Zani Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 [ref=#ff3366]Krzyschu[/ref], http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... -350g.html Możesz spróbować produktu z linku , który wysłałem , ja używam taki sam tylko do białego i jestem zadowolony. Nie wiem jaka trwałość bo zawsze na góre kładę dodatkowo wosk. W linku tez jest instrukcja jak używać . Bez mycia na dwa wiadra (jak kolega wyżej wspomniał) odsmolenia, użycia deironizera i glinkowania nie podchodź , szkoda pieniędzy i roboty . Jak masz sie za to brać to porządnie, przejdź wszystkie etapy i dopiero będzie efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_PL Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Witam Panowie potrzebuje waszej pomocy po przeczytaniu forum zlepiłem swój zestaw kosmetyków do passata b5 fl srebny metalik autko jeździ w wilgotnym klimacie skandynawia . Autko będzie robione metodą ręczną ponieważ muszę się nauczyć obsługiwać maszynkę prosił bym was o ocenę mojego zestawuuuuu : Narzędzia : Pianownica ręczna - AXEL foamer 3000 MAROLEX 3L lub gloria fm10 osuszanie = GYEON Q2M Soft Dryer 60x80cm Rekawica - Car Pro Cquartz Rękawica Wool Wash Mitt delikatna 2 wiadra z sitkami pady i mikrofibry - nastawiam sie na zestawy zchemia co daja w gratisie ale nie wiem ile by pasowalo sztuk padów i sciereczek mikrofibr Aktywna piana -SHINY GARAGE Perfect Active Foam APC - ADBL APC Szampon - Shiny Garage Strawberry Car OSUSZACZ: DAERG Gold Wax glinka - ValetPRO Yellow Clay + poslizg - woda z szamponem szyby - TENZI GLASS PRO 1L + RAIN-X felgi - EZ DETAIL Large Brush + GYEON Q2M Iron + 4nano Rim Protect 100ml opony - Meguiar's Endurance Tire Gel + aplikator chromy - Autoglym metal polish smoła - Mac Serien Prickbort 1L ŻYWICA: ATAS Resinol Cleaner: Dodo Juice Lime Prime QD: TK Quick Detailer wnetrze : APC + POORBOY'S WORLD Natural Look Dressing skora - Zestaw SOFT do czyszczenia skórzanej tapicerki samochodowej COLOURLOCK + COLOURLOCK Alcantara wosk - nie mam zielonego pojecia jaki wosk wybrac pod srebny metalik IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Trochę bym zmienił : Piana - SG Fruit Snow Foam , ADBL YETI , Good Stuff White Bear Szampon ADBL Shampo Cola Szyby Detailers Magic Glass Magic QD ADBL QD1 Funky Witch Botox , DM Quick Magic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_PL Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Dzięki za pomoc a powiesz mi dla czego byś zmienił ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jożin Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Witam Koledzy doradźcie -chodzi mi o piane ? by była dość mocna w miarę dobrze się pieniła , a nie niszczyła wosku , czy cos takiego istnieje ? myjka K7pianownica PA N tym filmiku ładnie to wygląda ,ale piana ( Shiny Garage Fruit Snow Foam ) jakoś szybko spływa ciekawi mnie co zrobić ,albo jaką piane zapikować ,by była bardziej sucha i dłużej leżała na karoserii dziękuje za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Dzięki za pomoc a powiesz mi dla czego byś zmienił ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wydaje się być lepszym wyborem , decyzja należy do ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zani Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 [ref=#ff3366]Jożin[/ref], Jest cały temat o aktywnych pianach oraz pianownicach viewtopic.php?p=696758#p696758 Czytaj a napewno znajdziesz odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 kup sobie Autobrite Magifoam to i 10 minut poleży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyschu Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Bez mycia na 2 wiadra nawet nie ma co startowac, bo co z tego ze bedzie wosk jak po oplukaniu (myciem tego nazwac nie mozna bo film brudu zawsze zostanie) auto kropelkowac nie bedzie bo wosk bedzie zapchany. Szczoty to zlo do kwadratu, ale samym bezdotykiem niestety nie opekasz... nie jestes w stanie tak domyc auta. Co ktores oplukanie musisz wziac rekawice i zmyc brud przyklejony do auta. Ok. Będzie to problem ale spójrzcie proszę na zestaw amatorski i kolejność mycia: Sprzęt (możliwie tani...?): EPOCA TEC ONE Foamer Pianownica ręczna 2L 2 wiadra Rękawica Monster Shine Wiggle Monster Shine Waflowy ręcznik do osuszania lakeru 56x76cm Monster Shine - Aplikator Tri-Color German WaxPRO NoLimit Yellow Microfiber 40x40cm 1. Good Stuff White Bear Snow Foam - piana aktywna 500ml Spłukanie 2. Good Stuff Shark Iron Remover - preparat deironizujący 500ml Spłukanie 3. ADBL Shampoo PRO 500ml Spłukanie + suszenie 4. IPA 5. AUTOGLYM SRP Super Resin Polish AIO 500ml Ps. Jak myć pomiędzy gruntownym myciem jak wyżej? Szampon + quick detailer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoSzafa Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Wybaczcie, że się tak wetnę w temat trochę ale nie mogę założyć własnego,a zakupiłem w jednym ze sklepów internetowych komplet Menzerny 3 x 250 i tak tubka od 2500 jest pełna, a tubki od 1100 oraz 3500 są tak do 2/3 pojemności. Dlatego proszę osoby które korzystały już z kosmetyków Menzerny czy zostałem "zrobiony w konia", bo jeżeli mam rację to mililitr jako miara objętości będzie jednakowa dla różnych materiałów czy to gęstszych, rzadszych czy różniących się po prostu wagą. Bo szklanka oleju i wody będą się różnić, gęstością, wagą ale posiadają obie taką samą objętość. