M@ciej Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Dodane po 4 minutach 34 sekundach: Dodane po 2 minutach 43 sekundach: Dodane po 1 minucie 7 sekundach: Dodane po 45 sekundach: Jaki środek na zamaskowanie tych plam, przebarwień ??? Dodane po 1 minucie 52 sekundach: feeder wieki dzieki )) wstawilem moze ktos pomoze na usuniecie tych przebarwien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorsultanpl Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Witamktóry ręcznik do osuszania byście polecili CHEMICAL GUYS SASQUATCH MAXIMUS MICROFIBER GRAMATU 48zł CHEMICAL GUYS SASQUATCH MAXIMUS MICROFIBER TOWEL 8 48zł MEGUIAR`S WATER MAGNET 65zł Gyeon Q2M Silk Dryer 80zł CARBON COLLECTIVE ONYX 85zł Wet Wet Look - Big Tao Towel 95zł ShiningCar FLOSSY PRO Drying Towel 65zł ShiningCar PRIME Drying Towel 89zł Ja polecam Silk Dryer. Na forum jest temat w całości poświęcony osuszaniu auta/ręcznikom. Ja przeczytasz kilka ostatnich stron to będziesz w stanie wybrać coś dla siebie w pełni świadomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 poorsultanpl na forum znalazłem tylko taki temat "Czym wycierać do sucha ?" 85 stron, jest coś jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matt55 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Witam mam pytanko co da mi lepszy efekt : 1. Meguiar's Ultimate Compound (lekka korekta) -> Poorboy's World Professional Polish ( prewax) -> i wosk czy może 2. Poorboy's World Pro Polish 2 ( lekka korekta i prewax) - > i wosk Ogólnie chodzi mi o to czy jest sens kupować dwa produkty gdy w teorii PP2 robi obie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wifi944 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Ludzie tak myśle ostatnio co stało się z firmą lusso, SNB i STJARNAGLOSS że już ich produktów niema ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekGTS Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Jakim klejem przykleić futro do gąbki w padzie flexi pads pro wool? Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camus Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Siema wszystkim. W czwartek lecę na zasłużony dwutygodniowy urlop. Wiadomo pogoda nas nie rozpieszcza, raz ma być ciepło a w nocy zimno. Całą chemię trzymam w nieogrzewanym murowanym garażu. W związku z tym mam pytanie: czy na okres zimy lepiej przenieść ją do domu czy zostawić w garażu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Zabierz do domu Krzysiu Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteus44 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 No dokładnie, zabierz i będzie ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evoqe Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Mam takie pytanko, niestety jako mieszczuch nie mam możliwości umyć auta "normalnie", czy do mycia bez płukania pod blokiem ONR+QD1 lub sam DG#931 podejdą? I jeszcze czy w obecnych temperaturach rzędu 5-10 stopni QD zrobi jakąś robotę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Na aucie leży: dwie warstwy hi tempa jedna bsd Jest sens bo dokładnym umyciu mam NA myśli dekontaminacje z claypadowanie bez cleanera nałożyć jedna warstwę hitempa? Niestety uziemilem się z wydatkami a nie chce zamawiać tylko cleaner tylko składam większą pake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Glinkowanie glinkpadem wosku? Jesteś pewien że on to przeżyje w ogóle? Po co glinkować auto z takim zestawem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camus Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 mateus44 Dlacegi uważasz ze bedzie ciekawie? Rozwiń myśl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniczy3 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Cześć wszystkim. Mam pytanko.... potrzebuję szybko, najlepiej w jednym etapie odświeżyć lakier (korekta rok temu)w bordowym vagu. Mam do dyspozycji rotację DA menzerne 500, 400, 2500, 3000 UC i komplet padów. Jak byście to widzieli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Poleć tylko finishem 3000 na miękkim padzie i powinno wystarczyć jeśli nie chcesz w nic inwestować Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Ma ktoś pomysł jak ogarnac uszcelki po zbyt mocnej chemii ?, takie kropki na gumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniczy3 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Poleć tylko finishem 3000 na miękkim padzie i powinno wystarczyć jeśli nie chcesz w nic inwestować Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka a jakaś delikatnie mocniejsza kombinacja? Jest sens np. Dać menzerne 2500 na finishowym padzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 A co już trochę zajechany od czasu korekty? Możesz spróbować jak najbardziej zrób sobie 50/50 na błotniku 2500/3000 na miękkim i zobaczysz jak to wygląda Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianeuro Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Witam. Mam cleaner Soft99 micro liquid compound, po jakim czasie od nałożenia mam go zetrzeć? Wosk to wiem, że robi się test palca, a dylemat mam jak poznać kiedy scierać cleaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Od razu - tu nie musisz czekać na nic. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 [ref]mbieniek[/ref], Masz rację glinkowanie non sens. Dzięki za podpowiedź ale co Z resztą odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominooo.o Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Witam, mam 2 pytania, dla Was może głupie ale nie mogłem znaleźć na nie odpowiedzi. 1. Czy mogę pominąć etap glinkowania? Jestem jeszcze zielony w tych sprawach i na początek chciałbym tego uniknąć, a wziąć się po jakimś czasie. (wyglądałoby to tak: pre wash, mycie na dwa wiadra, cleaner, wosk) 2. Jak wygląda mycie samochodu, gdy wosk nalozylem np. tydzień temu? Wtedy tylko pre wash, mycie na dwa wiadra? Czy jeszcze quick detailer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Witam, mam 2 pytania, dla Was może głupie ale nie mogłem znaleźć na nie odpowiedzi.1. Czy mogę pominąć etap glinkowania? Jestem jeszcze zielony w tych sprawach i na początek chciałbym tego uniknąć, a wziąć się po jakimś czasie. (wyglądałoby to tak: pre wash, mycie na dwa wiadra, cleaner, wosk) 2. Jak wygląda mycie samochodu, gdy wosk nalozylem np. tydzień temu? Wtedy tylko pre wash, mycie na dwa wiadra? Czy jeszcze quick detailer? 1.możesz, ale zastosuj deironizer i tar&glue, bez tego zostanie na lakierze dużo niewidocznych zabrudzeń... 2. Zalezy od wielu czynników, ja qd wrzucam co 3-4 mycia ale nie szybciej niż 2-3 tygodnie od nałożenia... Wczesniej to nie ma sensu, dopiero jak wosk trochę przeżyje i zaczyna slabnac to jest sens wrzucenia qd Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 679411 Masz rację glinkowanie non sens. Dzięki za podpowiedź ale co Z resztą odpowiedzi. Nic nie rób. Skoro wosk zyje, po co łapy pchać? Jak świerzbią, posmaruj, nie zaszkodzi. Wosk to taka magiczna substancja, że jak ma zleźć za tydzień to nie zabarwia się na czerwono w kształcie słowa alarm ani nie wysyła poleconych Nie wiem po co Ci jeszcze warstwa wosku, ale może czas pomyśleć o takim QD, który pachnie tak niesamowicie, że będziesz chciał z nim pucować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Mógłby ktoś doradzić w tym temacie bo mnie męczą co kupić ?: viewtopic.php?f=17&p=679393#p679393 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi