Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Co do owadów?

ValetPRO Bug Remover / GoodStuff Bat Insect Killer Bug Remover / Shiny Garage Bug Off Insect Remover

Który najlepiej wypada, jeśli chodzi o skuteczność i niepodjadanie wosków?

Shiny sobie odpuść mam i jakoś mnie nie urzekł skutecznością :dontknow::thumbdown:

Ja tam nigdy tego typu środków jakoś nie stosuje... Owszem, przelałem pół litra carchemu i pół litra shiny, ale jak już się skończyły to biorę po prostu Apc ADBL 1:10 i Be problemu wszystko schodzi samo

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

Po udanym woskowaniu i pierwszym myciu muszę zakupić jakiś porządny ręcznik, bo mam wrażenie, że po pierwszym myciu cały wosk zszedł mi z auta :D

Zastanawiam się nad Fluffy DeLuxe oraz FLUFFY DRYER? Co o tym sądzicie, może coś innego możecie polecić?

żólta Cobra

Poważnie daje to radę, bo cena jest bardzo przystępna ;-)

na lakierze leży si3d. kupiony jest nanolex washcoat - ktory jak rozumiem nakładam po umyciu i po ok 3min spłukuje.

czym nakładać washcoat? ręczna pianownica da rade?

jaka aktywna piana do ręcznej pianownicy, jaka ręczna pianownica i szampon do mycia powłoki (na dwa wiadra)?

myślałem o zestawie:

- pianownica epoca tec one

- sg fruit snow foam

spłukanie

- ADBL Shampoo PRO + rękawica i dwa wiadra

spłukanie

- Nanolex washcoat (z pianownicy)

spłukanie..

Przy polerowaniu lamp moge zrobić to w tej kolejności .Oszywiście usunąć wszystkie zabrudzenia. Najpierw Papier 2500>3000>Menzerna PF2500>MenzernaFF3000 i wszystko na finiszu czy coś zmienić ?

Mozesz zejsc jeszcze na nizsze papierki wodne. Jesli nie jest mocno zamglone, to od 1500 zacznij. 1500>2000>2500, potem twardy pad i pasta na niskiej gradacji, na koniec wykoncz ladnie na miekkim padzie i finishowej pascie. Pamietaj, zeby zabezpieczyc. IMO Meguiars Headlight protectant spisze sie swietnie.

pisałem o Cobrze miracle dryer 90x60. Szukasz ręcznika do osuszania czy polerowania ? :roll:

Osuszania ;-)

A tak na marginesie Fluffy będzie się nadawał do polerki po woskowaniu?

Ale jak do polerki? :) Fluffy jest tylko do suszenia auta, kup pare dobrych mfow, dasz rade :)

na lakierze leży si3d. kupiony jest nanolex washcoat - ktory jak rozumiem nakładam po umyciu i po ok 3min spłukuje.

czym nakładać washcoat? ręczna pianownica da rade?

jaka aktywna piana do ręcznej pianownicy, jaka ręczna pianownica i szampon do mycia powłoki (na dwa wiadra)?

myślałem o zestawie:

- pianownica epoca tec one

- sg fruit snow foam

spłukanie

- ADBL Shampoo PRO + rękawica i dwa wiadra

spłukanie

- Nanolex washcoat (z pianownicy)

spłukanie..

SG fruit polecam, w piczke piane robi, ale nie przeginaj i nie daj za duzo, pianka ma ladnie w szczeliny wchodzic. Plucz od dolu do gory (piana dluzej pracuje i wiecej syfu rozpusci). ADBL Shampoo PRO jest typowo do powłok, ale ja czyszcze ADBL Shampoo i nie ma problemu. Rekawice kup sobie z G technica, ja zainwestowalem i jest w pyte. O nanolexie nic nie powiem, bo nie uzywalem. Reczna pianownica da rade, ale upocisz sie jak swinia, jesli masz jakas myjke cisnieniowa, to zainwestuj w pianownice z PA, mniej sie narobisz, a snieg bedzie jak talala :)

pisałem o Cobrze miracle dryer 90x60. Szukasz ręcznika do osuszania czy polerowania ? :roll:

Osuszania ;-)

Ale jak do polerki? :) Fluffy jest tylko do suszenia auta, kup pare dobrych mfow, dasz rade :)

W sensie, nakładać wosk i czymś muszę zetrzeć nadmiar, wyglancować :lol:

Osuszania ;-)

W sensie, nakładać wosk i czymś muszę zetrzeć nadmiar, wyglancować :lol:

Nie fluffym :D Nigdy w sumie do glowy by mi nie przyszlo, zeby to tym robic :D 5 bezszwowych fibr i lecisz z tematem :D

Witam.

Szybkie pytanie, moja mezerna 3500 na zółtym padzie od flexi nie radzi sobie z mini ryskami pozostawionymi po futrze oraz z hologramami.

Maszyna to DA o skoku 15 firmy KNAUSS. Praca na 4-5 biegu.

Mini defekty wychodzą na słońcu, bo w garażu przy oświetleniu oraz oświetleniu przy inspekcji tego nie widać. Jestem załamany.

Jak mogę sobie z tym poradzić ?

Jak poprawić pianę z pianownicy techkar, piana od sg fruit snow foam na zdjęciu w stężeniu 1:10 w zimnej wodzie, wczoraj umyłem drugie auto i zrobiłem stężenie 1:8 jeden raz poszła w zimnej wodzie, a później w ciepłej i też leci wodnista, pianownica ustawiona max na -

vq2mA7R.jpg

Zdjęcie po położeniu piany na cały samochodzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.