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy_pol Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 [ref=#ff3366]MotoSzafa[/ref], próbowałeś stuknąć kilka razy dnem 2500 o blat? Zostaw na kilka godzin aż spłynie wszystko na dno. Pasty są gęste i prawdopodobnie jest większy pęcherz powietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 To jest mój pierwszy zestaw optymalny do mycia i pielęgnacji. Na samochodzie położony wosk Collinite 476s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 fajny zestawik,sam posiadam większość tych produktów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalowy Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 pozazdrościć Dodane po 3 godzinach 56 minutach 49 sekundach: Kolorek auta to śliwkowy. Przy zachmurzonym niebie wygląda prawie jak czarny Wnętrze ciemne (czarne) Planuję kupić: APC ADBL do wstępnego czyszczenia ADBL Vampire do felg Wurth do spryskiwaczy Endurance Meguar's do opon HSW 100 do zawiasów Pb Natural Look - plastiki wewnętrzne Koch chemie plast - plastiki zewnętrzne ......... - jaki szampon ? ......... - co do mycia szyb? ......... - coś do nabłyszczania lakieru i jaki wosk? Jest ok? Coś zmienić? Oczywiście cena musi być przystępna Pomocy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 [ref=#ff3366]rafalowy[/ref], ADBL Shampoo , płyn do szyb Detailers Magic Glass Magic , do lakieru hmm duży wybór masz Botox , QD1 , Quick MAgic , Morning Dew itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cento Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Witam co sądzicie o takim zestawie na początek przygody z polerowaniem samochodu Środki : 1. FX PROTECT NANO SHAMPOO 500ml 2.IPA 3.Pasty polerskie : Menzerna 3800,2500,400 (Polerka Shinemaster s8) 4.Cleaner Dodo Juice Lime Prime 5.Wosk AngelWax BODY WAX 30ml 6.Opony Meguiar's Endurance High Gloss 7.Zabezpieczenie Felg (nowe ) GYEON Q2 RIM 8.APC ExceDe Advanced 500ml Sprzęt : 1. Recznik do osuszania : GYEON Q2M Silk Dryer 70x90cm 2.Pady : - Wykańczająca Booski Pads Soft Finishing Pad DA 135 mm -Polerująca Booski Pads Polishing DA 135 mm x2 -Mocno scierna Booski Pads Heavy Cut DA 135 mm - Lampa na statywie do korekty ? Nie wiem sam a w sumie nie chce wydac wiecej niż 200zl Co do glinki oraz rękawicy to już mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCYk Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Witam. Co sądzicie o takim zestawie na początek przygody z kosmetyką? Wnętrze: 1. Nielsen Finesse 500ml 2. ADBL APC 3. Pędzelek rozmiar 12 4. Mikrofibra 40x40 385 GSM Felgi: 1. Decabit (głównie usunięcie smoły z wewnętrznej strony felg) 2. Tenzi Alux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalowy Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Cześć, cześć, słuchajcie, z racji, że poprzednie autko myłem szamponem z woskiem a środek "upiększałem" plakiem zamierzam odstawić w zapomnienie i zakupić coś bardziej PRO Taki zestaw sobie wymyśliłem: 1. ADBL APC 2. Funky Witch Mademoiselle matt plastic 3. Jaki aplikator do nakładania dressingu? 4. ADBL Vampire 5. Endurance Meguair's 6. ADBL Glass Cleaner 7. Fluffy 8. Jakaś szczotka do felg? 9. Jaki szampon? 10. Jaka łapka/futrzak do mycia karoserii? 11. Jaki wosk i cleaner? Co sądzicie o zestawie? Co byście zmienili? Co dodali? Szukam czegoś niskobudżetowego a dobrego - wiem, że ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesii Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Witam. Nowy sezon się rozpoczyna, więc czas na inwestycję. Jako, że moja przygoda z pielęgnacją ogranicza się do korzystania z myjni bezdotykowych i czasami własnoręcznego domycia brudu chciałbym poświęcić trochę więcej czasu aby to auto w końcu było czyste na dłużej. Na początek prosiłbym o skomponowanie "Sterterpack'a" dla amatora Muszę usunąć z lakieru ślad po plastiku (podczas jazdy inny kierowca zawadził o lusterko które pękło i walnęło o drzwi, pozostawiając ślad). Do tego coś co pozwoli doczyścić felgi. Reszta standardowa. Jedyne co się znajdzie to wiaderka. Resztę niestety trzeba zakupić. Najlepiej gdyby wszystkie produkty były z jednego miejsca. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 [ref]rafalowy[/ref], ADBL GC zamień na Detailer's Magic albo Goodstuff, szampon ADBL Cola/DG 901, łapa polecam tylko rarytaski czyli CarPro Wool Wash Mitt, do dresingu idealny Meguiars even coat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalowy Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Przyszedł do mnie taki zestawik Myślę, że moja A4 B6 będzie zadowolona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P123 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Wie ktoś może jak rozrobić ADBL PRE-SPRAY PRO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy_pol Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 701057 Wie ktoś może jak rozrobić ADBL PRE-SPRAY PRO ? http://www.adbl.eu/blog/portfolio/adbl-pre-spray-pro/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P123 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 1:10 czego do czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 1:10 czego do czego? Ty tak serio?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi