Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Image and video hosting by TinyPic

Dodane po 4 minutach 34 sekundach:

ae8854d8684281fegen.jpg

Dodane po 2 minutach 43 sekundach:

20297f93aae5cffagen.jpg

Dodane po 1 minucie 7 sekundach:

a83a983e3248c5aagen.jpg

Dodane po 45 sekundach:

Jaki środek na zamaskowanie tych plam, przebarwień ???

Dodane po 1 minucie 52 sekundach:

feeder wieki dzieki :))) wstawilem moze ktos pomoze na usuniecie tych przebarwien

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam

który ręcznik do osuszania byście polecili

CHEMICAL GUYS SASQUATCH MAXIMUS MICROFIBER GRAMATU 48zł

CHEMICAL GUYS SASQUATCH MAXIMUS MICROFIBER TOWEL 8 48zł

MEGUIAR`S WATER MAGNET 65zł

Gyeon Q2M Silk Dryer 80zł

CARBON COLLECTIVE ONYX 85zł

Wet Wet Look - Big Tao Towel 95zł

ShiningCar FLOSSY PRO Drying Towel 65zł

ShiningCar PRIME Drying Towel 89zł

Ja polecam Silk Dryer. Na forum jest temat w całości poświęcony osuszaniu auta/ręcznikom. Ja przeczytasz kilka ostatnich stron to będziesz w stanie wybrać coś dla siebie w pełni świadomie.

Witam mam pytanko co da mi lepszy efekt :

1. Meguiar's Ultimate Compound (lekka korekta) -> Poorboy's World Professional Polish ( prewax) -> i wosk

czy może

2. Poorboy's World Pro Polish 2 ( lekka korekta i prewax) - > i wosk

Ogólnie chodzi mi o to czy jest sens kupować dwa produkty gdy w teorii PP2 robi obie rzeczy.

Siema wszystkim.

W czwartek lecę na zasłużony dwutygodniowy urlop. Wiadomo pogoda nas nie rozpieszcza, raz ma być ciepło a w nocy zimno. Całą chemię trzymam w nieogrzewanym murowanym garażu. W związku z tym mam pytanie: czy na okres zimy lepiej przenieść ją do domu czy zostawić w garażu?

Mam takie pytanko, niestety jako mieszczuch nie mam możliwości umyć auta "normalnie", czy do mycia bez płukania pod blokiem ONR+QD1 lub sam DG#931 podejdą? I jeszcze czy w obecnych temperaturach rzędu 5-10 stopni QD zrobi jakąś robotę?

Na aucie leży: dwie warstwy hi tempa jedna bsd

Jest sens bo dokładnym umyciu mam NA myśli dekontaminacje z claypadowanie bez cleanera nałożyć jedna warstwę hitempa? Niestety uziemilem się z wydatkami a nie chce zamawiać tylko cleaner tylko składam większą pake

Cześć wszystkim. Mam pytanko.... potrzebuję szybko, najlepiej w jednym etapie odświeżyć lakier (korekta rok temu)w bordowym vagu. Mam do dyspozycji rotację DA menzerne 500, 400, 2500, 3000 UC i komplet padów. Jak byście to widzieli?

Poleć tylko finishem 3000 na miękkim padzie i powinno wystarczyć jeśli nie chcesz w nic inwestować

Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka

a jakaś delikatnie mocniejsza kombinacja? Jest sens np. Dać menzerne 2500 na finishowym padzie ?

Witam, mam 2 pytania, dla Was może głupie ale nie mogłem znaleźć na nie odpowiedzi.

1. Czy mogę pominąć etap glinkowania? Jestem jeszcze zielony w tych sprawach i na początek chciałbym tego uniknąć, a wziąć się po jakimś czasie. (wyglądałoby to tak: pre wash, mycie na dwa wiadra, cleaner, wosk)

2. Jak wygląda mycie samochodu, gdy wosk nalozylem np. tydzień temu? Wtedy tylko pre wash, mycie na dwa wiadra? Czy jeszcze quick detailer?

Witam, mam 2 pytania, dla Was może głupie ale nie mogłem znaleźć na nie odpowiedzi.

1. Czy mogę pominąć etap glinkowania? Jestem jeszcze zielony w tych sprawach i na początek chciałbym tego uniknąć, a wziąć się po jakimś czasie. (wyglądałoby to tak: pre wash, mycie na dwa wiadra, cleaner, wosk)

2. Jak wygląda mycie samochodu, gdy wosk nalozylem np. tydzień temu? Wtedy tylko pre wash, mycie na dwa wiadra? Czy jeszcze quick detailer?

1.możesz, ale zastosuj deironizer i tar&glue, bez tego zostanie na lakierze dużo niewidocznych zabrudzeń...

2. Zalezy od wielu czynników, ja qd wrzucam co 3-4 mycia ale nie szybciej niż 2-3 tygodnie od nałożenia... Wczesniej to nie ma sensu, dopiero jak wosk trochę przeżyje i zaczyna slabnac to jest sens wrzucenia qd

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

679411 Masz rację glinkowanie non sens. Dzięki za podpowiedź ale co Z resztą odpowiedzi.

Nic nie rób. Skoro wosk zyje, po co łapy pchać? Jak świerzbią, posmaruj, nie zaszkodzi. Wosk to taka magiczna substancja, że jak ma zleźć za tydzień to nie zabarwia się na czerwono w kształcie słowa alarm ani nie wysyła poleconych :)

Nie wiem po co Ci jeszcze warstwa wosku, ale może czas pomyśleć o takim QD, który pachnie tak niesamowicie, że będziesz chciał z nim pucować?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.