Moderator krd Opublikowano 2 Lutego 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Kolejny test/prezentacja produktu od firmy CarChem Dzis w akcji szampon: Bardzo silny koncentrat szamponu samochodowego o neutralnym pH Szampon samochodowy do mycia auta CarChem Car Care Shampoo 1900:1, to przyjemnie kolorowy i pachnący szampon, który z łatwością usuwa zabrudzenia. Mocny produkty w świecie auto detailingu. Pomimo ogromnego skoncentrowania i dużej siły myjącej, nie usuwa istniejących warstw wosku z lakieru. Specjalne dodatki dają uczucie delikatności podczas przecierania zewnętrznych powierzchni pozostawiając je czyste, natomiast długotrwałe namydlanie usuwa bezpiecznie cząsteczki brudu. Cechy - nie usuwa wosku - nie skraca żywotności powłoki woskowej - potężny koncentrat 1900:1 - przyjemny zapach - pH neutralne - biodegradowalny - 1 litr koncentratu = 1901 litrów gotowego do użycia szamponu Zaczynamy! Odmierzone 5ml i wlane do wiadra: Pienimy! I lecimy... Piana swiezo wyjeta z wiadra, jak widac jest jej sporo Moja ocena? Calkiem fajny produkt, mocno skoncentrowany, bardzo dobrze sie pieni w wiadrze i na rekawicy, na lakierze po paru minutach piana splywa ulatwiajac splukiwanie. Zapach teoretycznie gumy balonowej, w opakowaniu go czuc, w trakcie mycia powiedzialbym raczej, ze to jakas nuta owocowa, lekko wyczuwalna, ale jest. I co mnie zdziwilo, rzeczywiscie dziala przy takim malym stezeniu, co czyni go najtanszym szamponem na rynku! (na jedno mycie w wiadrze 20L, przy mniejszych wiadrach wychodzi proporcjonalnie taniej ) 100 ml - 20 myc - 23zl/20=1,15zl 250 ml - 50 myc - 45zl/50=0,90zl 500 ml - 100 myc - 66zl/100=0,66zl 1 litr - 200 myc - 78zl/200=0,39zl 5 litrów - 1000myc - 232zl/1000=0,232zl Mysle, ze jak ktos jest wlasnie na wykonczeniu swojego 'budzetowego' szamponu to moze mu dac szanse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitchhiker Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 A jak z domywaniem bo mam wrażenie, że test tego aspektu nie uwzględnia ? Auto raczej czyste a i w swoich spostrzeżeniach nic nie napisałeś a to przecież kluczowy aspekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby szampon nie umył samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 domywa jak każdy inny szampon, bo nie wyobrażam sobie myć brudnego auta szamponem. Od tego jest pre wash, aby większość usunąć. Fabia na zdjęciach wygląda na czystą, bo wcześniej miała pre wash pianą od Mainz, którą wrzucę dziś wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Dokładnie, domywanie szamponu to dyskusyjna kwestia. Gdybym dodał tylko 5 ml to bałbym się, że myję na "sucho" Chociaż 10 ml od ADBL mnie zaskoczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Hitchhiker, samochod wczesniej byl myty 10 stycznia. Od tego czasu specjalnie na potrzeby testu nie mylem samochodu nigdzie, nawet woda na bezdotyku. Teraz byl psikniety piana i splukany. Przed myciem jak na moje standardy byl bardzo brudny. Zaschniety, 3-tygodniowy zimowy brud. Mniej wiecej taki: I tak jak Kamil - nie spotkalem sie jeszcze z niedomywajacym szamponem... MatthewG, mam dokladnie takie same obawy dlatego czesto leje wiecej jak zaleca producent, aczkolwiek na potrzeby testu poszlo dokladnie tyle ile sobie zyczy CarChem i bylo ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 3 Lutego 2015 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 fajny test, szampon zdaje się być ciekawą propozycją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Rozumiem, test rządzi się swoimi prawami. Dlatego ja zawsze leję na "oczko", detailing to ma być zajawka i przyjemność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Krzychu ale opony masz super czarne i chyba wiem dlaczego Ja tak nie umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitchhiker Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Ok, ok. Czuję się w pełni usatysfakcjonowany odpowiedziami (i testem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Jakoś nie zapamiętałem, że jest już na forum test tego szamponu, ale mam nadzieję, że Krzysiek nie ma nic przeciwko Szamponem zainteresowałem się kiedyś przeglądając wyniki Najlepszego Produktu Roku według Detailing World. Marki nie znałem, tym bardziej zaskoczyło mnie pierwsze miejsce a, że na forum pojawił się dystrybutor to "skleiłem" zamówienie, żeby przekonać się osobiście OPAKOWANIE: Moje pierwsze spotkanie z marką. Jest minimalistycznie, czytelnie. Butelki które każdy zna + prosta etykieta z opisem: Jak widać szampon jest czerwony, według mnie pachnie jakąś mieszanką owocową, dosyć gęsty: PRZYGOTOWANIE: Już w samej nazwie mamy podaną koncentrację, która robi wrażenie. Ze względu na braku kubeczka z dokładniejszą miarką użyłem tego lakierniczego. Zalecane stężenie, lekko przekroczone, użyłem około 10 ml na 12 litrów wody. MYJEMY: LSP obecne: Tak jak wcześniej wspomniałem, prawie 12 litrów wody w wiaderku: Wlewamy: Po dobiciu myjką pojawiła się piana Jak widać piana obecna jest w wiadrze i na lakierze, ale według mnie mogło by być jej więcej: Płukanie: LSP jest bezpieczne: Finalnie, po wysuszeniu: PODSUMOWANIE: Szampon według mnie jak najbardziej dobry, poprawny. Domywa, nie przysycha, nie pozostawia brzydkich śladów. Dodając do tego przyjemny zapach (mógł by być bardziej wyczuwalny podczas mycia) oraz dobrą śliskość jest naprawdę przyjemnie. Jednak jak na tego który wykosił całą konkurencję spodziewałem się czegoś co będzie miało to unikalne "coś". Jednak biorąc pod uwagę, czyste "osiągi" i ich stosunek cena/jakość polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 20 Lipca 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Dziękuję Piotrek za test na najwyższym poziomie jak zawsze zresztą. Cieszę się że produkt otrzymał pozytywną opinię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Piotrek, Mógłbyś porównać go do Mainz Passion, bo już było na forum wspomniane ze to te same szampony. Co prawda kolor i stężenia są praktycznie takie same, ale co do reszty to nie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 21 Lipca 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Tommy Lee, zupełnie inne produkty. Nie wiem skąd bierzesz takie bzdury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 No własnie z forum, sam bym tego nie wymyślił. Czytam i pytam by mieć pewność, poza tym to akurat jest niepodważalne że CarChem robi rożne produkty dla innych firm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 21 Lipca 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Krzysiu to nie są zupełnie inne produkty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 e36ace, mam obydwa, używałem ich i nie jest to to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Tommy Lee, Dawno nie używałem Mainza, ale z tego co pamietam bardziej się pienił. Poniucham, umyję przy okazji i napiszę jak ja to widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 21 Lipca 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 e36ace, mam obydwa, używałem ich i nie jest to to samo... Krzysiu wiem że znasz się na rzeczy ale to ten sam szampon być może był jak w nazwie bardziej skoncentrowany co nie zmienia faktu że od jednego producenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 No właśnie o to chodziło i teraz jest pewność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 22 Lipca 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Czekamy zatem na porównanie bliźniaczych szamponów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viento Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Czekamy zatem na porównanie bliźniaczych szamponów Jak swego czasu pisałem na forum, że to bliźniaki to o mało mnie moderatorzy nie zlinczowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Czekam na test porównujący te dwa szampony Niestety nie mam Mainza bo sam bym sprawdził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Nie masz , a Tadek ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi