czas
haks Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2015 Od aplikacji minął miesiąc z małym okładem. W tym czasie myłem auto wyłącznie na bezdotyku. Nie wygląda to rewelacyjnie. Na obronę jest fakt iż nie myłem auta rękawicą, a po takim myciu może okazać się, że KoG "wstanie".
Michael MSTP Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2015 Miesiąc czasu to sporo bez ręcznego mycia pewnie zapchany
Paviarotti Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2015 Jeśli nie naruszony proszkiem na myjni to po ręcznym myciu na pewno będzie jeszcze fajnie kropelkował
haks Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 Jeśli nie naruszony proszkiem na myjni to po ręcznym myciu na pewno będzie jeszcze fajnie kropelkował Nie myłem proszkiem ani razu. Wyłącznie aktywna piana z ręcznej pianownicy i ostatni program. Dziś u mnie pada, więc też rękawicą go nie umyję Może jutro. PS Czy tu przypadkiem nie ma zbyt grubej warstwy KoGa?
/miodu/ Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 haks, Wosku o wieeeele za dużo nałożone.
yacek _b Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 no kurcze , u ruskich wszystko inaczej , takiej techniki glinkowania jeszcze nie widziałem , wosku pewnie mu starczy na 6-7 razy
Dziki Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 U nich wsio bolsze, więc i tutaj jadą grubo 90% z tego poszło w ściere
hihol Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 Raczej 98% ostatnio lecialem na grubo wieksego suva to 6g poszlo..
mario704 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 Heh no gruba sprawa.Raz mi się tak nabrało i myślałem że będe docierał wieki.Ta pucha to jak coli ...do końca życia i dzień dłużej
haks Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 Tak też myślałem Ja za pierwszym razem zużyłem prawie całą puszkę testera Hi-Tempa
mario704 Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 heh no aż tak to nie leciałem nigdy - polerowałeś to kątówką ?
Rekomendowane odpowiedzi