stawek Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Myślisz, że nie za mocne to będzie? Przy zbyt mocnym roztworze nie zostawi mi jakiś śladów na stałe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepacz Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Co do owadów? ValetPRO Bug Remover / GoodStuff Bat Insect Killer Bug Remover / Shiny Garage Bug Off Insect Remover Który najlepiej wypada, jeśli chodzi o skuteczność i niepodjadanie wosków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simoooon97 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Co do owadów? ValetPRO Bug Remover / GoodStuff Bat Insect Killer Bug Remover / Shiny Garage Bug Off Insect Remover Który najlepiej wypada, jeśli chodzi o skuteczność i niepodjadanie wosków? Shiny sobie odpuść mam i jakoś mnie nie urzekł skutecznością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Ja tam nigdy tego typu środków jakoś nie stosuje... Owszem, przelałem pół litra carchemu i pół litra shiny, ale jak już się skończyły to biorę po prostu Apc ADBL 1:10 i Be problemu wszystko schodzi samo Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz747 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Po udanym woskowaniu i pierwszym myciu muszę zakupić jakiś porządny ręcznik, bo mam wrażenie, że po pierwszym myciu cały wosk zszedł mi z auta Zastanawiam się nad Fluffy DeLuxe oraz FLUFFY DRYER? Co o tym sądzicie, może coś innego możecie polecić? żólta Cobra Poważnie daje to radę, bo cena jest bardzo przystępna ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 pewnie że daje, jakby był do kitu to bym nie polecał piszę oczywiście o tej większej cobrze bo jest i mniejsza do polerowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz747 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 pewnie że daje, jakby był do kitu to bym nie polecał piszę oczywiście o tej większej cobrze bo jest i mniejsza do polerowania Hehe ;-) mówimy o Cobra Gold Plush Jr. Microfiber 40x60? Jeden starczy na golfa 5 hatchback ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 pisałem o Cobrze miracle dryer 90x60. Szukasz ręcznika do osuszania czy polerowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 A co lepsze Cobra czy Fluffy? Czy może to jedna półka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 obydwa dobre, ja wole cobre, ale kwestia gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrabit Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 na lakierze leży si3d. kupiony jest nanolex washcoat - ktory jak rozumiem nakładam po umyciu i po ok 3min spłukuje. czym nakładać washcoat? ręczna pianownica da rade? jaka aktywna piana do ręcznej pianownicy, jaka ręczna pianownica i szampon do mycia powłoki (na dwa wiadra)? myślałem o zestawie: - pianownica epoca tec one - sg fruit snow foam spłukanie - ADBL Shampoo PRO + rękawica i dwa wiadra spłukanie - Nanolex washcoat (z pianownicy) spłukanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz747 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 pisałem o Cobrze miracle dryer 90x60. Szukasz ręcznika do osuszania czy polerowania ? Osuszania ;-) A tak na marginesie Fluffy będzie się nadawał do polerki po woskowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerka123 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 ADBL APC czy Koch Chemie Gs do wnetrza? Plastiki w golfie 4 i komora silnika. Nie wiem ktore bedzie lepsze, a niestety tylko do tych mam dostep w sklepie stacjonarnym. Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///MPower Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 nerka123 polecam ADBL, odpowiednie rozcieńczenie i poradzi sobie bardzo dobrze, a przy tym ma fajny nieduszący cytrusowy zapach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satanista Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Przy polerowaniu lamp moge zrobić to w tej kolejności .Oszywiście usunąć wszystkie zabrudzenia. Najpierw Papier 2500>3000>Menzerna PF2500>MenzernaFF3000 i wszystko na finiszu czy coś zmienić ? Mozesz zejsc jeszcze na nizsze papierki wodne. Jesli nie jest mocno zamglone, to od 1500 zacznij. 1500>2000>2500, potem twardy pad i pasta na niskiej gradacji, na koniec wykoncz ladnie na miekkim padzie i finishowej pascie. Pamietaj, zeby zabezpieczyc. IMO Meguiars Headlight protectant spisze sie swietnie. pisałem o Cobrze miracle dryer 90x60. Szukasz ręcznika do osuszania czy polerowania ? Osuszania ;-) A tak na marginesie Fluffy będzie się nadawał do polerki po woskowaniu? Ale jak do polerki? Fluffy jest tylko do suszenia auta, kup pare dobrych mfow, dasz rade na lakierze leży si3d. kupiony jest nanolex washcoat - ktory jak rozumiem nakładam po umyciu i po ok 3min spłukuje.czym nakładać washcoat? ręczna pianownica da rade? jaka aktywna piana do ręcznej pianownicy, jaka ręczna pianownica i szampon do mycia powłoki (na dwa wiadra)? myślałem o zestawie: - pianownica epoca tec one - sg fruit snow foam spłukanie - ADBL Shampoo PRO + rękawica i dwa wiadra spłukanie - Nanolex washcoat (z pianownicy) spłukanie.. SG fruit polecam, w piczke piane robi, ale nie przeginaj i nie daj za duzo, pianka ma ladnie w szczeliny wchodzic. Plucz od dolu do gory (piana dluzej pracuje i wiecej syfu rozpusci). ADBL Shampoo PRO jest typowo do powłok, ale ja czyszcze ADBL Shampoo i nie ma problemu. Rekawice kup sobie z G technica, ja zainwestowalem i jest w pyte. O nanolexie nic nie powiem, bo nie uzywalem. Reczna pianownica da rade, ale upocisz sie jak swinia, jesli masz jakas myjke cisnieniowa, to zainwestuj w pianownice z PA, mniej sie narobisz, a snieg bedzie jak talala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Pytanie , dokładnie oczyszczony lakier , nałożona 1 warstwa HI-Tempa , lakier gładki i wgl ale osiadający kurz... Co może być przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 niektóre woski łapią kurz po nałożeniu w dodoatku jak polerujesz to sie lakier elektryzuje. Umyj auto i problem powinien zniknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz747 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 pisałem o Cobrze miracle dryer 90x60. Szukasz ręcznika do osuszania czy polerowania ? Osuszania ;-) A tak na marginesie Fluffy będzie się nadawał do polerki po woskowaniu? Ale jak do polerki? Fluffy jest tylko do suszenia auta, kup pare dobrych mfow, dasz rade W sensie, nakładać wosk i czymś muszę zetrzeć nadmiar, wyglancować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barista Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 [ref]Przem@S[/ref], Lusso Revitalizing Creme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satanista Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 pisałem o Cobrze miracle dryer 90x60. Szukasz ręcznika do osuszania czy polerowania ? Osuszania ;-) A tak na marginesie Fluffy będzie się nadawał do polerki po woskowaniu? Ale jak do polerki? Fluffy jest tylko do suszenia auta, kup pare dobrych mfow, dasz rade W sensie, nakładać wosk i czymś muszę zetrzeć nadmiar, wyglancować Nie fluffym Nigdy w sumie do glowy by mi nie przyszlo, zeby to tym robic 5 bezszwowych fibr i lecisz z tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viplook7 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Witam. Szybkie pytanie, moja mezerna 3500 na zółtym padzie od flexi nie radzi sobie z mini ryskami pozostawionymi po futrze oraz z hologramami. Maszyna to DA o skoku 15 firmy KNAUSS. Praca na 4-5 biegu. Mini defekty wychodzą na słońcu, bo w garażu przy oświetleniu oraz oświetleniu przy inspekcji tego nie widać. Jestem załamany. Jak mogę sobie z tym poradzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Teoretycznie żółty Flexi powinien dać radę nawet z Menz 3500. Wrzuć jakieś foto. Masz jakąś pastę typu polishing? Czym wycinane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Jakie auto?? Pad używany tylko do do pasty finish?? Spróbuj zmniejszyć obroty i wykończyć lub pasta na fibrę i na ręku... Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byGucio Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Jak poprawić pianę z pianownicy techkar, piana od sg fruit snow foam na zdjęciu w stężeniu 1:10 w zimnej wodzie, wczoraj umyłem drugie auto i zrobiłem stężenie 1:8 jeden raz poszła w zimnej wodzie, a później w ciepłej i też leci wodnista, pianownica ustawiona max na - Zdjęcie po położeniu piany na cały samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siudi Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Ktoś ma do polecenia jakąś aktywną pianę do dekontaminacji? Chciałbym aby zmywała wszystko łącznie z pozostałościami po wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi